Teret@n@

1. Ma, svi danas dosta muljaju. Od mase ljudi sam čuo da su oni krenuli da uvaljuju šećer. Ovo ne znam da li je njihovo, obrisao sam poruku od drugara. Ja uzimam samo Dymnatov Iso i omega3. Ovako kad natrči neki povoljan Bcaa, gluta ili tako nešto, onda ispoštujem, ali sem izolata i omege, retko baš da kupim neku stvarčicu.

2. Pravilno. Tu negde paralela, čak sam možda imao i drugi al nisam imao spotera. Inače prodajem Metalov triple black line knee wraps, ako želite čučanj kao Arlovski 60e . :)

3. Поверлифтинг, кратка епизода у животу младог Арловског.

4. Šteta Arlo, bilo je tu potencijala. Sve nekako, al' da prestaneš da jedeš kako treba - to od tebe nisam očekivao. :P
    Dokle si dogurao sa mrtvim?

Асе исеко лепганеебо

Po naslovu bi rek'o čovek da je ne znam kakav, da nema one venčuge po rukama ne bi bio ništa posebno.

5. mrtvo sam skroz izbacio, jebavalo mi je cucanj, radio sam teski GM umesto mrtvog i to mi je imalo odlican odraz na cucanj. Kapiram da mogu uvek preko 200, radio sam 190X2 lagano pre 3 meseca sad bi imao sigurno 200+.

6. teski GM

Je l' to beše onaj fazon sa pretklonom, sličan položaj šipke kao za čučanj?
    A krivo mi je što si odustao kad si stigao do 200+

7. Није се убоо овај Панајотовић, није.

8. Mislim da ti je dovoljno da čitaš ovu temu, ima brdo stvari već rečenih. Ako hoćeš strane sajtove, evo ti ova dva za početak.

http://www.bodybuilding.com/

http://www.t-nation.com/

9. Pazi, SMare se sprda za tu hemiju, jer generalno ljudi viču hemija kad čuju suplementi. Mislim pije reaktor, ali ne ,,ubija'' se. Treba ići korak po korak. Ja ne trošim mnogo para (jer ih nemam lololo), suplementaciju ne koristim (samo pijem vitamine), a teretana mi je verovatno najjeftinija u gradu. Najveći trošak mi je hrana, al' možeš da izmuvaš sve kad hoćeš.

Provrti temu, mislim da su upućivani početnici dosta puta u sve što te zanima. Nisam ni ja pro neki, al' se mnogo nauči kroz vežbu i slušanje pravih saveta.

10. SMarko, koliko mesečno trošiš suvog keša na mišiće, mislim na plaćanje teretane, hrane i suplemenata. Zanima me baš, jer hoću ozbiljnije da se upustim u tu priču, pa da vidim šta me čeka. Možeš i na PVT, ali samo iskreno molim te.

Искрен да будем, не трошим пуно, а ево како.

Храна - мајка, ћаћа, јаја домаћа... Ту се некако шверцујем јер мајка зна да треба меса па ми купи тако, па понеђе туњевину итд...
    Ако мислиш да једем чисто, не једем, бар не тренутно док сам на маси и док трпам килажу (тренутно неђе око 93 - 94 кила)

Кад кренем на ту дефку, виђећу како и што јер још нисам пробао до сад ни ротацију угљених хидрата ни ништа.

Што се тиче суплемената, до сад сам трошио паре само на НО реакторе, иако је веј основа, ја сам се базирао на то да ми тренинг буде што јачи, што бољи, да добијем жељену пумпу, а онда кући да ме чека месо.
    Могу рећ' да ево неких можда пола године, ако не и више СВАКИ ДАН, али буквално сваки, после тренинга сам јео месо и иначе НАЈМАЊЕ ми је два оброка са месом у току дана, спонтано онако, али се и трудим да буде тако.

Но реактори су ти отприлике за 35 дана неких 30 еура... Скрпи се ту и тамо покоји цент па купим.

Прије мјесец дана сам имао
    Но
    Креатин
    Амино болик
    Веј

То би скупа коштало да се купи одједном неких 160 еура ако не и више, али
    Веј био на попуст, па 2200 г узео за 44 еура, креатин по пола са другом, испало ме 370 грама за 7 еура, амино болик ме частио друг јер није хтио да га пије и но реактор 35 еура...

Ако планираш да се озбиљније бавиш тиме, онда је цијена много већа, што за храну, што за суплементе, али ако нећеш баш, овако ка' ја, онда можеш и јефтиније да прођеш...
    Ја бих препоручио неки креатин само да се узме и да се трпа хране ка' сулудан, трудећи се да што више оброка буде 'здраво' тј да не буде оно срање од хране и то је то отприлике...

Ако мислиш да ће веј, креатин, но да те поправе одма' вараш се, као што се и многи преваре јер мисле ЕИХ ПИЈЕ ОН ТО ЛАКО МУ ЈЕ ДА ИМА ТОЛИКО КИЛА, а онда кад им кажеш да једеш 6-7 пута дневно, чешу се и не вјерују ти, мада сам превазиша' те расправе, нисам много погођен мишљењима...

Теретана - 10 еура мјесечно...

11. Pazi, SMare se sprda za tu hemiju, jer generalno ljudi viču hemija kad čuju suplementi. Mislim pije reaktor, ali ne ,,ubija'' se.

То.
    Пио сам само реактор и онда сам нешто имао пара после нове па сам ето купио веј.
    Ево двије године тренирам и то ми је прва канта веја коју сам купио, тако да оно, треба знат' да суплементи нису неопходни уопште.

Treba ići korak po korak. Ja ne trošim mnogo para (jer ih nemam lololo), suplementaciju ne koristim (samo pijem vitamine), a teretana mi je verovatno najjeftinija u gradu. Najveći trošak mi je hrana, al' možeš da izmuvaš sve kad hoćeš.

То је то.
    Не мораш одма' све да имаш, нема потребе, а и трошкови су огромни.
    Све се некако измајмунише, еуро тамо-вамо, да тетка, да ујак 20 еура, ето креатин итд...

12. Suplementi nijesu dobro testirani inače. Reče mi danas na biohemiji asistentica da dosta bobibildera digne hep. pa vi viđite što ćete i kako ćete

13. Bratić, kad pogledaš da ti jedno pakovanje pilećih grudi od 0,5 - 0,6 kg oko 300-350 dinara (u njima imaš za dva obroka u toku dana), a da ti je jedna gurmanska ili punjena isto toliko, dođeš do zaključka da to i nije mnogo skuplje nego da se "normalno" hraniš.
    Doduše, kod kuće se ogrebeš za neki "domaći" obrok (to ti je već treći obrok u toku dana), doručkuješ jaja i ovsene npr. (četvrti obrok) i npr. još jedan obrok ubaciš prot. šejk + koštunjavo neko voće.
    Mislim, da ti ne pametujem sad. Protein ti je samo skup što u startu daješ pare, ali kad pogledaš po "serviranju" i nije neki izdatak.

edit: I što SMare reče, suplementi ti nisu uopše neophodni, ako ne misliš ozbiljnije da ulaziš u svu tu priču...

14. Веј био на попуст, па 2200 г узео за 44 еура

http://www.pik.ba/artikal/10903489/myprotein-impact-whey-protein-5kg-bez-okusa/

Per 25g:
    Energy: 98.3Kcal
    Energy: 414.0kJ
    Protein (dry basis): 20.5g
    Protein (as-is): 19.6g
    Fat: 1.7g
    Carbohydrates: 1.5g
    Calcium: 125.0mg
    Cholesterol: 0.5mg

У чему је фора?

15. čekaj, 140 km je 70e? I ovo je neka domaća radinos?

16. Je l' su to oni engleski u džačićima? Video sam da su oni baš baš jeftini, al' nisam video u BG-u da ima toga.

17. Кол'ко је паковање 70 еура?

То што лери рече, енглески веј, само што немају амбалажу пластичну него кесе, зато је јефтинији, а реално кога боли курац у шта га добије.
    Је ли чисти веј у питању или је мијешан са неким другим протеинима?

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.