Teret@n@

1. Gogo, ne znam da li je ta odluka rezultat neke filozofije ili ubeđenja da je to zdravo, ali to je definitivno odluka za preispitivanje. Da jedeš barem ribu to bi ti išlo mnogo lakše, čak bih i neki jelovnik bacio na forum, ali ovako dosta je nezgodno. Sad, ne znam kakav ti je finansijski momenat, ali ako već imaš problema sa unosom proteina, neki suplement bi ti mnogo pomogao.

2. Pa, ne znam šta da ti kažem.U stvari, znam.Zaista mi se ne jede meso, prerađevine i ostalo. I dok sam jela meso, jela sam samo piletinu, ćuretinu i ribu. Međutim, sve mi to nekako nije baš bilo po volji. A jela sam ga "svake prestupne godine", tako da je logičan sled događaja bio da u potpunosti izbacim to iz upotrebe.
    Sad samo moram da pazim na sireve, kačkavalje, ta čuda i belo brašno-peciva etc. To mi najviše utiče na kilažu i uopšte, na neki blesav osećaj. I slano. Mnogo sam solila, sad se odvikavam, ali kad "zgrešim" (sa maslinama, npr), sutra sam otečena kao čovek-slon.
    Finansijski momenat je kao i kod svih-ništa "bahato", živi se onako-prosečno. :)
    A sve tog tipa suplementi i ostalo-zaista ne bih da upotrebljavam, ne idem na mis body, nego se samo oblikujem :D

3. Gogo, pazi... sve je to u redu, ali moraš neka stvari uzeti kao činjenice. Ako hoćeš ozbiljno da radiš dijetu, moraš se s nekim stvarima pomiriti. U dijeti nema nikakvih prerađevina, dakle, kupuješ sirovo i jedeš ih tako ili ih termički i ZDRAVO obradiš, dakle kuvanje ili prženje na malo maslinovog ulja. So je potrebna, ali u ograničenim količinama, umereno samo. Elem, koliko god to bile lepršave godine (bože zdravlja da ih doživim), moraš se pomiriti s činjenicom da ti je metabolizam usporen, hormolana slika drugačija i da nemaš 20 godina pa da sebi možeš dopustiti ludovanje u ishrani kao što mi mladi radimo, lolo! To znači da je tebi ishrana još značajnija. Primer iz života, dijabetičari (kojima od ishrane zavisi životni vek) u bolnici imaju posebne režime i ako plate dodatne spremaju im se posebna i kvalitetnija jela. Gledao sam šta njima daju kad sam u bolnici bio i gle čuda - daju im kuvano ili prženo belo (nekad i crveno) meso, uz kuvani pirinač ili krompir uz neko vlakno. Dakle, jasno ti je. I grčki filozofi su bili vegetarijanci, ali nisu bili tako pametni jer nisu jeli meso, odma' da znaš, lolo.

4. proviron, nije ovo izlet sa hranom, niti ludovanje neke hormonski nestabilne žene srednjih godina, veruj. :)
    Ovo je jedna obična stavka u mom životu, više ponekad kriziram zbog cigareta (koje sam davno ostavila), nego zbog mesa.
    Znam nešto o ishrani za dijabetičare, ali, mislim da nije baš ono-ista kategorija-dijabetičar i žena u četrdesetim :) Oni jednostavno, MORAJU da uzimaju raznovrsnu hranu, neku potpuno da izbegavaju, pripremaju na ovaj ili onaj način. Zavisi i od tipa dijabetesa, ali u suštini, tu nema mnogo izbora.
    A grčki filozofi? Cenim da su bili mudri jer su vodili raskalašan život i uživali u svakom danu kao da je poslednji, a ne samo zato što su bili vegetarijanci :)
    (A ovamo se pravili-kao samo nešto mislim, učim...)
    Puno ti hvala na savetima, još jednom :)

5. MORAJU da uzimaju raznovrsnu hranu, neku potpuno da izbegavaju, pripremaju na ovaj ili onaj način.

Tačno je da neke stvari trebaju izbegavati, ali to sigurno nije meso. :)

6. Dobro mesojede, cenim i poštujem tvoj stav :) ali, evo-dao si mi pregršt korisnih informacija,tj. dnevni meni, koji ne mora da sadrži meso. Znači, izvodljivo je i uz malo pažnje- sasvim uspešno i zdravo :)
    Idem na kunt, ako me otpuste-ništa od plaćanja treninga i zdrave 'rane, hahahha :)
    Pozdravljam te :)

7. Што људи толико пазе на дијете и срања? Ја лепо једем 4 велика оброка, понеки мали понекад, по могућству јаја са сланином, уз две литре млека сваки дан. И цепам фул боди и супер ми је.

8. Zato sto nije svakome cilj full body, vec neko za cilj ima i empty body.

9. Pratim temu u poslednje vreme dosta često, iako nisam pisao (verovatno zbog činjenice da sam najbliže u životu bio teretani kad sam prolazio pored nje) :)

E sad, pošto vidim da ima vas dosta koji se baš razumete u ove stvari, htedoh da priupitam za vaše mišljenje o P90X programu Tonija Hortona i Insanity programu T-Shauna? Da li stvarno može da ima takve efekte kakvim ih predstavljaju (naravno, pod uslovom da pratiš instrukcije) ili je to samo šarena komercijalna laža?

E da, da ne ispadne da je ovo nešto provokativan post od strane jednog laika, ko nema vremena, želje i volje da bilo šta objašnjava jednom potencijalnom rukiju u vežbanju, može slobodno da preskoči i zanemari ovaj post (pošto je verovatno većina vas pričala ovo ko zna koliko puta).

Hvala unapred na eventualnom odgovoru :)

10. Insaniti je tačno to - insaniti. Jebački, nema šta.

P90x nisam probao al sam čuo dosta zadovoljnih.

11. Данас замало двапут да ме обогаље на војничком потиску, јебем ти будале што не умеју да помогну да се избаци тег.

12. @Predražinjo

Ako nisi do sad išao u teretanu, glupo je da odmah tražiš programe i po njima vežbaš. Treba proći određeni period dok naučiš vežbe pravilno izvoditi, a i organizam se treba navići na anaerobnu aktivnost.

@Млатони

Zajeban je military press, naročito ako radiš s nekom kilažom koja ti je teža, lako se povrediš. Ja sam se jednom okliznuo dok sam radio, mogla je svašta biti.

13. Znam da je zajebano, zbog toga i ne radim s preterano velikim težinama. Al nisam radio stojeći nego sedeći, na klupi. Stavio max koliko sam dizao do sad, zamolim nekog lika da mi pomogne, on izbaci i čovek poče da gura napred, jedva sam zadržao da mi ne padne ispred. Rekoh jebeš budalu, za sledeću seriju pitam drugog lika, kad on još gori. Ja samo stavio ruke da odmerim gde da uhvatim, nisam mu ni signalizirao ni ništa a on podigo i pustio, srećom sam uspeo da ga vratim nekako, inače je mogao dobro da me poklopi.

14. Ја имам ликове који док радим бенч воле да одшарафљују граничник и онда се ватам са тегом, оће да ми па'не на мене.... Дебили.

15. на војничком потиску

Al nisam radio stojeći nego sedeći, na klupi.

Значи седећи потисак. Кад се каже војнички, обично се мисли на стојећи. Волим потисак, мада ту ми је најтеже да напредујем. Мислим да никада нисам дигао преко 60 кила :(

16. Znam momka koji gura 120 kila na vojničkom, jeben jedan lik... :D

17. Nekada je tu svetski rekord bio valjda 236. Dok nisu ukinuli potisak kao dizačku disciplinu. Vasilij Aleksejev :))

18. http://www.youtube.com/watch?v=ZT8hUwbGpgM
    Rohan Hammond пре 6 месеци
    And not a single rep was executed that day.

Хахахахха :Д

19. Ja sam pre dve godine gurao 90 ili 100, nisam siguran, dok je billo još efedrina turskog kupiti... elem, zna se ko je car!

http://www.youtube.com/watch?v=NEBKBBob_aI

20. Ako neko jede jede integralni pirinač, kako ga sprema? Pošto ja uglavnom klasično skuvam, dodam eventualno malo vegete i udri. Ima li neki način da se onako dobro začini i spremi, da ima dobar ukus, a da se ne sjebu nutritivne vrednosti? Smorio me klasičan pirinač svaki dan..

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.