Teret@n@

1. Немам појма који ко користи, ја сам га вако радио :)

2. Elem, palmal, lakistraki, akademici, ne znam da li je već bilo na temi, ali bole me kurci, saću da podelim s vama - iskopao sam džabana kul aplikaciju
    http://www.myfitnesspal.com (ima i verzija za Android, ne znam za Ajfon) za evidenciju unosa kalorija i generalno svih važnijih nutritivnih vrednosti u hrani. Imaju veliku bazu podataka hrane i pića sa pratećim nutritivnim vrednostima, i postoji mogućnost da se definiše kastom hrana koje nema u bazi. I vrlo jednostavno ide - odabereš hranu, uneseš gramažu (zapreminu ili br. komada hrane) i automatski sabira. Isto tako, postoji baza podataka sa nekim osnovnim vežbama (giviti, aerobna aktivnost, brus li munje, itd), i na osnovu tipa vežbe i dužine tandrkanja dekrementira kalorije. Na kraju dana, klikneš i vidiš šta si izjeo, crno po belom. Takođe, estimira na osnovu telesne mase i fizičke aktivnosti kao i na osnovu cilja (da li želiš da održavaš masu, gubiš ili stičeš) koliko je kalorija potrebno dnevno. Kupio sam neku jeftinu digitalnu vagu, pa merim gramažu šta jedem kad sam u mogućnosti. Kad nisam, npr. kad jedem u restoranu, fotografišem šta sam jeo posle otprilike računam. Nalazim je kao korisnu stvar, kao orjentir. Otkako sam počeo da se zezam sa njom, izgubio sam 3 kilograma, što mi je i bio jedan usputni cilj. Preporučujem.

3. Elem, palmal, lakistraki, akademici, ne znam da li je već bilo na temi, ali bole me kurci, saću da podelim s vama - iskopao sam džabana kul aplikaciju
    http://www.myfitnesspal.com (ima i verzija za Android, ne znam za Ajfon) za evidenciju unosa kalorija i generalno svih važnijih nutritivnih vrednosti u hrani. Imaju veliku bazu podataka hrane i pića sa pratećim nutritivnim vrednostima, i postoji mogućnost da se definiše kastom hrana koja nema u bazi. I vrlo jednostavno ide - odabereš hranu, uneseš gramažu (zapreminu ili br. komada) i automatski sabira. Isto tako, ima baza podataka sa nekim osnovnim vežbama (giviti, aerobna aktivnost, brus li munje, itd), i na osnovu tipa vežbe i dužinje tandrkanja dekrementira kalorije. Takođe, estimira na osnovu telesne mase i fizičke aktivnosti kao i na osnovu cilja (da li želiš da održavaš masu, gubiš ili stičeš) koliko je kalorija potrebno dnevno. Kupio sam neku jeftinu digitalnu vagu, pa merim gramažu šta jedem kad sam u mogućnosti. Kad nisam, npr. kad jedem u restoranu, fotografišem šta sam jeo posle otprilike računam. Nalazim je kao korisnu stvar, kao orjentir. Otkako sam počeo da se zezam sa njom, izgubio sam 3 kilograma, što mi je i bio jedan usputni cilj. Preporučujem.

Ni preldžije više nisu ono što su bile lololo

4. Ni preldžije više nisu ono što su bile lololo

Gonzo, globalizacija je i mene asimilirala... ;-) platio sam jednog čoveka da dođe me utepa budakom ako turim na vrat arafatku i postanem eldepe lolo
    Šalu na stranu, odluka da se mora nešto činjeti je pala onog momenta kad su ljudi nakon što mi vide stomak počeli da mi prilaze da čestitaju i pitaju je l' muško i kad će.

5. Svi oni koji su pricali da ih bole kurci za stomak pokajali su se i dosli sa pitanjem ovde kako da smrsaju, hlohlohlo :) :) :)

Dajmo im KONTRA savete i ugojimo ih dodatno:

- Dorucak: Soljica zejtina + 3 parceta przenog hleba, premazanog mascu i posipanog suncokretovim zrnima (veoma niskokaloricna kao i zejtin i pomazu varenje svojim enzimima).

- Uzina dve sake cvaraka (niskokaloricna uzina koja ubrzava metabolizam)

- Rucak: 7 zumanceta przena u masti i burek umesto hleba

- Uzina 2 (bitno je vise puta jesti po malo kako bi se podstakao metabolizam): Tanjir kajmaka sa majonezom

- Vecera (lagana da ne optereti zelidac): 200g slanine (sve preko 200g ide u salo!) + 150g przenog kikirikija.

Postupati po ovoj strogoj dijeti radnim danima (5/7) a vikend je po slobodnom izboru kako bi se telo rasteretilo. Ne uzimati cipseve i slatkise ukoliko zelite da smrsate nasom dijetom!

6. Викендом убачи онај читинг деј, могу да се једу слаткиши :Д

7. murbi, tek da znaš, šećer više goji od masti :)

8. Jeste, al ovo Murbijevo je bolje za holesterol. :)

9. Nemoj burek umjesto hljeba već burek u pola hljeba.

10. Dobra ova aplikacija što Luks okačio, danas sam malo čačkao i sviđa mi se. Dobro je što može da se skenira barkod proizvoda i ona lepo prebroji unete nutritijente.

11. Што је ово који курац?

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%83%D1%80%D0%B4%D0%B0
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curd

Нађох неђе да има као 14 грама протеина, 4 грама ух и о.2 масти на 100 грама.

12. Dakle, Kurd se pretvorio u sir... To objašnjava činjenicu da ga nema na forumu.

13. Danas sam, na jedvite jade, povukao 160kg na mrtvom.

14. Pitanje u vezi BCAA:
    kupio sam http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SN113-Nitro-X.html
    A kad pogledam ovo http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/DY391-BCAA-5050.html
    tj. sastav i jednog i drugog, zašto ne bih uzeo recimo 4 ili 8 kapsula po dozi, umesto 2?

15. Mnogo je bolju uzeti BCAA u prahu: em je praktičnije, em funkcionalnije. A po pitanju doziranja tableta, uvek se uzima više no što piše na pakovanju... barem ako želiš postići vidni efekat. Suma sumarum, uvek preferiraj suplemente u prahu.

16. Jedno pitanje isključivo za proviriona, nisam uzeo Animal Pek jer nema u pansportu pa moram odvojeno da naručujem. E sad, da li su ti vitamini toliko dobri da treba da dajem 4500 dinara mesečno specijalno za to?

17. Mnogo je bolju uzeti BCAA u prahu: em je praktičnije, em funkcionalnije.

Što se tiče praktičnosti, šta mi je teško da zgutam tablete?
    A što je funkcionalnije?

18. Pišem Uz Vetar
    Jedno pitanje isključivo za proviriona, nisam uzeo Animal Pek jer nema u pansportu pa moram odvojeno da naručujem. E sad, da li su ti vitamini toliko dobri da treba da dajem 4500 dinara mesečno specijalno za to?

Pazi, multivitaminski kompleksi su uvek među suplementima najvišeg prioriteta.

19. Nezgodno je gutati te tablete, barem meni bilo, a i količina potrebne materije u tabletama nije kao kad uzimaš u prahu. Jes' da su gadne BCAA kad se gutaju samo s vodom, ali - no pain, no gain! Tablete uzimaj samo kad ne postoji drugačija forma.

20. Nezgodno je gutati te tablete

Animal Pek - 11 tableta po dozi.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.