Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Немам појма који ко користи, ја сам га вако радио :)
Elem, palmal, lakistraki, akademici, ne znam da li je već bilo na temi, ali bole me kurci, saću da podelim s vama - iskopao sam džabana kul aplikaciju
http://www.myfitnesspal.com (ima i verzija za Android, ne znam za Ajfon) za evidenciju unosa kalorija i generalno svih važnijih nutritivnih vrednosti u hrani. Imaju veliku bazu podataka hrane i pića sa pratećim nutritivnim vrednostima, i postoji mogućnost da se definiše kastom hrana koje nema u bazi. I vrlo jednostavno ide - odabereš hranu, uneseš gramažu (zapreminu ili br. komada hrane) i automatski sabira. Isto tako, postoji baza podataka sa nekim osnovnim vežbama (giviti, aerobna aktivnost, brus li munje, itd), i na osnovu tipa vežbe i dužine tandrkanja dekrementira kalorije. Na kraju dana, klikneš i vidiš šta si izjeo, crno po belom. Takođe, estimira na osnovu telesne mase i fizičke aktivnosti kao i na osnovu cilja (da li želiš da održavaš masu, gubiš ili stičeš) koliko je kalorija potrebno dnevno. Kupio sam neku jeftinu digitalnu vagu, pa merim gramažu šta jedem kad sam u mogućnosti. Kad nisam, npr. kad jedem u restoranu, fotografišem šta sam jeo posle otprilike računam. Nalazim je kao korisnu stvar, kao orjentir. Otkako sam počeo da se zezam sa njom, izgubio sam 3 kilograma, što mi je i bio jedan usputni cilj. Preporučujem.
http://www.myfitnesspal.com (ima i verzija za Android, ne znam za Ajfon) za evidenciju unosa kalorija i generalno svih važnijih nutritivnih vrednosti u hrani. Imaju veliku bazu podataka hrane i pića sa pratećim nutritivnim vrednostima, i postoji mogućnost da se definiše kastom hrana koja nema u bazi. I vrlo jednostavno ide - odabereš hranu, uneseš gramažu (zapreminu ili br. komada) i automatski sabira. Isto tako, ima baza podataka sa nekim osnovnim vežbama (giviti, aerobna aktivnost, brus li munje, itd), i na osnovu tipa vežbe i dužinje tandrkanja dekrementira kalorije. Takođe, estimira na osnovu telesne mase i fizičke aktivnosti kao i na osnovu cilja (da li želiš da održavaš masu, gubiš ili stičeš) koliko je kalorija potrebno dnevno. Kupio sam neku jeftinu digitalnu vagu, pa merim gramažu šta jedem kad sam u mogućnosti. Kad nisam, npr. kad jedem u restoranu, fotografišem šta sam jeo posle otprilike računam. Nalazim je kao korisnu stvar, kao orjentir. Otkako sam počeo da se zezam sa njom, izgubio sam 3 kilograma, što mi je i bio jedan usputni cilj. Preporučujem.
Ni preldžije više nisu ono što su bile lololo
Gonzo, globalizacija je i mene asimilirala... ;-) platio sam jednog čoveka da dođe me utepa budakom ako turim na vrat arafatku i postanem eldepe lolo
Šalu na stranu, odluka da se mora nešto činjeti je pala onog momenta kad su ljudi nakon što mi vide stomak počeli da mi prilaze da čestitaju i pitaju je l' muško i kad će.
Svi oni koji su pricali da ih bole kurci za stomak pokajali su se i dosli sa pitanjem ovde kako da smrsaju, hlohlohlo :) :) :)
Dajmo im KONTRA savete i ugojimo ih dodatno:
- Dorucak: Soljica zejtina + 3 parceta przenog hleba, premazanog mascu i posipanog suncokretovim zrnima (veoma niskokaloricna kao i zejtin i pomazu varenje svojim enzimima).
- Uzina dve sake cvaraka (niskokaloricna uzina koja ubrzava metabolizam)
- Rucak: 7 zumanceta przena u masti i burek umesto hleba
- Uzina 2 (bitno je vise puta jesti po malo kako bi se podstakao metabolizam): Tanjir kajmaka sa majonezom
- Vecera (lagana da ne optereti zelidac): 200g slanine (sve preko 200g ide u salo!) + 150g przenog kikirikija.
Postupati po ovoj strogoj dijeti radnim danima (5/7) a vikend je po slobodnom izboru kako bi se telo rasteretilo. Ne uzimati cipseve i slatkise ukoliko zelite da smrsate nasom dijetom!
Викендом убачи онај читинг деј, могу да се једу слаткиши :Д
murbi, tek da znaš, šećer više goji od masti :)
Jeste, al ovo Murbijevo je bolje za holesterol. :)
Nemoj burek umjesto hljeba već burek u pola hljeba.
Dobra ova aplikacija što Luks okačio, danas sam malo čačkao i sviđa mi se. Dobro je što može da se skenira barkod proizvoda i ona lepo prebroji unete nutritijente.
Што је ово који курац?
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%83%D1%80%D0%B4%D0%B0
http://en.wikipedia.org/wiki/Curd
Нађох неђе да има као 14 грама протеина, 4 грама ух и о.2 масти на 100 грама.
Dakle, Kurd se pretvorio u sir... To objašnjava činjenicu da ga nema na forumu.
Danas sam, na jedvite jade, povukao 160kg na mrtvom.
Pitanje u vezi BCAA:
kupio sam http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN113-Nitro-X.html
A kad pogledam ovo http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/DY391-BCAA-5050.html
tj. sastav i jednog i drugog, zašto ne bih uzeo recimo 4 ili 8 kapsula po dozi, umesto 2?
Mnogo je bolju uzeti BCAA u prahu: em je praktičnije, em funkcionalnije. A po pitanju doziranja tableta, uvek se uzima više no što piše na pakovanju... barem ako želiš postići vidni efekat. Suma sumarum, uvek preferiraj suplemente u prahu.
Jedno pitanje isključivo za proviriona, nisam uzeo Animal Pek jer nema u pansportu pa moram odvojeno da naručujem. E sad, da li su ti vitamini toliko dobri da treba da dajem 4500 dinara mesečno specijalno za to?
Što se tiče praktičnosti, šta mi je teško da zgutam tablete?
A što je funkcionalnije?
Jedno pitanje isključivo za proviriona, nisam uzeo Animal Pek jer nema u pansportu pa moram odvojeno da naručujem. E sad, da li su ti vitamini toliko dobri da treba da dajem 4500 dinara mesečno specijalno za to?
Pazi, multivitaminski kompleksi su uvek među suplementima najvišeg prioriteta.
Nezgodno je gutati te tablete, barem meni bilo, a i količina potrebne materije u tabletama nije kao kad uzimaš u prahu. Jes' da su gadne BCAA kad se gutaju samo s vodom, ali - no pain, no gain! Tablete uzimaj samo kad ne postoji drugačija forma.
Animal Pek - 11 tableta po dozi.