Teret@n@

1. Jes' normalna, al' ume da demotiviše i sjebe psihu... Plakalo mi se danas od muke, vučem sajle - sajle vuku mene :(
    Biće bolje, to je samo prolazna faza.

Kuratore, malo će ti biti 3 kg posle nekog vremena jbg... već posle nedelju dve, tačnije...

2. Znaš šta je plač, kad si u top formi a ne možeš kurca da digneš LOL

3. Vide mi se vene na rukama i na ramenu, kad se napumpaju izgledaju pomalo neugodno, naročito jedna na podlaktici, jel ne može da bude nekih komplikacija s tim?

4. Inače, razmišljam jel realno da postavim sebi cilj da do kraja maja srušim stare rekorde, odnosno 65 potisak, 115 čučanj, 95 benč i 135 mrtvo. Ove nedelje sam podigao redom 47.5x5, 85 x 3, 65x9 i 100x5 iz tih disciplina.

5. Vide mi se vene na rukama i na ramenu, kad se napumpaju izgledaju pomalo neugodno, naročito jedna na podlaktici, jel ne može da bude nekih komplikacija s tim?

Осим ако не мислиш да лежиш на жилете, не би требало...

Иначе...

http://i.imgur.com/ygSfmq5.jpg

Саша Димитријевић... Колико неспектакуларно изгледа Фил Хит поред њега, јебите ми мајку... Мислим оно број 1 је, нико не може то да оспори итд, али гледајући овако.... :)

6. impressionism
    Vide mi se vene na rukama i na ramenu, kad se napumpaju izgledaju pomalo neugodno, naročito jedna na podlaktici, jel ne može da bude nekih komplikacija s tim?

Pa zbog toga se i ide u teretanu...

Koje si godište?

7. Ima li neko da proda tegove od po 1, 10 i 20 kg?

8. Уф, Импресић, мислим да ту само мртво може да иде кеца до краја марта. Није исто кад се раде само понављања па онда пређеш на макс килаже, мора да постоји прелаз, навикавање ЦНС-а, мада вероватно то и планираш, али мислим да треба мало више времена.

По неком радном калкулатору, који и није баш меродаван али је ту негде, на основу наведених бројки твоји максеви сада су:

бенч 84, чучањ 90, мртво 112, а потисак си радио у 5 серија ко ће да га зна.

9. Hahaha, to je decimala, 47 i po kila, tri serije od pet. Čučanj je 6-7 serija po 3 sa 85 i nije bilo teško :)

10. Ja sam skapirao da on i sad radi maksimalno opterećenje, što je greška. Mora da postoji razlika između radne težine sa kojom vežbaš tokom treninga, i maksimalne težine koju možeš podići.

Isto bih preporučio manji broj serija, ali sa većim brojem ponavljanja. Nema svrhe raditi 9 serija po 2 ponavljanja, osim ako nisi na steroidima i radiš ogromne težine.

11. Е Пакле, плс..

12. Jel smeš sa mnom sklekove, dva minuta, vojni, da pokažemo čija je teorija jača?

13. Јача за шта? Успешност у склековима? Ти имаш једну причу и само њу гураш, ал то није једино јело на менију, да се тако недуховито изразим.

14. Za snagu i izgled. Po meni je bolje raditi 70 kg 10 ponavljanja, 4 serije, nego 85 napinjati tri ponavljanja, pa onaj treći dal će otkazati noge el neće pitanje je, i onda nabijati što veći broj serija da se nadomesti smanjeni broj ponavljanja. To meni deluje kao vežbanje izvan zone za koju je čovek u tom trenutku spreman. Možda grešim jebiga... Uglavnom brez ljutnje i ti i impresionizam.

15. Možda ste vi u nekoj drugoj varijanti, postavljanja rekorda i slično, ne znam.

16. Pakle, ukratko, grešiš. Postoji nešto što zovu "neuromuskularna efikasnost". U principu, snaga je veština kao i sve drugo. Kao što vežbaš da sviraš klavir, isto tako vežbaš i čučanj ili bilo koji treći pokret. Nervni sistem mora da bude efikasan u pokretanju mišića. Masa je jedna strana snage, a efikasno korišćenje te mase druga i svakako značajnija za bilo koji sport osim bodibildinga. Zato imaš dizače tegova i powerliftere koji imaju po 70 kila telesne mase a dižu 210 iz čučnja bez problema, a s druge strane bilderi od 130 kila rade desetke sa 200-220.

Bla bla, truć truć, istraživanja i iskustva raznih trenera i sportskih naučnika u poslednjih 100 godina su pokazala da je manji broj serija sa više ponavljanja najbolje za masu, a veći broj serija od po 2-3 ponavljanja za neuromuskularnu efikasnost.

Pronaći ćeš različita mišljenja i podatke, a i različito je za različite pokrete, ali to otprilike ovako izgleda:
    6-10 serija od 1-3 ponavljanja - optimalno za nm. efikasnost
    2-5 serija od 6-12 ponavljanja - optimalno za masu
    1-3 serije od 12-20 ponavljanja - utiče na masu i na izdržljivost, mnogo manje na snagu
    preko 25 ponavljanja - čista izdržljivost, minimalan uticaj na masu

Naravno, to je se razlikuje za različite pokrete i različite mišićne grupe. Npr. 20 ponavljanja na benču nema gotovo nikakav uticaj na masu niti snagu, dok 20 ponavljanja na zgibu ili veslanju može da bude sjajno za masu i snagu.

Lično, pošto su mi noge nesrazmerno masivne, a čučanj nesrazmerno slab, rešio sam da malo radim trojke na čučnju.

17. manji broj serija sa više ponavljanja najbolje za masu, a veći broj serija od po 2-3 ponavljanja za neuromuskularnu efikasnost.

Slažem se skroz.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.