Teret@n@

1. I ja spuštam do kraja, uvijek, ne spustim da ljopi teg no samo da ploča udari pod.

2. E voleo bih da imam te jebene dizačke patike i da radim ATG čučnjove, nabačaje, trzaje, govna. Dođe mi prosto da prilepim nešto na starke da glumi štiklicu :)

3. Pa jel covek pitao kako da postane najbolji jebeni dedlifter ili kako da trenira mrtvo dizanje u teretani a ocigledno da ga nikad nije radio? Sta je poenta, iscimati sto vecu tezinu dvaput sa spustanjem pa posle pricati o tome kako si digo ne znam ni ja koliko ili za pocetak se ne povrediti?

4. Ја сам сконтао да причамо о форми а форма би требало да буде иста, додуше са мањим одступањима ал то све зависи од појединца до појединца, за све, и за почетника и за елитног дизача, и код прве серије загревања и код 1РМ.
    Форма је све, то прво мора да се научи и то правилна форма. Али фазон је то што, донекле, свако има правилну форму на малим тежинама, грешке се испољавају код већих процената/тежина и морају се мало погурати тежине да би се видело где се греши и које су слабе тачке на којима се треба радити а које се иначе не би увиделе а када би их времено увидео било би тешко исправити их после гомиле неправилних понављања, које до тад ниси увиђао јер ниси ишао довољно тешко.

5. Upravo, ja nisam ni skontao da krivim lijevo koljeno kad radim mrtvo sve dok se nisam uhvatio ozbiljnih kilaža gdje je to počelo da uzrokuje bol na ionako skršenom koljenu.
    Tad sam obratio pažnju na noge.

JA OBRAĆAM!

6. Kako uopšte možeš da kriviš koleno na mrtvom? U koju stranu?

7. Ka unutra.Stopalo ravno, kukovi ravni ali koljeno sam uvrtao ka drugom koljenu, nesvjesno.

8. zato brate gledaj dole kad dižeš, šta gledaš u plafon :))

9. Jebiga, bio sam mlad, neiskusan.... :D

10. kakve su tvoje brojke inače, skočko? Cenim da dosta dižeš :)

11. Nemam pojma koliki mi je 1rm, nisam se dugo mjerio, ne ganjam više toliko PL trening, malo sam se fokusirao na druge stvari, trenutno na mrtvom radim sa 150 kila 12 ponavljanja, 5 serija, čučanj 120 kila 5 serija po 12-15 ponavljanja, benč pres 50 kila 60-70 ponavljanja, klinendžrk sa 100 kila 5x5...

12. Zasto bench tako? to neka logika za fajt ili nesto drugo?

13. Ma da, drito fajterski, brzina, eksplozivnost, i sise i ramena i tricepsa, kombinuješ par hvatova i pumpaš...

14. По некој теорији, брзина се вежба малим килажама и бројем понављања и великим бројем серија. Типа 8 серија по 2 или 3, на 50% - 60% од 1РМ. Лично бих се сморио ко пловак да радим 50 понављања било чега.

15. Ma to je smor, ovo je jebada, odradiš benč pa uskočiš među lavove, krljaš se 10-ak minuta pa opet na benč i tako kruži, otkida :D

16. Па ово нема смисла, погледајте у каквим ја условима радим! Нема смисла, нема!

http://i48.tinypic.com/i6xkrs.jpg

Него, морам Вам се пофалит, после сто година сам одрадио бицепс онако крвнички, нисам га тако радио никад зато што сам радио све подједнако јер имам друга болида који је сав никакав, а има куглу на бицепс кол'ко лопта за рукомет, а то је тако дебилно и ружно, јебем ли га...

17. Ja forsiram triceps, on je udarač :D

18. Нешто сад размишљам, како се вјежба ударац, мислим брзина и снага ударца...

Да, брзина бокс са сјенком, вјероватно, снага у џак...

Одакле иде ударац?
    Из кука, је ли? За брзину је везано раме, је ли тако?

Нешто сам се погубио сад :)

19. Kad bih pogađao, rekao bih da snaga celog tela ide u udarac. Iz nogu čak. Sa jakim akcentom na središnju sekciju. Al, ono, pojma nemam, skočko je ovde stručnjak za bivenje.

20. Tačno impresionizam, celo telo radi, treba '' ući '' u udarac, recimo kod prednjeg direkta zakoračiš napred i uviješ kukove ka unutra.

Edit: Smare, brzina kod udarca= eksplozivnost, a za to je pliometrija keva. Recimo uzmeš medicinku i rokaš je u zid ali što brže ( da ti što manje vremena provede u rukama)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.