U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
hahaahah zanimljiv si ti momak (muvam te) ae živ bio
Мој килави биланс после 2 месеца вежбе - три до четири тренинга недељно:
- бенч - максимум оптерећења 2х10кг бучице
- веслање, лат машина, екстензије сајлама и оним осталим додацима - 40кг
- тегови за бицепс и оно за рамена кад легнеш па дижеш са стране до изнад главе - 12кг
- смит машина 2х7,5 кг
- чучањ 2х15кг
- потисак ногама на машини - 130кг максимум што сам извукао
- 4км претрчим за 24:16
- веслање, лат машина, екстензије сајлама и оним осталим додацима - 40кг
- тегови за бицепс и оно за рамена кад легнеш па дижеш са стране до изнад главе - 12кг
- смит машина 2х7,5 кг
- чучањ 2х15кг
- потисак ногама на машини - 130кг максимум што сам извукао
- 4км претрчим за 24:16
Ја сам такав да све оно чиме се бавим желим да упознам темељно, а то укључује и терминологију и јасноћу израза у датој области. Е сад, ја овде већину ствари разумем, по мом неком предразумевању, али питање је шта си ти мислио под стварима које си написао и да ли се оне поклапају са објективним значењима истих. КЕЊААААМММММММ трујем се неким стварима.....
Хоћу да кажем, људи, јебему матер, научите како се неке ствари у теретани зову и разликујте одређене машине, вежбе.
Ово прво
да ли је равна клупа, коса, да ли си радио са шипком, иако видим да си написао бучице ал опет :)) Иначе, ово је фина замисао, потисци бучицама више раде на контракцији и конкретно мишићима груди, ако је циљ хипетрофија. Барбел бенч прес је лифт, не вежба!
ту тежине нису релевантне, свака машина има другачији отпор каблова, сајли, механизми. Пробај згибове, веслање шипком у наклону, једноручно веслање бучицом.
ово могу да буду 2 вежбе: коси бенч бучицама, развлачење бучицама.
смит машина седећи потисак, смит чучањ? Свеједно, рачунај у то и шипку не само тегове које стављш на шипку. Обично она има, 10, негде и 15, 20кг.
е ово не могу да схватим, убеђен сам да можеш много више али се штедиш
чучањ нека буде приоритет, не могу се поредити бенефиције од правилног чучња и лег прес машине
немам представу дал је то добро или не лоло
Колко година има, висин/тежина?
А Кузмили, џаба сви савети ако пијеш живо јајо, дај да ти ја набавим ова без авидина, јебу мајку колко су добра, комад 100 динара!1
Под "бенч" сам мислио на равну бенч клупу, где се користи она олимпијска шипка.
Мешам бучице и тегове, јер сам навикао у слободном говору да теговима називам оно што се диже рукама, тј. бучице.
Под овим где користим 12кг сам мислио на наизменични прегиб бучицама, она класична вежба за бицепс, а друго је развлачење бучицама.
Под смитом сам мислио на седећи потисак - седиш и дижеш шипку изнад главе (или иза). То је то?
ЕДИТ: нисам рачунао шипку ни овде, ни код бенча, али колико знам, шипка на смиту има 20кг на тој машини коју ја користим.
Нисам покушавао чучњеве више, ако се добро разумем, скочи ми притисак при крају серије, па још радим са том тежином да се навикнем, па ћу онда повећати. Сматрам да ми је тако сигурно.
Трчање је отприлике осредње, може то и много брже, то је у просеку неких 9км на сат.
Година 18, висина око 178цм, тежина око 79кг.
LOLO!
Јесам се много истрансферисао?
Proviron ne posustaje u ponizavanju rekreativaca, njihovu zelju za vezbanjem salje po burek bez para i uzima joj kusur ☺ ☻ ♥
Ps: Dajte neki komentar na California Fitness Liquid Amino, jel lizao neko to do sad, ovamo kod mene u teretani svi koji nesto predstavljaju (za razliku od ovih sto ih proviron keca lolol) piju te amino, oni koji su bas hemije uz njih cepaju jos 300 cuda, uglavnom te amino su osnova.
Murbi, sećam se pre nekih 7-8 godina da sam kupio California fitness protein i pitao na x3m-u kakav je, a tamo su me maltene banovali zbog glupog pitanja, lolo. Nekad je važio za jednog od najlošijih proizvođača, ne znam da li je sada situacija promenjena.
Не. Добро, неко опште начело је да се стартује лагано, мудра ствар на дуге стазе, тако остављаш себи доста простора за напредак, само терај.
А увек рачунај и шипке у укупну тежину, не дижеш само плоче :) значи бенч 30х2, чучањ 35х2.
Ja prvi put čujem za tog proizvođača.
Е, онда се можда нисмо најбоље разумели. Кад сам написао "максимум оптерећење (за бенч) 2х10кг", мислио сам на то да на шипку додам два тега од 10 кг, а не на два понављања. Значи укупно 40кг са шипком. Мада, можда сам ја опет омашио шта си хтео рећи.
Углавном, скрстио сам сад мало боље изразе, па неће долазити до забуна даље. :)
Већ можда 5 година сам дебљи, и имам више килограма. Никад се нисам бавио физичком активношћу, већ сам то почео у фебруару, па зато ни не могу велике тежине да дижем, а имам времена за полако напредовање.
Сећам се да на почетку нисам могао празну бенч шипку да дижем, дрхтале ми руке, губим баланс, сад ми је лакше.
Развлачење бучицама сам једва радио са бучицама од 6-7кг, сад се то удвостручило на 12кг.
http://www.coolinarika.com/clanak/salmoneloze
Читајући ово и у разговору са ујном која се бави неким гомнима у лабораторији, завршила неко чудо од биологије и хемије у Београд давно, нема њеног кадра много, схватио сам да шанса да се заразим салмонелом једући жива јаја је равна готово нули осим ако по дворишту расте салмонела на сваки ћошак.
Јаје буквално никад није на собну температуру, кока снесе, Рајка донесе, СМарко се мува док се не кува, чим га узме, ставља се у фрижидер, ја га извадим и једем га одма'....
Дакле покварит' се НЕ МОЖЕ милион посто, једина опција је контаминација кад чупкају по дворишту нешто, па ако налете на бактерију, а шанса за то је равна нули пошто се то није десило никоме из моје фамилије е'о 100 година, а сви су кркали тих живих јаја и шлага прављених од њих, дако не будем ја највећи баксуз на свијет, мајку му јебем...
Можда сам тврдоглав, али чињенице су на мојој страни, а и закони вјероватноће.
Капирам ја да се ви бојите од тога и од тих чуда, али ја јајо које снесе моја кокошка не могу да поредим са говнима са фарме и са мајонезима (који стоје на 60 степени у радње за брзу храну) итд...
Друг ми се заразио салмонелом од мајонеза, а јело је 6 људи са њим исти тај мајонез и НИШТА, али буквално ништа с тим да је он слабашан, много висок, а много мршав...
Тако да без обзира на све, ја се држим тога да ми неће ништа бит', нека се разболим вала ако сам толики малер.
pa da ja nisam mogao 30 kila pre mesec da dižem na benču sad opušteno radim 50 a i to je ništa koliko ostali rade, ja najmanje dižem
EDIT: nesam video da je komentarisao čmarko, elem pa zato kažem da jedino ako nisi pažljiv moš tu salmonelu da dobiješ, al zato kad dobiješ jeb'o si ježa u dupe, zajebi diskusiju sa provironom, ne moš da dobiješ fajt sa njim čak iako si u pravu, to ti je k'o da pokušaš da deliš sa nulom :D
http://img2.joyreactor.cc/pics/post/%D0%BE%D1%82%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B8%D1%84%D0%BA%D0%B8-425372.gif
Пошто сам тешка нубара, ако може ко да ми појасни у што краћим и разумнијим цртама. Без неких паранормалних израза, видим да се исеравате поштено.
И питању је исхрана. Гуглао сам ко луд, и не могу да укопчам кад шта треба да једем.
Све неки ребуси.
Значи, шта би требо после тренинга и пре, ујутру и колко оброка дневно.
Бар знам да требају та јаја, месо, риба, млечни производи и зелениш. Ал без прашкова и којекаквих ина.
Фала унапред, до неба. Плаћам пиво на ВОС-овима и окупљањима.
Vako: trebalo bi da unosiš 2-2,5 gr proteina po kg telesne težine. Znači podelis u 6-8 obroka dnevno.
1.Ujutru hi trebao da uneses kvalitetne sporoapsorbujuce ugljene hidrate i neki vid brzog proteina da nadoknadis gladovanje od.prethodne noći. Znači možeš nekih 200 gr ovsenih + wey ili + 5 belanaca mesto weya. Ujutru bez masti i bez mlečnih proizvoda zbog brže apsorbcije proteina.
2.Drugi obrok zavisi već od tvojih aspiracija(masa, defka) mogao bi nekih 150 gr pileceg belog i u zavisnosti od zelja dodajes uh.
3. Ja ovaj obrok jedem negde oko 3 sata (sat-sat ipo pre trejinga) 250-300 gr belog + integralni pirinač 100-120gr ili neka druga žitarica(kinoa, ovas, ječam, heljda...) + plus neko lisnato povrće.
-Pre i za vreme treninga zeleni čaj+maltodextrin+limun.
-Posle treninga wey 30 gr + dekstroza 60gr+ kreatin 5-10gr.
4. Onda posle toga kad stigneš gajbi ja uglavnom jedem opet belo meso mada možeš i nešto drugo i hleb, testenina ali sada isključivo beli znači ne integralni.
5.salata: tunjevina+zelena+crveni pasulj+1jajo.
6. Pola ella sira ili 2-3 kašike kikiriki putera + pola merice weya.
Ima još stvari koje sam zaboravio ako se setim dopisacu.
Ali najviše zavisi od toga šta želiš postići, tvoje težine, iskustva...
Najbolje je trenirati nakon neka dva obroka, da bi se posle treninga organizam, do naredne faze sna, maksimalno bombardovao kvalitetnim proteinima. E, sad, kapiram da svi imaju obaveze, ali uvek je poželjnije trenirati bliže buđenju nego spavanju. Uzgred, to je i bolje zbog kasnijeg unosa UH tokom dana, što zavisi od dnevne aktivnosti, cilja ishrane i same genetike.
@Arlovski
Kako uspevaš sasuti u sebe celih 60g dekstroze, majke ti? Jednom davno sam stavio toliko i mislim da sam k'o foka prdeo. Ako nemaš maltodekstrin, uvek mi suvo grožđe deluje kao bolja solucija. Sve u svemu, dobra je to ishrana, možda fali crveno meso i riba, čisto zarad raznovrsnosti, ali to je suština.
Pa imam i ribu 2x nedeljno i tunjevinu gotovo svaki dan. Crveno redje ne mogu da za zgutam.
na dex razmisljam da dodam još maltodextrin 40-40gr...
Mnogo ti je to prostog šećera, naročito na tih 30g proteina. Iritiraš pankreas previše, a sumnjam da tvojoj konstituciji treba toliko dizanje insulina.
Čim kreneš da unosiš Q10 spolja, padne proizvodnja istog u organizmu. To je poznato. Ono što nije poznato je ZAŠTO se to dešava, ali sigurno postoji dobar razlog za to.
Na žalost, kad se prirodna proizvodnja Q10 smanji, više se neće vratiti na prethodni nivo nikad. I ovako se s godinama smanjuje, dok na kraju ne prestane potpuno, s poraznim posledicama po fizički izgled.
U prevodu , u 20im godinama dovedeš se u situaciju u kao da imaš 50 godina, OSIM kao ne nastaviš da kupuješ Q10 celoga života.
E sad , da je samo Q10 u pitanju i ne bi bio neki problem, ali isti princip važi za sve ostalo. Kad se saberu svi "neophodni" suplementi, izađe poprilična cifra.
Ako je nekom cilj da daje pare za ono što mu je majka priroda dala besplatno - gouforit. Dok bude ovaca , biće i čobana.
Posebna je priča što se o posledicama uzimanja hemije ne zna skoro ništa jer:
a) nije prošlo dovoljno vremena da se posledice primete
b)korporacijski pseudonaučni PR-bulšit
c)uskraćivanje sredstava za istraživnanja koja pokazuju negativne efekte