Prijava

Da li neko zan kako se racuna sistem i kojom racunicom to ide? I sve u vezi toga.

Ја сам некад знао, али кад сам покушао прије пар дана да израчунам за себе, гле чуда заборавио сам...

Нпр ја сам играо 4 фикса и доље 4 од 6 прелази.

Сјећам се да се нешто множило па дијелило, јебем ли га.

To da, ali kako se to mnozi i deli?
Npr, hocu da stavim dve tekme kvota oko 15 neki prelazi i sistem 1 od 2, tj mogu da pogresim jednu utakmicu. Uplatim lupam 50 dinara i koliki ce mi na kraju iznos biti?

Imaš dve kombinacije, pa valjda ukupnu kvotu deliš sa brojem kombinacija i množiš je sa ulogom. Recimo...

EDIT: Tj. 3 kombinacije. Ja mislim da je tako... Imaš u kladžama obično kako se to računa negde nalepljeno... A imaš i google ;)

Stvarno ne znam!

Ћао Густи.

Vidi ga BeboT spemer ;))

Bloos pogledaj ovde, tj pitaj, neko će ti sigurno reći
http://vukajlija.com/forum/teme/1186-kladionica

Samo picke racunaju kvotu !

Čuj ti ovog Šomija, e. :P

To da, ali kako se to mnozi i deli?
Npr, hocu da stavim dve tekme kvota oko 15 neki prelazi i sistem 1 od 2, tj mogu da pogresim jednu utakmicu. Uplatim lupam 50 dinara i koliki ce mi na kraju iznos biti?

Ako ćeš da uplaćuješ samo te dve utakmice, odnosno dve kombinacije, bez fiksa, zašto ne uplatiš dva singla po 25 dindži, to ti onda dođe isto.
Sistem ti je ustvari samo skraćeni zapis određenog broja kombinacija.
Što se tiče računanja broja kombinacija najlakše je objasniti kroz primer. Pa kaže, ako tražiš 4/6 onda ti je to (6543)/4321=15 kombinacija, tj. uopšteno govoreći ako tražiš a/b to bi bilo b(b-1)(b-2)(b-3)... pri čemu ti je broj članova u brojiocu jednak a, dok ti je imenilac a!( a(a-1)(a-2)...1.

Još jedan primer da bude jasnije 3/7 765/32*1=35.

Mislim da faktorijeli imaju nekakve veze.

Mislim da faktorijeli imaju nekakve veze

Pa napisao sam da je imenilac a! i u zagradi, koju doduše nisam zatvorio, objasnio šta a! znači.

Ako od n mečeva tražiš k pogodaka, broj kombinacija je n!/(k!(n-k)!). Tako je, na primer, broj kombinacija za 2 od 5 jednak 5!/(2!3!) = 10, za 4 od 10 je 10!/(4!*6!) = 210. Koeficijenti k mečeva se međusobno množe, zatim se množe koeficijentima iz fiksa i vrednošću kombinacije, a vrednost kombinacije je količnik uloga i broja kombinacija. Ukupan dobitak je zbir dobitaka (ovako računatih) za sve pogođene kombinacije.
Kako neko gore reče, ovo je samo skraćeni zapis, zamisli da tražiš, npr. 4 pogotka od 8 mečeva. Ako bi pisao pojedinačno, za sve kombinacije bi ispisao 70 tiketa. I moraš da pišeš pažljivo, po redu, da neku kombinaciju ne preskočiš, a neku drugu dupliraš. Nisam detaljnije objašnjavao jer je ovo po programu za, čini mi se, prvu godinu srednje škole, a punoletni, kojima je zakonom dozvoljen ulazak u kladionicu, trebalo bi da su prošli kroz tu fazu.

Hvala puno na svemu!

Taj sistem onda ne vredi igrati, osim ovo na primer 2 tiketa po 25 dinara.

Hvala. hvala i hvala!!!

Taj sistem onda ne vredi igrati, osim ovo na primer 2 tiketa po 25 dinara.

Ne bih rekao. U mojoj "bogatoj" kladioničarskoj karijeri sam tridesetak puta dobio kad sam igrao "u glavu", najveći dobitak je bio 10500, a zaista nemam predstavu koliko sam puta dobio igrajući sistem i dobici su najčešće bili veći. Opet, ako igraš sistem, sa relativno malo para možeš da digneš pristojan iznos, bez sistema za pristojan dobitak najčešće treba pristojno i uložiti, sve ostalo je, uglavnom, čist poklon kladionici. A ja za sebe mislim da nisam kockar.

Ovde imas broj kombinacija: http://vukajlija.com/forum/teme/1186-kladionica?strana=421#post_1663427

Dobitak=(ulog / broj kombinacija)*(proizvod pogodjenih kvota)