Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Pa i u cetvorku ide mala kartica.. Odes kod svog operatera i kazes da ti treba mala kartica i oni ti daju.
http://vukajlija.com/iphone/174389
http://mobilesyrup.com/2012/09/13/heres-what-happens-when-you-show-people-the-iphone-4s-but-say-its-the-new-iphone-5/
vido sam ja i vecih gluposti od amerikanaca :)
A našim da pokažeš rekli bi "Jebo to. Tako ogledalo je nosla moja baba Persa uza se, da se more spremt đedu Mitru da mu bude dobra ne bil je šikno u bujadi."
Ajfon,ccc.
Svaki menadžer koji radi u Apple-u javno drka na Stiv Džobsa jer je lik postavio potpuno nove standarde u reklamiranju proizvoda. Njegova predstavljanja proizvoda koje je "izmislio" su bila toliko dobra da do kraja svog života nije morao da se samozadovoljava, sve kvote je ispunio prilikom predstavljanja proizvoda i to je celi celcati trip o ajfonu.
A sad malo praktično. Jahao sam neki ajfon 4 ovih dana (nije moj, daleko bilo) i mogu da izjavim da sam izuzetno nezadovoljan trajanjem baterije, nije izdržao 3 sata tjuba (čitaj dole kako je korišćen telefon). U realnom vremenu, tj. u minutima koliko traje snimak na tjubu mu pada procentaža baterije, ne može čovek pošteno ni da se nagleda čega je hteo.
Ako se ostavi uključen internet i ostale prateće aplikacije koje čoveku za posao trebaju i poneka glupost tipa Weather, Rain alarm i slično, i ako počneš sa telefonom da radiš, lupam sad u 6 ujutru, ovo naravno čitaj gledaš tjub ili surfuješ 3 puta po pola sata, razgovaraš jedno 1 sat i proveriš neku soc mrežu, u 14h će morati na punjač. Kolika je to autonomija? Za mene lično mala, treba mi fon koji će da izdrži do 9 uveče pa tek onda da plače za punjač.
Što se mene tiče, kada bih morao da biram između ajfon 4 i Galaxy 2, uzeo bih android. A ovi što kažu da na androidu secka slika kada povlačiš rukom, eeee, te najviše volim, to im je jedino opravdanje zašto je ajfon bolji.
I nikada neću razumeti majmune koji ponesu stolicu pod mišku veče pred prodaju novog ajfon telefona i čekaju celu jebenu noć po ciči zimi, samo da bi rekli da su prvi kupili neki kurac. A ima ih, verujte mi, što prostranija flora, to je gora fauna.
ne razumem se, al držo sam u ruci 4s i ne može niko da me ubedi da ono nije kvalitetno. jednostavno nekako kompaktno izgleda, čvrsto, kvalitetni materijali...
Sve je to ok, al meni ne vredi 580€, ajklaud da koristim još uvek neću, a i ne mogu jer sam blokiran PC-om. Volim telefone sa dodatnim karticama da mu ja munem Ace of Spades da mi skače testosteron dok su mi slušalice u ušima a ne da mi neko nudi da legalizujem muziku, lol.
A što se tiče ostalih eplovih proizvoda, ne bih bre dao onolike pare za prepakovani intel sa MacOS-om osim ako mi to ne donese jedno 8 puta veće pare. Toliko. Tisućarka za 13,3 cola core i5? Osim ako ne kuva kafu - "Beži bre budalo, zlolol".
dobro, ne kažem za cenu, cena je teški proser, msm dati tolke pare je idiotluk...al samo kažem da odaje jako kvalitetan utisak dok ga držiš, čvrsto, lepo nema šta..
Sve to stoji, ali ne bih voleo da mi 4s padne na patos. Jebeš ti stvar kojoj moraš da robuješ. Testirali su padanja i nisu slavno prošla.
Inače sam vrlo nezahvalan za te skupe telefone, jer su mi 2 prethodna mobilna završila treskanjem od zid. Moram da se kultivišem da bih nosio neke takve stvari.
pa brate to nije pravljeno da ti pada na patos :D
Cekaj, ovo bi trebao biti argument u korist Ajfona? Cvrsto, lepo?! I to je to?
brate ajfon je dobar telefon! kako god obrnes, dobar je. ali je ipak samo telefon! problem mu je sto je skup, i ljudi kad se nauce da ne treba da daju tolike pare za telefon ovi ce prestati da prave ovce od njih.
njah, skup u srbiji... ovde uz svaki postpejd ti daju telefon, i da neces. ide uz postpejd. na godinu neki slabiji, na godinu ipo s3 na 2 pretpostavjam da ce iphone 5, sad je 4...
ugovori isto mesecno, obrni okreni nekih 20 do 40fr.
taman tolko i traju respektivno dok ih ne zamenis.
O kakvim argumentima ti pričaš? nigde nisam poredio ajfon ni sa jednim drugim proizvođačem pa da konstatuješ ovo.
pa to i kazem celt. ja ga isto imam na postpaid u usa, 100 dolara sam ga platio, cetvorku. ali kod nas te oderu.
a dobar je apple, pogotovo laptopi... mislim da sam pricao ranije, ali upotrebna vrednost laptopa nije sam jebeni procesor i memorija, to ti osim za igrice ne treba nesto puno...
kad se sabere sveukupno, trajanje baterije, ergonomicnost (tezina, tacpad, tastatura), kvalitet hardvera i softvera, i snaga, apple ispadne ustvari najeftiniji u klasi racunara koji mogu da mu prismrde po svim stavkama... sledeci je mozda thinkpad, al on je govno za upotrebu bez misa, a isto kosta.
nemojte da kudite konja koga niste jahali... ne definise se upotrebna vrednost laptopa velicinom memorije, i apple dobro to zna kako da uskladi.
pri cemu ostale laptope usere vindovs, kolko god da su dobri, al to je druga prica...
samo čekam da se pohvališ.
'ajde, kujo, znam da si zato na temi, reci ljudima da si skoro kupio ipad :DD
imam i ajfon 3gs i galaksi s3. odlični telefoni. i više od telefona.