Prijava

Krenuo sam pocetkom decembra u teretanu sa drustvom, trener kaze da se ne brinem da cu ostati sa trenutnom visinom... L@ki jel pogubno za visinu ako radimo na gladiatoru i tegove dizemo sedeci a stojeci samo one sa krivom sipkom (ne znam kako se zove) i to ne preko glave????

ma jok, 25-30 kila najvise

Nemoj Vule u teretanu! Izrašće ti rep!!

moze samo da mi izraste *

Piro druze, mislim necemo da se vredjamo sad:)

Ovako, samo par korekcija ovog L@kijevog pretposledneg posta:

Fiziološke promene:
Srce:
1. Povećava se veličina srčanog mišića - to uopšte nije fiziološki, već je patološki. Srce ne sme da se uveća, ni da hipertrofiše mišić, ni da se dilatiraju šupljine. Takvo srce je bolesno srce, treba mu mnogo više kiseonika, nego što njegova vaskularna mreža može da mu pruži, tako da se dešava da neke srčane ćelije umiru, i srce slabi. To ne sme da se dogodi u toku vežbanja. Srce treba da bude u tačno određenim granicama za datu starost, visinu, težinu i pol.

7. Smanjuje rizik od srčanog udara - da, ali samo ukoliko ne dođe do gore pomenutog uvećanja srca. U tom slučaju, rizik od srčanog udara raste.

4. Smanjuje se rizik od skolrozacije žila - ovo je ateroskleroza.

Ostalo stoji :).

Ee,majstori,(pretezno upuceno l@kiju,kao najiskusnijem ocigled),znachy treba da me savetujete,ako nije problem..ovako:95-o sam godiste,igram basket,visok 178,tezak 70..znaci imam izrazenu definiciju,medjutim,nabacio bih malo mase,pogotovo na prednju lozu,znaci grudi i ramena..pa,dosad sam radio zgibove i sklekove oglavnom,ali koje bi vjezbe,trebao da koristim u terteani,povodom toga??..hvala unapred

Vežbaj matiš za prijemni. :)

heh..ja zivim u Reppublici Srpskoj..nemamo prijemni.:)

Onda idi preskači lastiš. :)

Ili bi mogao da zanemarim tvoje komentare.:)

Markane, idi do obliznje teretane, mozes da pocnes da vezbas kod njih i takjo najbrze i najsigurnije nabacis misice, ali da trazis neku knjizicu za kucne trenunge i brzo nabacivanje mase. Znaci samo idi do teretane i trazi da ti daju plan treninga kuci, to kosta nekih 200-300 dinara a ima sve, ceo plan sta kako i koliko... Nadam se da sam koliko toliko pomogao, inace ja sam se tome posvetio jos letos i ima napretka, a pocetkom decembra sam poceo u teretanu da idem i ima boljitka....

E Laki ovih mesec dana sam radio plan i program za pocetnike, tj. samo vezbe na gladiatoru, noge, jednorucni tegovi i to... Posto je trener rekao da smo se nas nekoliko istakli od ostalih drugova, imamo novi tip treninga, jest da je skuplje al radicemo benc (bendz, zavisi kako za zovu), vise sa dvorucnim tegovima, lepeze.... e sad sta od toga moze da ugrozi visinu, a presa jel steti?

ма ништа и други пут

Cestitam na napretku :)

Sta,vama naplacuje drugacije cene za razlicite vrste treninga?Zanimljivo.
Pa visinu tesko sta moze da ti ugrozi.Visinu jedino moze da ti uspori veliko opterecenje tereta na kicmeni stub,znaci vezbe kao sto su military press(vojnicki potisak,to ti je kada izbacujes tegove na sipci za bench stojeci i izbacujuci teret iznad svoje glave) i varijacije te vezbe.Ali posto ti verovatno to neces da radis niti neces da radis sa velikim tezinama,onda nemas sta da brines.

Pa kako vam idu cene tamo u toj teretani po programima,to me zivo zanima.Mislim sta,ako platis primer 500 dinara mozes samo na gladijator,a ako platis 1000 mozes i druge sprave?To prvi put cujem.

------------------------------------

MarkanDefinista

Ko sto ti rece Vukasin,napisace ti instruktor program koji ces da radis.
Al evo neko moje iskustvo.Meni su najjaci delovi tela upravo grudi i ramena.Dok nisam isao u teretanu napravio sam dobru osnovu sa mnogo sklekova kuci,a u teretani za pocetak ti je bench press i otac i majka.Kasnije kad napravis dobru osnovu bice mnogo lakse,imas posle razne vezbe kojima radis detalje.