Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
L@ki objasnio filozofsku suštinu. Alal vera!
Elem, Rodriguezos, nemoj mi zameriti, ali imam utisak da je kod tebe primetan sindrom "samo torso, noge kako stignem". Prosto je van svake logike, biomehanike i čega sve već, da ti bench bude jači od čučnja i mrtvog dizanja. Još veliš da se bojiš... Ako neko diže 130kg 5 puta na benchu, to je veoma fina snaga, ali da ne stavlja na čučanj i mrtvo iznad 100... to mi je prosto van pameti. Ili noge slabo radiš, ili previše u radu mrtvog koristiš bicepse i trapeze, što jeste veoma pogubno.
Lakiju dugujem, visina je 185, tezina oko 90, a godina 22 za 10 dana.
Provirone fazon sa tim koljenom je taj bol koji ja ne bi da ponovo osjetim, a ne volim ni doktore i onda to izbjegavam. Sto se tice nogu, nije da ih zapostavljam, nego ih samo radim na drugaciji nacin. Radim sve na prazno bez tezina. Znaci cucnjeve radim svojom tezinom sa nekim dubljim cucnjem. Stavim malu stolicu iza sebe u visini od 20-30 cm i dupetom je dodirnem kad se spustim. Tako picim neke super serije po 100 ponavljanja ili vise serija po 3o-50 ponavaljanja. Po treningu cesto uradim i do 400 cucnjeva. Skontao sam da takvim radom ojacavam i tetive i komplet koljena, a noge niti su mi zapostavljene niti izgledaju neproporcionalno sa ostatkom tijela.
Prvi put kad mi tetiva ili to nesto (nisam isao kod doktora) bilo zategnuto par dana nisam mogao ustajati, a trebalo mi je pola godine da se oslobodim i da radim cucanj i naprazno. To sam tad tretirao nekim narodnim ljekovima, sveden biter ili svedska gorcica i to mi je pomoglo da prohodam u principu. Mislim da bi dosta duze lezao.
Inace butina ko kod krokapa sa prilicno izrazenim kvadricepsima. Zadnja loza i list mi malo kaskaju.
A sto se tice mrtvog dizanja radio sam ga onako kako ste Laki i ti opisali prije nekih 20ak strana kada je murbi (cini mi se da je on) kacio svoj klip, znaci iz cucnja da vucem nogama jedan dio. U principu sipku bicepsom samo treba pridrzavati, a ne vuci, barem s ja trudim da tako odradim..
@Rodriguezos
Pisao sam više puta na temi da i ja imam problema s kolenom već mesecima. Kod mene se to manifestuje hroničnim bolom i povremenim osećajem ukrućenja kolena. Kad god sam radio čučanj i bio utreniran, nikad nisam imao bol. Kod mene je bol u kolenu najizraženiji tokom zime, pošto mi je užasna crkulacija u ekstremitetima (tokom zime kolena i šake su mi plave), tako da kad god radim heavy-compound vežbe, to mi dođe kao terapija. Što se tiče bicepsa i trapeza u mrtvom dizanju, oni trebaju maksimalno biti isključeni, pošto je biceps veoma mali mišić u poređenju s uobičajenim relativnim odnosom njega i težine koja se diže na mrtvom dizanju. Npr. veliki broj profesionalnih bildera se povredio radeći teško mrtvo baš iz razloga što su imali jak biceps i to pokušali da iskoriste u dizanju.
Moji zglobovi su inace dosta slabiji, i na sakama imam malih problema, a koljena me bole i na promjenu vremena. Osjecam se kao baba nekad, ali tako to mora. Samo znam da je potrebno stvari malo razgraniciti i ne opterecivati se previse sa tim ako ti nije sustinski vazno. Npr Skocimis je sportista i njemu je trening vazan svaki na sve nacine kao i neki drugi sportisti koji zive od toga. Dok sam ja student prava sa jos nekim obavezama sa strane i poslovima za koje mi snaga nije potrebna tako da se ne opterecujem previse sa tim. Treniram zato sto sam to zavolio vremenom i zato sto imam neku sliku sebe koju hocu da odrzavam i necu da se previse zapustam barem ne dok sam mlad.
Pusio sam oko 2.5 godine aktivno i sad sam prestao. Trenirao sam i dok sam pusio i sad kad sam prestao. Nisam primjetio neku osjetnu razliku u kondici i generalno, ali mislim da bi primjetio kad bi sad opet poceo. Mislim da bi me prvih mjesec dva jako zakucali za zemlju. Mogu izjaviti da sam vec godinu dana cist, al jebi ga, gotivim cigarete ko Arnold.
Лаки, ја ТВРДИМ да генетика игра важну улогу у свему томе...
Да ми јебеш све, немогуће је да мој друг после тренинга оде и пуца му курац, поједе два хамбургера и слаткиша и машинерија је, није оно крме, него нема велики БФ, док ја да почнем тако да једем смеће, добио бих салурину јебену.
Ево ти моји листови, кунем ти се, раставих их од живота, па не мрдају, све им јебем на свијет...
Онда ниски латисмус нпр, ко год га има, њему леђа дјелују већа, ја, као што се то може закључити колики сам срећник немам ниски него високи и џаба се убијам на вратило :)
И даље да не причам, једноставно ти требају године и године тренинга да би превазишао генетске недостатке...
Mare, dobar si momak, iz poštene kuče, ali ti garantujem da je jedan od razloga tvog stagniranja ograničena mogućnost stimulisanja određenih mišića (čitaj: neadekvatni uslovi vežbanja). Naravno, malo ljudi ovde obraća ikakvu pažnju na ovo šta i koliko jedu, tako da pod tim uslovima, jedini napredak je u startu i to kao rezultat šoka usled prvog susreta sa anaerobnom aktivnošću. Recite da sam hejter ili da vređam, ali je tako. Morate napraviti PREOKRET u svom pristupu.
Provi, bre, oladi malo, smorio si Smarka više :)
Nije provironova poenta losa, tesko je postici nevjerovatne rezultate bez vecih ulaganja ili nikakvih a posebno u neadekvatnim uslovima. To sam i sam osjetio i presaltao sam se na nesto drugo. Opet mislim da je vazna i genetika u svemu tome i da moze da te pogura, ali samo pogura, jaka volja je sposobna da pregazi sve.
E sad, moje pitanje: Sto se tice trbusnjaka radio sam sve i svasta i dugo. Interesantan mi je bio program insane abs u insejnitiju i to sam radio neko vrijeme, a poslije toga sam poceo raditi ab riper x iz p90x. Ab riper odradim 2 puta u komadu jer mi je jednom malo, poslije toga odradim donje ledjne uglavnom. Trbusnjake radim samo jednom sedmicno sto jace mogu iako mislim da bi se moglo i dva puta. Moje pitanje je kako doci do ovoga:
http://build-muscles.maxupdates.tv/wp-content/uploads/2011/06/6-pack-Abs-plus-the-V-Cut.jpg
V izgleda donjih trbusnjaka i sta je najbolje za to? To nikad nisam iao i pocelo mi se pojavljivati, ali imam osjecaj da to ne pogadjam dovoljno dobro. Koje vi vjezbe rpeporucujete. Osim toga primjetio sam i na nekim ljudima koji su dosta deblji sa vecim BF postotkom da imaju ovako izrez. Do cega je to i kako to pogoditi i brze razviti?
http://i.minus.com/ibqPMAHlmNZVQV.gif
Kad kažeš V izgled, je l' misliš na crvenu ili na zelenu liniju?
http://www.dodaj.rs/f/r/7G/1GUC2ew2/trbusnjaci.jpg
Verovatno na crvenu, jer deblji ne mogu da imaju ovo što si ozeleneo, sile nema. Ja npr. nemam sikspek ali mi se donekle vidi to što je obeleženo crvenom.
Прови, ја знам то, вјеруј ми, али што ћу... :)
Али магаре никад неће научит' да га јебеш, ноћас одрадим рамена и ајде наговоре ме, донесем рукавице за спаринг и кренем и као по обичају не скинем пирсинг, удари ме комшија у гард и лијевим палцем закачим говна и раскрварим... Па попиздио сам на себе јер вазда заборавим да скинем, јеб'о ме пас, да ме јебо...
!
Vetre mislio sam na crvenu liniju. Zelenoj sam tezio jedno vrijeme ali sam odustao od toga i drago mi je.
Идиот, кажем ја... Никад га не скидам, увијек заборавим... Играм термине на фудбал, играм баскет, спарингујем, ама никад га не скидам, не сјетим се уопште јер сам морончина глупа...
Ако већ стално носиш пирсинг, реци онда ортацима да те не ударају по пупку. ТРОЛОЛО!
Хаххахахахаахаха а баш сам малоприје помислио на то да не рекох ђе ми је пирсинг :Д
Ekekekekeee
Što ja volim da čitam vaše komentare i diskusije na ovoj temi, strašno! :))
Odavno nisam vidio nekoga da mu se otpera kao SMarku...