Teret@n@

1. Evo ovako, da vas pitam koje je vaše mišljenje o sledećem programu vežbanja, neka sugestija, šta bih trebao da pojačam, promenim itd.

ruke-grudi-ramena:

biceps bućice 3 x 10 x 26 kg po bućici
    biceps skot na klupi 3 x 10 x 30 kg dvoručni
    benč pres na mašini 3 x 10 x 110 kg
    triceps jednom bućicom, hvat sa obe ruke 3 x 10 x 30 kg
    trapezi 3 x 10 x 50 kg
    ramena 3 x 10 x 26 kg po bućici
    podlatice fleksija 3 x 10 x 26 kg po bućici

leđa-noge-stomak:

čučnjevi 3 x 10 x 55 kg
    trbušnjaci 3 x 12
    podizanje nogu 3 x 12
    zadnja loža nogu na mašini 3 x 10 x 70 kg
    propinjanje za listove, stojeći sa tegom 3 x 10 x 55 kg
    lat mašina 3 x 10 x 110kg
    veslanje 3 x 10 x 100kg
    veslanje na aerobnoj mašini 3 x 5 min

2. E dobro me podseti, ne znam šta da ti kažem za taj program, ali i ja imam pitanje.

Ta teretana u koju idem je realno najbolja teretana u gradu. Oba trenera su školovana, a ženski trener je bila šampion i vicešampion evrope u bodibildingu.
    E pa, da l' što ona kao ženski bodibilder malo forsira ženski način treniranja (samo nagađam, ne znam koliko se razlikuje muški način treniranja od ženskog), elem vrlo malo se rade noge i ramena.
    E sad, drugi likovi noge ne počinju nikad da rade, a ramena rade retko.
    Je l' to neka fora da ramena rade manje iz nekog razloga ili je jednostavno loš plan?

3. To ti je klasika kod nas.Ne mozes da dodjes na red da odradis seriju biceps pregiba na skotovoj klupi i potiska na ravnoj klupi, ali zato niko u teretani ne radi cucanj,iskorak itd.
    Los program! Nema tu razlike,zenski ili muski svejedo je,radis ono sto tebi odgovara,ako napredujes onako kako zelis onda si ubo! I ne treba da menjas sve dok napredujes.

Luksdoc vidim da bas forsiras gornji deo tela.Oladi malo i spremi se za kritike forumasa. :)
    Prvo sto se meni ne svidja je sto nemas trening za noge! 3 serije cucnja je smejurija kad znas da su noge najizdrzljivije! Moj trening za noge u teretani pre par godina je izgledao otprilike ovako:
    4x20 duboki cucanj sa dve bucice od 20kg
    4x20 skok iz cucnja(bez tegova naravno)
    4x20 iskorak sa dve bucice od 20kg
    dead lift 4x12 sipka 60kg
    4x20 izdizanje na prste bucice od 30kg
    4x8 duboki cucanj sa sipkom 80kg
    Posto su sve sipke uglavnom bile zauzete kad sam ja dolazio da vezbam morao sam da radim sa bucicama dok momci ne oslobode sipke. :) Od nas 20, koliko je vezbaca u proseku bilo, samo je jos jedan momak radio cucnjeve i iskorake,svi ostali su gurali leg press!
    Elem, gde su bre zgibovi i propadanja?! To je ono sto bi ja promenio,ali ako si ti zadovoljan napretkom onda guraj! :)

4. Evo ovako, da vas pitam koje je vaše mišljenje o sledećem programu vežbanja, neka sugestija, šta bih trebao da pojačam, promenim itd.

ruke-grudi-ramena:

biceps bućice 3 x 10 x 26 kg po bućici
    biceps skot na klupi 3 x 10 x 30 kg dvoručni
    benč pres na mašini 3 x 10 x 110 kg
    triceps jednom bućicom, hvat sa obe ruke 3 x 10 x 30 kg
    trapezi 3 x 10 x 50 kg
    ramena 3 x 10 x 26 kg po bućici
    podlatice fleksija 3 x 10 x 26 kg po bućici

leđa-noge-stomak:

čučnjevi 3 x 10 x 55 kg
    trbušnjaci 3 x 12
    podizanje nogu 3 x 12
    zadnja loža nogu na mašini 3 x 10 x 70 kg
    propinjanje za listove, stojeći sa tegom 3 x 10 x 55 kg
    lat mašina 3 x 10 x 110kg
    veslanje 3 x 10 x 100kg
    veslanje na aerobnoj mašini 3 x 5 min

Као прво , шта ти је циљ , перформансе , снага или изглед?
    Ако сам сконтао радиш 2 тренинга недељно и то стрпаш све мишићне групе у два тренинга.То је натрпано , пробај бар 3 недељно плус кардио типа :

1.груди-бицепс
    кардио -абдомен
    2.леђа - трицепс
    кардио -абдомен
    3.раме - ноге

То је нека најчешћа подела.
    Све вежбе радиш по три серије.Ако си у то урачунао и загревање ,или ако немаш серије загревања , то је мало.Понављања од 8-12.То за ове основне вежбе.Изолационе можеш и по 3.
    Батали машину за бенч , ради са слободним теговима.
    Чучањ ти је смешно слаб , ради на томе.Изгледа да си велики ,радиш бицепс прегиб 30кг по бучици а чучањ са 55кг :)) и како то да радиш флексију ложе са већом килажом од чучња?
    Убаци згибове , пропадања и мртво дизање.Може и добро јутро да се убаци.
    Убаци потисак са чела за трицепс.....

5. Luksdoc da li je moguće da biceps radiš sa bučicama od 26 kg a čučanj 55kg?!?!

6. :)) и како то да радиш флексију ложе са већом килажом од чучња?

Luksdoc da li je moguće da biceps radiš sa bučicama od 26 kg a čučanj 55kg?!?!

Tako što imam već 110 kila pa kad dodate tih 55 za čučanj, eto odgovora. ;-) A i noge su mi u obimu velike, pa ne bih nešto preterivao. Mada, videću da naguram čučanj na jedno 70-ak kila.

Као прво , шта ти је циљ , перформансе , снага или изглед?

Iskreno, želim nešto kombinovano. Hoću kad dođem u svoje selo da seljančice bacaju squirt kad vide lolu. :-D

7. То уопште није одговор.Мој ортак , кошаркаш , има 205цм и 115кг а ради чучањ са 200кг.
    Скочимиш има 185цм и 130кг па ради вероватно преко 200кг ...
    Хоћу да кажем да телесну тежину не треба сабирати са теговима па на основу тога калкулисати ....
    ЕДИТ: Е батице онда ово што већ написа :))

8. Evo malo o cucnju...Solidan tekst :)
    http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php?topic=8763.0
    sa sipkom ili bez poenta je ista i lepo pise pod 5.)

9. Чучњеви и вијача јебу!

10. Јесте Шеди , све човек лепо рече ,ал шта му би да ово напише ...

-cvrst oslonac;stopala u sirini kukova sa prstima blago iskosenim

Став зависи индивидуално од особе до особе , нема ту правила.Један од метода за одређивање положаја ногу код чучња је да се заузме положај ногу као код вршења велике нужде , то јесте срања :)) ....

А овај човек је све објаснио ...

http://www.youtube.com/watch?v=EkF9QD7oCIA
    http://www.youtube.com/watch?v=c6cgnxY8ld4
    http://www.youtube.com/watch?v=Q36wb3PgTQ4
    http://www.youtube.com/watch?v=LBxYSAxxajc
    http://www.youtube.com/watch?v=LzlsAmFJNaU

11. Rekoh ja da je poenta pod 5.). Nemam ti problema sa postavljanjem nogu.(ako me razumes) ;) btw da li je neko citao i/ili ima knjigu "natural hormonal enhancement" by rob faigin?

12. E ljudi, možda sam malo (malo više) promašio temu, al treba mi savet. Radim kod kuće redovno sklekove, već jedno 4 nedelje, svakog dana po 90 u 3 serije od po 30, pravilno. Pokazuju se rezultati u smislu snage, tj nekad sam mogao maksimum 10 odjednom, sad mi je rekord 47, ali što se izgleda tiče, ništa se nije značajno promenilo. Tako da, aj nek kaže neko ko se razume u ta čuda, kakve serije od po koliko trebam na dan, i kolke će biti fizičke promene i kada? Zvuči glupo, al ajde dajte savet, molim vas.

13. Imaš od tridesete strane bar jedno 12000 postova oko sklekova i tih čuda....

14. Predji na tezu varijantu ili radi razlicite varijante i smanji br. ponavljanja, ako zelis da poradis na snazi.Ja ne bi radio svaki dan.Odradi ozbiljan trening za grudi 2 puta nedeljno. Sam odaberi:ili svaki dan po malo ili 2 puta njedeljno da se razvalis na treningu...
    Sta ocekujes posle 4 nedelje sklekova? Za hipertrofiju je potrebno vreme,kvalitetna ishrana,dobar odmor i vezbanje jakog intenziteta kako bi podstakao misice na rast. :)
    Malo je to vremena za neki znacajan napredak.Samo nastavi da radis rezlultata ce biti! ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=FkbUOcbxDjw
    cisto da vidis sta bi sve jos mogao da radis...

15. Никса објашњава... Ја сам почео да вежбам управо уз његове клипове... х)

16. Sad sam čitao malo temu i gledao po netu ali i dalje mi ništa nije jasno. Hoću da počnem sa nekom suplimentacijom ali nisam baš upućen, pa ako bi neko mogao da mi preporuči šta bi trebalo da uzimam, kad, koliko. Cilj mi je povećanje čiste mišićne mase. Hoću da uzmem neki protein, ali ne znam da li bi trebalo da se uzima uz nešto ( recimo, uzimam i kreatin u tom periodu kad i protein) ili može ovako solo, što bi meni i odgovaralo jer nisam baš veliki fan hemije?

17. Волео бих ако неко има да ми да неки савет. Висок сам око 175 а тешак око 85 килограма, и подебљи сам. Хтео бих да почнем да вежбам, пошто сам јако неактиван, и веома брзо се замарам. Немам пуно слободног времена, а можда бих могао да издвојим неко време за вежбу. Шта ми препоручујете? Оно што бих ја желео је да уђем у кондицију, и скинем можда од 5 до 10 килограма, чисто ради здравља, естетика ми је мање важна. Хвала у напред.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.