Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Леђа бицепс
Рамена трапез
Ноге
E ovako radim i ja. E a jel vam se desilo da vam neko soli pamet kako mora da se radi grudi biceps, leđa triceps i kako je drugačije nepravilno? lolo
Ја сам размишљао о том режиму, 'наш зашто, јер нпр кад радиш груди погодиш и трицепс, кад радиш леђа погодиш и бицепс и онда испа'не да имаш као један тренинг + још додатног оптерећења на други дан :)
Znam, ja radim ovako jer ono baš sabiješ mišić. Prvo ti se umori dok radiš leđa/grudi i onda ga sabiješ sa vežbama baš za taj mišić. Dobro je i ovako kada radiš leđa/triceps jer kao što ti kažeš imaš opterećenje tog mišića dva puta. Al' ono, svako bira kako oće. :)
pon: Grudi, Stomak
uto: Ramena, Biceps
sre: Kardio
cet: Noge, Triceps
pet: Ledja, Stomak
sub: Ramena, Izolacije za gornji deo grudi (bucicama)
ned: Kardio
Edit za Smarka: Po sopstvenoj reziji za potpuno usavrsavanje tela, dodao bih da su ledja najrazvijenija partija a ramena najvise kasne za sada i triceps po malko. Mada zenske kazu da je svrs, mada sta one znaju o bb ☺
Da se primetiti da svaka partija ima svoj odmor tokom nedelje.
Доша' сам један дан у теретану без плана што да радим, почео сам да радим бицепс, читави тренинг ми је био посран после тога :))
Мурби, има ли неки посебни разлог зашто тако радиш? :)
Sve, rekao bih. Možda je neki mizeran procenat otišao u salo, ali takav mi je metabolizam da se jako teško gojim.
Kad sam skočio sa jednog na 3 litra dnevno, počeo sam da rastem. Litar mleka ima oko 30g proteina i oko 500 kalorija, nije to ništa neobično. Što se vode tiče, i nju pijem mnogo. Imao sam pre neku godinu problem što sam pio 7 litara vode dnevno, pa su mi doktori rekli da smanjim, lololo. Pijem i sad oko 4-5 :))
JEBOOOOOOOOOOOOOOOOO NBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
To je super takav sam i ja isti, teško se gojim u pm al kace ugojim to je mišić jeo ja suvu piletinu ili najmasnije pečenje po ceo dan, al' naravno i brutalan trening obavezno.
4-5 pijem i ja sad al' sedam litara bih pišao svaka 2 minuta lolo
A što se tiče treninga ja radim 'vako
Grudi
Leđa
Biceps/triceps
Noge
Ramena
Sredom i nedeljom radim full body na body weight spravama ne idem u teretanu, to radim čisto da probijem što više snage na tim vežbama da bih kasnije kad ojačam na njima prešao da ih konstantno radim jer ovako nema full efekat kad mogu samo recimo 15 propadanja prvu seriju a zgibova duplo manje.
Moram jedno pitanje u Smarko stilu:
Da li se moze ocekivati napredak u misicnoj masi, ako se pored potpuno sredjene ishrane od suplemenata konzumira 10g BCAA + 5g L-Glutamine nakon treninga?
Ili je bolja stvar kupiti lepo Gold Standard Whey i obaviti posao na taj nacin?
http://img0.joyreactor.cc/pics/post/%D0%B3%D0%B8%D1%84%D0%BA%D0%B8-515010.gif
Haha Thilmo dobar gif, nikad nije bio na ovoj temi ☻
И то сам завршио.
Одох сад да дефинишем, моја баба.
Mislim da se ovde treba da se spreči dotok netačnih, glupavih, nepotrebnih i štetnih informacija. Neko ko zna manje može da dođe u zešći zajeb.
Milslim da ovoj temi treba promjeniti naziv u hiljadu jedna zabluda o bodybuildingu!
I zabraniti nekim ljudima da postuju.
realno, i zabraniti onim likovima što ne pišu ništa na temi da samo dođu i poseru se i odu.
I dati nekome ko se mnogo razume u vežbanje i bodybuilding uopšte kao što je Pišem uz Vetar, i dati im da uređuju temu samo ovu na primer, jer bez njega će ova tema propasti, kako drugačije da znamo da treba da se vežba 5 grupa mišića u jednom danu?
Slušaj momak, ideš 2 meseca u teretanu i misliš da si kompetentan da daješ savete ili da je ikog briga koji program ti radiš. Plus treniraš 7 puta nedeljno za mišićnu masu? Bravo ti ga bgate, ne znam što ti uopšte odgovaram.
A zamisli kretene koji rade Ful Bodi pa odrade sve mišićne grupe, kakvi su to tek idioti...
Vetre, nemoj da se kačiš s Kuzmanom, znači isprozivaće te najstrašnije.
mene treba grašak
ja radim konstantno godinu dana bez nekih pauza . razdvoio sam sebi u pet dana sve grupe misica , redim :
ponedjeljak grudi
utorak ruke
srijeda ledja
cetvrtak noge , stomak
petak ramneka
vikend odmor ...
I zadovoljan sam sa rezultatima , vjezbe mjenjam svaki mjesec jer mi se misici naviknu , uz to vjezbam u najobicnijoj zeljezari i ja kao i ostale kolege sa treninga smo dokaz da se moze postici ok rezultat bez fensi sprava , benc klupa sa gelom itd ... Cijelu godinu sam vjezbao na suvo kao sto rekoh , nisam ni razmisljao o suplementaciji , a sad kako mi se ovo cudo uvuklo pod kozu poceo sam se raspitivati i o tome . Planiram uzeti ON gold standard i on creatine micronized u kombinaciji pa me zanima vase misljenje ? po forumima bodibildera i ostalom ne zalazim jer su ljudi ograniceni , ovo je ipak vukin forum pa se nadam koliko toliko susretljivosti .