Koju knjigu trenutno čitaš?

1. Трећа година средње, а?

2. Hemingvej - Starac i more.

3. Da, ali nevezano za lektiru čitam :)...
    Tj. pročitala sam, hvala bogu, danas knjigu, sad prelazim na Hesea.

4. Паметно си ти дете. Хесе је до јаја. И ја сам га читала у твојим годинама. :)

5. Meni je od Hesea najlepša zbirka ''Srećan je ko ume da voli''. Ima ona verzija što je izašla u Politici. Ima on mnogo bolje i poznatije stvari, ali ova mi je najdraža.

6. Глас дивљине. Џек Лондон из кинг!

7. Robert Jordan & Brandon Sanderson The Towers of Midnight završio sinoć. Lošije od The Gathering Storm-a ali i dalje bolje od nekih čistokrvnih Jordanovih delova.

8. Tomas Man - Smrt u Veneciji. Pokušavam da pročitam Ime ruže već treći put i odustajem nakon 10 - 15 strana.

9. Konstantinovo raskršće - Dejan Stojiljković

10. Sofijin svet, izgubio sam se već kod 30 stranice sad čitam radi reda...

11. Петер Козловски - "Водич кроз философију"

12. Balzak - Čiča Gorio

13. Carobnica iz Firence - Salman Rvdzdi
    Stalno se vracam nazad da bi mogla da pofatam sta se desava, ima dosta paralelnih dogadjaja + cudna imena tipa Abdul Fazl, al zanimljiva je.

14. pa... uglavnom drugove markesa i borhesa...

15. Шарлот* Бронте- ''Ширли'' тек сам почела, али већ ме одушевљава колико ''цепа'' тадашњу цркву кроз оне млађане свештенике :)))

Негде пише Шарлот, негде Шарлота, све зависи. Мени пише на овој књизи коју имам Шарлот, па сам зато ставила тако.

16. pa... uglavnom drugove markesa i borhesa...

Moram da te ispravim, kaže se markesa i borkesa...

17. Robert Muzil, Pometnje pitomca Terlesa.

18. neobične priče - gi de mopasan
    kako bih bez tebe - gijom muso
    samo budi ovde - gijom muso
    to sam pročitala a sad sam uzela srpski valcer od momčila đorgovića

19. Korespodencija Hesea i Mana.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.