Teret@n@

1. Ja trapez radim mimo svega :)

2. Leđa i noge radi na posebnom treningu.

Ja ovako sad radim:

pon: grudi + triceps
    uto: pauza
    sre: leđa + trapez + možda list
    čet: pauza
    petak: ramena + biceps + možda trapez
    sub: noge + list
    nedelja: carb loading i pauza

3. Moj je vako:
    pon - sisa, triceps, listovi
    uto - kardio, trapez
    sre - leđa, biceps, listovi
    čet - kardio
    pet - noge, rame
    sub - kardio

Prije svakog treninga kada ne radim kardio - trčim 8 km na traci ili se drndam na bajsikl, zavisi šta mi se svidi to jutro.
    To su jutarnji, uveče pičim na tatamiju.

A kad sam u pripremama za mečeve radim totalno drugačije, znači ništa izolacija, jutarnji treninzi su vježbe snage prilagođene raznim situacijama, popodne trčanje, uveče tehnike i situacije, sparing i slično.

JA JEMEN!

4. Фул боди и Бог да вас види. Мисим, ја кад би опет билдовао то би радио.

Елем, мој тренинг у детаље.

Уторак:
    -Чучањ 531
    -Бенч 531
    -чучањ БББ
    -Згибови 30/50 комада
    -фејс пулс 3х30
    -висеће издизање ногу 2х20

Петак:
    -Мртво дизање 531
    -мртво дизање БББ
    -ГМ (некад да некад не)
    -пуш прес 3х8
    -пропадања 3х10
    -летења (задње средње предње по 1 серију 12-15 понављања)
    -фејс пулс 3х30
    -висеће издизање ногу 2х20

Ту и тамо убацим спорадично неке прегибе, бенч пропадања.

5. Лаки мазохиста. Е, јел може неко да ми објасни ону Тадијину реченицу "Кад су ти руке шунке, а тело каса". Каква курчева каса? Ајд, пошто сте билдери, а уз то и сленгаши, ваљда неко зна :)

6. Prvi put postujem ovde i oću da pitam sve vas vukajlijaše bildere i sportiste da mi lepo, srpski odgovorite:

Čula sam za bulking i cutting;
    Ovo prvo je kao povećanje mišićne mase, a ovo drugo skidanje masni' naslaga (valjda).

Kako se radi taj cutting? Pojačavanjem vežbi? Drugačijim režimom ishrane?
    Dalje:da li to važi samo za bildere ili za bilo koje vežbe koje povećavaju mišićnu masu?
    I još jedno pitanje: ako je taj cutting vezan za ishranu, kako to da sprovode ljudi/žene koje se hrane vegetarijanski?
    Probala sam da guglam, ali mi bre samo pokazuje neke odsečene (katovane) užase.
    Hvala vam unapred ;)
    Nemojte mi spemujete, baš me zanima.

7. Пази, то булкинг и цуттинг код нас зову маса и дефиниција. Дефиниција је мршављење, уз што мање губитка мишићне масе. Значи што чистија исхрана, масти су океј, ал што мање угљених хидрата, протеини никад нису на одмет. И кардио тренинг, значи не тегови, него трчање, прескакање конопца, пливање, нешто од чега ћеш се знојити и убрзано дисати, сваки дан. Тешко је билдати ако си вегетаријанац, квалитетни протеини су углавном животињског порекла. Мршављење, с друге стране, није проблем, чак ме чуди како неко ко је вегетаријанац има проблем са вишком сала.

8. Tek sam pola godine vegetarijanac, još uvek balansiram ishranu, ekstra što spremam pola-pola(ukućani jedu meso). Nemam višak sala, ali hoću da sve to bude još bolje. Pogotovo što imam 40 godina.
    Drugo, od skoro tek idem na aerobik, tri puta nedeljno.Znači, to su moje kardio vežbe, znojenje i urnisanje (instruktorka nas ne štedi) :).Ostale treninge ne ubrajam u to.
    Ali me je interesovalo šta to sve obuhvata, koji režim ishrane i kakve vežbe. Ako treba da se umanje UH, onda da znam šta da pripremam - prevedeno na vege ishranu.
    Hvala puno :)

9. @VanGoga

Ne znam kakav si vegeterijanac, tj. da li izbegevaš sve životinjskog porekla, ili samo meso, ali probaći ti ukratko odgovoriti, iako nije Vukajlija za ovakva ozbiljna pitanja. Činjenica je proteini biljnog porekla (soja, kikiriki, pasulj itd.) imaju nekompletan blok amino-kiselina, te ne mogu biti savršena zamena mesu. E, sad, npr. ukoliko možeš jesti mlečne proizvode i jaja, onda će biti dosta lakše. Dakle, je l' tvoja ishrana strogo bez namirnica životinjskog porekla, ili samo bez mesa?

10. Пиринач и пасуљ у комбинацији дају комплетан ланац аминокиселина, то јест фул протеин.

11. a oce neko odgovoriti na moje pitanje???

12. a oce neko odgovoriti na moje pitanje???

Realno, pitanje je toliko glupo da nije dostojno odgovora. Elem, ja ne znam šta su kase na koje Tadija misli.

@Laki
    Ok, ali ako njoj npr. jedini izvor proteina bude kikiriki i soja npr. ona će, da bi uzela dovoljno proteina, uz to uneti i dosta masti tako da će narušiti udeo nutrijenata koja treba napraviti tokom dijete.

13. То да, него ја за пасуљ и рижу лоло.
    Него, начуо сам једном нешто да соја у себи садржи естроген и да да смањује природне анаболичке процесе у телу, нешто се дрка са тестостероном и треба је избегавати. Мислио сам на то док сам јео сарме са сојом лоло...

14. Ja imam druga koji je vegetarijanac vec sest godina, tj. laktovegetarijanac. , nesto on zakovrne, utripuje da je bolestan, a jedan moj rodjak internista te ga ja odvedem. Super je sto mu nije bilo nista, ali sam se zaprepastio da ga je pitao sta jede, jer davno nije vido masnijeg coveka. A on nije debeo, nije sad bas ni fit, ali definitivno nije debeo, a jeste prilicno neaktivan.
    Sto se tice smanjenja procenta telesne masnoce, ako pod time podrazumevas "cutting", ja sam najbolje rezultate postizao uvek rigoroznim rezimom ishrane, a ne treningom. U sustini organizam radi na glukozu iz krvi, kad to potrosi, prelazi na glikogen iz jetre, e kad i to smandrlja onda ide neko pretvaranje masti u nesto slicno glikogenu sto je upotrebljivo kao gorivo. U principu da bi proces stogao do trosenja masti potrebno je oko 20 sati da ne jedes nista. E sad... Ako treniras, stvari stoje znatno drugacije, otprilike 45 minuta aerobnog treninga srednjeg intenziteta, da bi se doslo do te tacke, znaci tek posle tog vremena dolazi do trosenja masnih naslaga, sto vise to bolje, dok se ne pretvoris u maratonca ili dalekobilo Oliveru Jeftic.
    Vegetarijanska ishrana? Jedi SVE, sto raznovrsnije , to bolje samo bez trunke SECERA.
    U bilo cemu, bez cokolade, torti, kolaca, slatke kafe, energetskih pica, zaboravi da postoji secer, jer svaka uneta kolicina vraca proces na pocetak. I tako to...

15. Него, начуо сам једном нешто да соја у себи садржи естроген и да да смањује природне анаболичке процесе у телу, нешто се дрка са тестостероном и треба је избегавати.

To jeste tačno, zato se soja izbegava. Sojini suplementi su dosta jeftiniji jer je jefitinija ekstrakcija proteina iz soje nego iz surutke. Ali, jbg, HerbaLife je od soje, a HerbaLife na dresu Bekam nosi, tako da je to dovoljam argument većini.

16. @proviron

Jeste, ja sam lakto-ovo vegetarijanac :)

Soju izbegavam, slatkiše jedva da jedem.Kad mi treba šećer, jedem voće, ozbiljno. Kao izvor proteina koristim mahunarke i pravim seitan (pšenični protein). Ne pijem gazirane sokove, pijem puno vode, prilično zdravo se hranim-koliko sam u mogućnosti.
    Međutim, tek sam počela (za mene) aktivnim i težim vežbama, pa me interesuje proces, šta i kako.
    Mislim da jedino jedem više mlečnih proizvoda-mleko ne pijem, da mi je to jedan od osnovnih izvora eventualnih masnih naslaga. (Koje neću da dozvolim da se pojave!)
    Otud i ova moja pitanja.
    Hvala vam na odgovorima, zaista cenim to.
    Jeste Vuka kutak i za ovo, jer imam više poverenja u nekog Vukajlijaša/cu, nego na tamonekim forumima.

17. http://www.youtube.com/watch?v=YLHCvHww5Gg

КАД КАЖЕ " ФАЦУ ВИШЕ НЕЋУ ДА СНИМАМ, БОЉЕ ДА СЕ НЕ ВИДИШ", ПАО САМ ХАГАХАГААГАГГАГАХАХАХАХААХАХХААХАХА

18. Gogo, onda je tako lakše. Neki mlečni proizvodi i jaja mogu tebi dosta toga odraditi. Npr. obavezno uzmi subotički Ella sir, delaktoziran je i nema masti, pola kila je ispod 200 dinara. U tom pakovanju imaš 60g proteina, pojedeš pola pred spavanje i mirna si. Koliko sam skapirao, ti želiš da se uradiš da budeš glavna mačka na plaži, lolo.

Elem, tebi je ključna stvar, ako hoćeš da izgubiš mast, da imaš veću potrošnju od unosa energije, ali ne svakako i ne po svaku cenu. Tu mnoge žene greše i ne jedu ništa i sjebu metabolizam, ciklus, nerve i šta već. Tebi je tokom dijete bitno da imaš konstantan nivo insulina, dakle da nema naglih skovoka na dnevnoj bazi. To ćeš postići tako što ćeš jesti u više malih obroka, npr. na svaka 4 sata. Ono što ti je opet bitno su namirnice i sama priprema. Inače, zabluda je da ćeš obavezno smršati ako izbaciš meso, moja keva se vodila tom logikom i ugojila se dodatno. Dakle, tebi je bitan tajming jela, namirnice i priprema. Npr. ujutru skuvaš ovsene ili neki musli pojedeš. Posle npr. 3-4 belanca i 1 žumance i uz to malo voća tipa lešnik/orah/badem/kikiriki ali bez ulja, dakle sirovog ili pečenog bez soli. Možeš npr. pojesti neku tunjevinu i malo pirinča tokom dana ili skuvati oslić koji nije skup, samo ne znam je l' se riba uklapa u tvoje vegetarijanstvo. Posle pred spavanje pojedeš pola Ella sira, ili koliko možeš. Gledaj da u svakom obroku uneseš koliko-toliko proteina jer bez njihovog dovoljnog unosa nema uspeha. Voće je neograničenoj količini, kako neki "eksperti" kažu, je GLUPOST, jer je fruktoza prost šećer i lako se skladišti kao telesna mast. Takođe, tokom dana izbegaj proste šećere (one sa visokim GI indeksom).

Malo se prosrah, ali to je u suštini to, nešto najosnovnije.

19. proviron,

hvala ti najlepše na savetima :)
    Ok, ne jedem ni ribu, ali nema veze- ovo što si napisao mi jako mnogo pomaže. U suštini, najlakše gubim kilažu kada sam u pokretu (svuda peške) i kada vežbam- to se (kod mene lično) uvek pokaže kao dobitna kombinacija.
    I sad- prva zima, a ja se bacila na vegetarijanstvo. Obično se zimi usedim,i dobijem na kilaži kao mnogi, pa me ovo dodatno bacilo u razmišljanje. Međutim, rekoh-ove zime nećeš!
    Iako neću d'budem glavna mačka na plaži, oću da sam sebi najzdravija mačka, pa stoga sve i radim. Mislim čet'ri banke nije malo, al' nije ni vreme za gerontologiju i "negovanje šlaufa" :)
    Tako da mi svaki savet zlata vredi, posebno volim ovako opširna objašnjenja, svaka ti čast. :)