Teret@n@

1. A ovde se pitanja uopšte ne ponavljaju, lol. Koliko je puta bilo pitanje vezano za dekstrozu, pivski kvasac i surutku u prahu pred spavanje? :)

2. Pa ja postavih pitanje za plan vežbanja, odgovorio mi samo kuzman...

3. i to te trollovah i iznapušavasmo se ko ljudi lolo

4. Aj za jednog početnika napišite kojom ishranom najjednostavnije da povećam masu (ako postoji nekakav sedmični program ishrane)...

5. AndreyArlovski
    Peđa Petrović? Lololo

На њега сам ја помислио одма' :Д

proviron
    Pretpostavio sam i ja da je Peđa u pitanju. Peđa je dipl. pravnik, koliko sam upućen, i poseduje možda i najveće znanje u ovoj oblasti u regionu, ali jednostavno ne obraća pažnju na daktilografiju. Mada, ako ćemo realno, jedino me zanima sadržaj onoga što se tamo piše, tako da briga koga da li je svaki zarez na mestu. Ako ne želiš da dižeš tegove kako valja i ukomponuješ ishranu s tim, uvek možeš čitati Valdemara na temi o postojanju svemira.

pre sat vremena

AndreyArlovski
    Ma jok kod njega nisu u pitanju pravopisne greške već opšte neznanje. Provalio sam da neke reč čak ni ne zna kako se pišu već piše neke svoje hibridne pa nagađaš šta je hteo reći... Što se tiče znanja- zna.

И ово је све истина :)

6. Šta sve? I za pravnika??

7. Razbio sam se danas na treningu. 15 na vratilo, u 3 serije po 5, jebo sam mu majku. Onda 50 trbusnjaka. I ko da mi nije dosta bilo, jos 10 sklekova u prvu, pa jos 5 u drugu seriju.

8. Šta sve? I za pravnika??

Јок, то не знам, све осим тога потписујем :)

Razbio sam se danas na treningu. 15 na vratilo, u 3 serije po 5, jebo sam mu majku. Onda 50 trbusnjaka. I ko da mi nije dosta bilo, jos 10 sklekova u prvu, pa jos 5 u drugu seriju.

Е, кад се само сјетим, нисам ни ја мога' на вратило... Ти си добар, знаш ли што је 5 комада, јадан :)

9. Dig'o sto četres' na benču.

10. Nisam pisao dva dana nista pa sad da obuhvatim sve to.

Prekjuce odradio svoj krosfit trening i osrednje se razvalio, a posebno noge sam dokusurio. Nakon toga juce isao na plivanje 2h i tu me trener rastavio od zivota toliko da mi se nije mililo kuci ici uopste, a imam do kuce 5km hodati. Ovu sam noc iskoristio da s edobro naspavam. Mislio sam i danas raditi ali je mozda bolje da preskocim jer osjecam tupi umor vec nekoliko dana.

Sto se suplementacije tice o njoj sam na pocetku razmisljao ko svako nepismen sa zakljuckom puj to to hemija od toga moze da se umre. Nakon nekoliko godina sam po sebi vidio da sam postigao skoro sve sto su postigli i oni sa suplementacijom. Nesto manje nesto vise. Imam misljenje da ona moze osobu da odbaci od posvecenog treniranja jer je neki shvate bukvalno pa koriste kao precicu. Realno nisam ni imao tolike pare da dajem, a ni volje da ih skupim pa da dam. Hranim se po principu sta imam, ali se trudim da poslije treninga unesem nesto kvalitetnije ako sam u mogucnosti. Uglavnom vise pazim na ishranu kad radim bodi vejt i kros fit u mjesecima od marta do oktobra. Poslije toga pocinjem sa tegovima i sa raznovrsnom jakom ishranom. Tu se nabaci i kvalitetne i nekvalitetne mase. Pogodan sam za nabacivanje mase i rekord mi je 15kg za mjesec dana. Ali te drasticne stvari vise ne radim.

Neki moji rekordi u teretani su 130kg pet puta na bencu, na cucnju sam slabiji jer se bojim za koljeno posto mi je par puta pravilo problem i iskakalo i tetiva me jebala. Tu sam dosao do 90 i nisam isao dalje. Na mrtvom mi je rekord 100 kg takodje zbog straha od koljena. Ne usudim se ici dalje. Nije nesto impresivno ali eto.

Van teretane, tj, bodi vejt rekordi su malo drugaciji. 30 zgibova sa sirokim hvatom iz serije, 50 propadanja, 200 cucnjeva, 550 trbusnjaka (to je bilo iz dosade, mogao sam jos ali sto bi), sa sklekovima sam oko stotinjak iz serije. Radim i vidim da mogu jos ali pojavi se momenat u glavi, crv neki i moram stati. Jednostavn ose pocnem nervirati kad dodjem oko tog broja i stanem. Moram naci dobar trenutak kad da pomjerim tu granicu i ostvarim novi rekord u necemu.

11. 15kg za mesec dana????? kako to? koliko obroka, šta?

12. Tu me izgleda genetika pocastila pa mi se jako lako prima sve. Pa imao sam 4-5 obroka dosta obilnih i jake treninge pored toga. Jeo sam bas puno i apsolutno sve. Samo mislim da toliko drasticno povecavanje kilaze nije zdravo pa to vise ne radim kao sto sam rekao. Sad to razdvojim u par mjeseci, npr novembar do februara cu iskoristiti da nabacim sto kvalitenijih 20 kg. Sto bi iznosilo nekih 110 i bilo bi dosta dobro. 100 kg mi je neka ciljna kilaza oko koje bi da se vrtim. Za moju visinu taman.

13. dobar si rodrigez ja da mogu toliko da radim bodivejt ja ne bih kročio u teretanu već bih samo to cepao full body non stop.

14. Marvellous
    Dig'o sto četres' na benču

Ne seri marvel! Mogu u konja dinara da nisi ni blizu...

15. Brate, ja dig'o, i dobio grč u buljsonu. A za triceps da ti ne pričam, nešto sam sjeb'o izgleda lolo

16. i ja moram da se pofalim digao sam 70 lolo, a pre 2 meseca sam jedva dizao 30 kacam krenuo bilo me sramota d'idem u teretanu. lo

17. Daj bre nemoj da prosipas te price, znam te... Znas ti sta je 140 bp? Ti si po meni max 90. Ne prosipaj praznu cupri.

18. možda je mislio 140 lbs lolo
    realno treba imati snage za 140, ili imati 120 kila telesne težine lo

19. Родригез, атлета и џенетик фрик :) свака част. Мада тај чучањ и мртво су много непропорционални са бенчом, али ако је колено, шта да се ради. Колико година имаш и колико си висок?

Јутрос се пробудим и из чиста мира почнем да размишљам о односу генетике и посвећености, вредног рада. Неки људи, пре свега из области ББ, кажу како генетика представља занемарљив део и да се тренингом све може превазићи, то је канда и нека философија ББ, превазилажење себе у телесном смислу, бар што се тиче самог изгледа (ПЛ је превазилажење себе у тоталу, морају и физичка и ментална компонента да буду у синтези). Е сад друга струја наглашава генетику.
    И ту ја почнем да се ломим, ко ли је у праву? И узео сам себе за предмет анализе.
    Моје "генетске" карактеристике: пре свега - латисимуси, и ћале и дедови имају добро развијене латове иако их никад конкретно нису вежбали а иначе у тоталу су просечни; рамени појас мање више; негативна страна = ноге, листови - мушка страна баш и није имала среће совим, поготово са листовима, као да их нема. Оно што сам ја сам изнедрио као индивидуа су груди, претпостављам.
    Е сад, за ове године вежбања све сам успео да унапредим, али ноге и даље заостају, иоако их тренирам подједнако са свим осталим деловима. Што се тиче снаге ту је ситуација другачија, али опет, то успоравање развоја ногу ми успорава и достизање већих тежина на мртвом и чучњу, док бенч иде фино, јелте због апер боди џенетик предиспозиција лоло.
    Ииииии, и даље сам у дилеми али ми све говори да се само може тежити ка превазилажењу али да се потпуно превазићи никад не може, чак ни на топ нивоу ма којим спортом се бавили.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.