Teret@n@

1. Snaga udarca ide iz zemlje, znači iz pete, pa preko kukova, stomaka, leđa, ramena, tricepsa, bicepsa do nokauta.
    Pošto si negdje spomenuo da voliš gledat boks vjerovatno si vidio da najbolji (najubojitiji) udarači rijetko skakuću već se striktno drže zemlje i odatle vuku snagu.

Bokserski udarac je simbioza snage kompletnog tijela, tehnike, momenta, brzine... tako da ne možeš baš izdvajati neki poseban mišić

Direkti i zabadanja idu iz tricepsa, u mom sportu se oi-zuki i gyaku-zuki najviše koriste i biceps tu ne igra neku bitnu ulogu koliko triceps, rame, leđa, kukovi.

2. Impuls polazi iz kuka.Zato veliki br. boraca radi kettlebell swings. Kad su udarci u pitanju puno toga je stvar tehnike.A tehnika se vezba isprva polako,pa ponavljas sve dok ne budes u stanju da ubrzas.Vecina ljudi samo gura kad udaraju,jer niko nije imao da ih nauci sustinu udarca. Ja sam mesecario dok sam trenirao jiujutsu,uspravim se u rkevetu i ruke mi mahinalno idu direkt.:D Cale me jednom probudio jer je malo falilo da se strmopizdim s kreveta.

3. Samo eksploza, ništa guranje :D

I ja imam te tikove, pogotovo nogama, npr. leži i razmišljam o nekoj borbi ili treningu i noge trzaju za mavaši... Na jednom kampu sam opalio trenera mavašijem iz kreveta, budio me da idem na trening, i kako je spomenuo trening ja ga zakucam u glavu xD

4. Ја одавно не ударам ал сам приметио синоћ ил прексиноћ да добрано трзам у полусну лоло, рукама. Додуше ретко, можда је и нека болес пу пу далеко било ...

5. Зафаљујем на свим објашњењима :)
    Него, ја трзам у полусну нон стоп али ногама :))

6. Nisam siguran, ali snimak ovog debelog je možda i neki "pomoćni" način probijanja barijere CNS-a. Dok sam zaluđenički čitao forume te tematike, video sam svakavke, na prvi pogled, apsurde koji služe da je ojača bench press u nekom delu radijusa. Tako da, možda ovo i nije loše koliko se čini na prvi pogled, lolo!

7. Сад дошао из теретане, неки мршави лик са 70 кила диже 100 на уски бенч, бенч прес 115. Да нисам видео не бих веровао кад би ми неко реко.

8. Оооо ју вуд би српрајзд..

9. Nije loše, al nešto mi govori da mu je čučanj manji od benča :))

10. Јел има неко неки програм, неки савет, било шта, како да повећам снагу груди и трицепса? Са свиме сам задовољан, наравно да може боље, ал реално груди и трицепс су ми очајни...

11. Да ли радиш бенч? лоло А чекај, како то мислиш снагу груди и трицепса, у смислу дизање већих тежина на некој вежби, бенч, војнички потисак, склекови?

12. Ima jedna popularna vežba, zove se potisak sa ravne klupe, iliti benč pres. Sjajna je za grudi i tricepse. Malo uži hvat nije loš. Propadanja su takođe dobar izbor. Ima i 20 vežbi za izolaciju tricepsa i još toliko za izolaciju grudi :)

13. Радим бенч, пропадања, коси бенч, и свих 20 вежби за изолацију трицепса и груди. ;)
    Нисам задовољан у смислу тежина које подижем. Ето.

14. Pogledaj sve što ima na jutjubu na temu tehnike benča. Mislim na powerlifting benč, to ti treba ako oćeš da digneš više. Nije benč samo u grudima i tricepsu. Ogromnu ulogu imaju leđa. Ja sam jednom dobio jake upale ko zna čega sve u leđima posle benča. Kolko imaš kila, kolko dižeš?

15. Близу 64 кила, 60 из бенча око десетак пута, уз надзор.

16. imaš samo 64 kile? Sem ako nisi visok ispod 165, bolje masu juri. To bar nije teško ako imaš para.

17. impressionism
    Nije loše, al nešto mi govori da mu je čučanj manji od benča :))

Врло могуће. :) Иначе код мене у теретани скоро нико и не ради чучњеве, можда један до два лика сам видео да раде. Данас неки огроман Црногорац стоји поред тог од 70кг и овај мали му објашњава како да ради мртво и веслање у претклону. Овај уради једну серију, погледа у мене све срећан и каже "хехе ово до сад нисам радио". Кома. :)

18. Ja da nisam sirotinja ko što jesam, sad bih imao 95kg :)

19. A najbolji su mi ti likovi što cepaju steroide i rade samo biceps :))

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.