Teret@n@

1. Onda možemo da se složimo da su i vežbanje i hrana totalni egal po važnosti?

Naravno da nisu egal, ishrana je bitnija.

2. Zašto?
    Ja baš mislim da je vežbanje malo bitnije. Ti ako jedeš "zdravu hranu" a slabo vežbaš nećeš ništa postići, dok na primer vežbaš ko džukela a jedeš šta stigneš možeš postići nešto. Ne mislim na bodibilderski izgled već na neki normalan. To ti govorim iz iskustva.

3. Ja sam iskreno totalni protivnik tog stava - vežbanje, a jedi šta stigneš. Ali, totalni. Zato sam i rekao u početku da je Pakao pogrešio kada je rekao da je vežbanje primarno u odnosu na ishranu. Ko je malo duže u toj priči, razumeće.
    Ishrana ti je sam stub dobrog izgleda. Sve ostalo samo potpomaže tome.
    Džabe tebi najbrutalniji trening ako ti kasnije nemaš čime da nahraniš mišiće. Trening je tu da ti mišić, grubo rečeno, raniš. Nateraš ga da se "pocepa", a unutar mišića se odvija sinteza vlakana od kojih je mišić sačinjen. Da ne bih ja sada palamudio, kao što većina ljudi voli da radi, vi lepo izguglajte o mišićnoj hipertrofiji... ima gomila studija i članaka o tome, pa ćete videti i sami.
    Ne treba se porediti npr. običan momak iz teretane i neki momak koji izlazi na takmičenja, jer jebiga, njegova suplementacija, ishrana i AAS kojima je potkovan nisu ciljna grupa rekreativnog vežbača.
    Klasičnim treningom i sređenom ishranom, bez grama bilo kog suplementa može se postići stvarno fantastičan, normalan izgled.
    A neka proba to neko ko ima jak trening, katastrofalnu ishranu... pa, da mu je čitav Pansport ili AMG dostupan ne vredi mu... smem da potpišem...

4. dutjas, ti si u pravu svaku reč, ali Skuser je pitao kako da krene da vežba, nije nikad vežbao. Ja mu kažem cepaj koliko možeš i lagano povećavaj, ne brini o hrani toliko u početku. Bitno mu je da stekne radnu naviku, a o ishrani otom potom.

5. Da, da kapiram ja to. Moji treninzi su ipak drugačiji malo pošto ne vežbam u teretani. Znači dosta znojenja, dosta kardio vežbi, dosta kalorija se utroši. I ja sam isto fokusiran da "nahranim" mišiće posle treninga, ali ono da li ću pojesti 1-2 ili 5 sladoleda i još džank fuda, na to ne obraćam pažnju.
    Niko od nas nije profesionalac, striktna ishrana može da izludi zato sladoled dođe kao lek za dušu. :)

6. Zašto?
    Ja baš mislim da je vežbanje malo bitnije. Ti ako jedeš "zdravu hranu" a slabo vežbaš nećeš ništa postići, dok na primer vežbaš ko džukela a jedeš šta stigneš možeš postići nešto. Ne mislim na bodibilderski izgled već na neki normalan. To ti govorim iz iskustva

Најбитније је који ти је циљ. Ако желиш да сагориш салиште наравно да ти је исхрана битнија. Можеш ти по 5 сати дневно да трчиш, ако смрнџаш гурманску за ручак и пицу за вечеру ништа ниси направио. А ако имаш 65 кила и желиш да набациш масу, наравно да ти неће сметати да једеш свакаква говна. Ја лично када сам комбиновао редуковану исхрану уз тренинг постизао сам много боље резултате, него када сам тренирао као коњ, а јео ко свиња. Само што сам стрвина без карактера и не могу без сланине, спрже, једног леба дневно и флаше кока коле.

7. Buraz, pročitao sam ja šta si ti njemu napisao i razumeo sam u potpunosti. Zato sam i napisao da si u neku ruku u pravu, ali da se ne slažem sa tvojim stavom. Što se tiče tvog uputa u njegov početak vežbanja to si potpuno u pravu, neka krene lagano i da se ne zamajava puno programima, ishranom, supsima i ostalo, ali opet ne treba baš da da samo 10% značaja ishrani. Ako je već rešio da krene sa vežbanjem, automatski, cilj mu je bolji izgled nego sadašnji, a to znači od samog starta promene u ishrani i načinu života. Nisam ja hteo da osporim tvoju tvrdnju, već samo da se nadovežem kako je ishrana bitna pored treninga. To je to, uglavnom, razumeli smo se :)

8. Ma jeste, nego kapiram kaže da se bavi fudbalom. Ako je tako onda ima iole uravnoteženu ishranu tako da ne brine o tome toliko, nek jede koliko jede bar u prvo vreme.

Uglavnom razumeli smo se. :))

9. Onda možemo da se složimo da su i vežbanje i hrana totalni egal po važnosti?

Najviše me iritira kad neko kaže da je hrana najvažnija a samo vežbanje se konstantno stavlja u totalni zapećak. To je preskakanje fundamentalne osnove.

Па отприлике већина ликова што их ја гледам само млате теговима онако бескорисно, не напрежу се ни мрву, а ко зна и једу ли ишта, тако да им је напредак минималан.

Што се тиче хране, брате ако ћеш да се удебљаш, гледај да једеш што квалитетније, али не бјежи ни од сладоледа ни од кока коле, јебига, нећеш на јебену бину, јес' то смеће, али људи смо, зине нам гузица...

Klasičnim treningom i sređenom ishranom, bez grama bilo kog suplementa može se postići stvarno fantastičan, normalan izgled.
    A neka proba to neko ko ima jak trening, katastrofalnu ishranu... pa, da mu je čitav Pansport ili AMG dostupan ne vredi mu... smem da potpišem...

Апсолутно.

Гледам узме неко веј, а мрчав је ка' чачкалица, ај' ок, питам га што ће му веј, вели за масу, питам га што једе, онда иде оно класично УБИЈАМ СЕ ОД ХРАНЕ, ПОЈЕДЕМ УЈУТРУ СЕНДВИЧ ОД ПОЛА ЉЕБА, ЗА РУЧАК ШТО МАЈКА СПРЕМИ И УВЕЧЕ ЈОШ ЈЕДАН СЕНДВИЧ ИСТО ПОЛА ЉЕБА И ЈЕДЕМ ВОЋЕ.
    Супер, помоћ' ће ти веј, добићеш апроксимативно 4.2 кг мишићне масе...

Ево ја тренирам годину и нешто онако да кажем мало паметније, па све што сам користио су неколико нО реактора, два монохидрата од по 300 грама и кило ипо веја, чак га нисам читавог попио него сам дао другу јер ми је смор био да пијем...

10. jel ima neki dobar nutricionista da mi kaze sta da jedem....znaci bukvalno da mi kaze ujutro pojedi to i to, za rucak reci kevi da ti spremi to i to, navece to i to....nek nabroji desetak obroka koje mogu da uzimam...

ocu da smrsam 5-6 kila, imam 180 i 86kg....vezbam povremeno, kuci, trbusnjaci, sklekovi, bucice i to je to...imam misicne mase dovoljno, al ocu da skinem salo...a necu da trcim nego da probam da redukujem ishranu, a ne znam sta bi jeo...

inace svako jutro na poslu za dorucak jedem pljeskavicu ili cevape, pijem gomilu energetskih napitaka, cesto volim pojesti testeninu, i cesto izlazim tako da skoro svaku noc posle ponoci jedem girose, pice, pljeskavice i indexe

11. Има, ал то кошта. Мисим, не препоручујем себе, само кажем лоло.

12. Сад био ту до комшије, мало спаринговали, реко' КАКО САД УНИЈЕТ' ПРОТЕИНА, ОКЛЕ, НЕ МОГУ ЧЕКАТ' ДА МИ СЕ РАЗМРЗАВА МЕСО, А ЈАЈА САМ СВА ОМЕО, вели он ОЛИ ДА ТИ ДАМ ЈА МЈЕРИЦУ ПРОТЕИНА ЈЕДНУ

http://www.igreklik.com/slike/images/57087845753383239066.jpg

Одбио сам е'о.

13. prvih 70e koje skupim kupujem 5kg veja

14. Ш'о ће ти веј, купи мешчуге разне, туњевина, пиринча и тако тога и боли те ћошак

15. E, vako... Pezose, sračunaj koliki kalorijski unos treba da ti bude. To ti nije neka matematika. Znači, koliko kalorija da održiš trenutnu kilažu, a koliko da bi izgubio određeni broj kilograma.
    Doručkuj ovsene (100-150gr) sa mlekom (šuger fri).
    Užina uzmi neki kikiriki, badem, lešnik, indijski orah (nemoj onaj slani i ta sranja, već pečeni bez soli u zdravoj hrani).
    Ručak belo meso, ćuretina, riba + neka salata + pirinač ili krompir kuvani (do 100gr).
    Užina neku voćku, a da nije banana.
    Večera tunjevina, nemasni sir, sutlijaš sa cimetom (100-150gr).
    Gledaj da ubaciš i neki omega3 ako si u mogućnosti, to ti nije skupo oko 1500din, 15-20evra.
    Ili, ako si baš rešen, rokni neku rotaciju UH i Bog da te vidi...
    Ovakvom ishranom ćeš sigurno gubiti neki kilogram, ali baš sad do detalja ti je neće niko srediti.
    To ti je neka malo sređenija ishrana, a za neku detaljniju i sređeniju ishranu skupi 60 jurosa.

CapooN
    prvih 70e koje skupim kupujem 5kg veja

СМарко
    Ш'о ће ти веј, купи мешчуге разне, туњевина, пиринча и тако тога и боли те ћошак

+20000

16. Imate li vi ovde neke sprave za vežbanje ili samo pričate o teretani?

17. Имамо, прави нам каизен теретану тренутно.

18. Strava, mogu li ja malo da vežbam sa vama? Mnogo sam mršav i slab. Da mogu da prebijem Remca kad ga vidim.

19. Blz ne moze ni sipku za tegove da podigne.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.