Prijava

Ne znam da li je već bila ovakva ili slična tema, ako jeste, unapred se izvinjavam.
Dakle, pošto pripadam starijoj generaciji Vukajlijaša (40+), a čini mi se da nas je takvih malo, logično je što volim da pišem "old skul defke", što bi se danas reklo. Stoga sam došao na ideju da na ovom forumu (valjda je pravo mesto za to) postavim temu posvećenu slengu, izrazima, ličnostima i događajima koji su bili aktuelni pre 90-ih godina prošlog veka.
Pri tom, ne bismo linkovali izraze koji su i danas aktuelni (npr. "do jaja" sam prvi put čuo negde 1987-88, ali pošto se on i danas i te kako koristi, to ne bi spadalo u ovu kategoriju). Znači samo ono čemu preti opasnost da padne u zaborav. Što se ličnosti tiče, tu dolaze u obzir i one koje i danas viđamo, ali koje nisu više ono što su nekad bile (Snežana Savić).

Biću dovoljno sebičan da najpre linkujem nekoliko svojih definicija:
http://vukajlija.com/ko-je-lud-ne-budi-mu-zbunjen
http://vukajlija.com/jusuf-hatunic
http://vukajlija.com/krk-u-bulju/474572
http://vukajlija.com/pera-trta/469874
http://vukajlija.com/ubaci-deja/459069

A evo i nekoliko od drugih autora koje sam za početak uspeo da nađem:
http://vukajlija.com/sneza-savic
http://vukajlija.com/os-bombon
http://vukajlija.com/devojka-iz-grada

Iskreno se nadam da će ova tema zaživeti i da će se svi oni koji vole "stara dobra vremena" uključiti, bilo sa svojim, bilo sa tuđim definicijama.

Ова грлом у јагоде најбоља!

@smorena

Ove su odlične! Veruj mi da ni za jednu do sada nisam čuo.

@MajstorBob7

Vučko i Uganda su ubole ko prstom u pekmez. Što se tiče Topolske, serija "Srećni ljudi" je emitovana posle 1993. pa malkice iskače iz vremenskih oldtajmerskih okvira.

Odlična tema! I super defke Bulgakov! Samo napred!

Ja ću nažalost samo da pratim kako se razvija dalje, jer nismo ista generacija, ne znam šta bih dodao ovde . :))))

Дајте лок ове теме, и побришите све линковане. До сад сте тако радили, тако да би требало и сад исто поступити. Фегетско рекламирање је недобродошло колико се сећам.

Biću dovoljno sebičan da najpre linkujem nekoliko svojih definicija

Potom

A evo i nekoliko od drugih autora koje sam za početak uspeo da nađem

Dakle nije cilj da se fegetski samoreklamira tako što će da objavi par svojih defki, nego te iste defke odgovaraju temi.Autor koji je otvorio ovu temu hteo je da sačuva neke izraze od zaborava, jer i sam piše takve-stare old skul defke.

Mislim da reklamiranje definicija generalno nije (skrivena) ideja ove teme.

@Букснетина™

Cenjena Buksnetino,
Relativno sam nov kao aktivan učesnik sajta te sam zato stoga najpre pogledao nekoliko forumskih tema gde sam video da pojedini autori ostavljaju svoje defke. Nije mi bila namera da reklamiram svoje (uostalom, pogledaj moje komentare na drugim definicijama i nećeš videti ni jedan jedini link ka nekoj mojoj definiciji) već da na primeru pokažem kakve sam definicije zamislio da budu na ovoj temi.
Uz to, teško je metodom slučajnog pretraživanja brzo naći "old skul" tuđe defke i čim sam u tome uspeo, odmah sam ih i linkovao. Isti problem će verovatno imati i ostali Vukajlijaši sa "traženjem igle u plastu sena" te mislim da je lakši način da pošalju svoje radove.
Eto, da bi se izbeglo samoreklamiranje, neka "kvota" za linkovanje svojih definicija bude 2-3 u toku nedelju dana, a i svaki drugi predlog je prihvatljiv.
Što se mene tiče, više neću linkovati nijdenu svoju definiciju, ali mislim da ove treba da ostanu, čisto kao putokaz.
Uh, al se raspisah...
Pozdrav!

@Four

Hvala na razumevanju! :)

Момци, све је то до јаја, али узмите у обзир следеће ствари:

Отворио сам једног дана тему - ХУЛИГАНСКЕ ДЕФИНИЦИЈЕ. На којој сам исто овако као ти овде тражио да људи каче све хулиганске дефиниције које знају.
Шта се десило са темом? Закључана у року од пола сата. Забрањено линковање је био разлог. Иако ниједну своју нисам линковао.

Тако је онда неко отворио био и тему о КРИМИ дефкама. Завршила исто као моја.

Идеје за дефиниције тема је постала ''Идеје за дефинције (БЕЗ ЛИНКОВАЊА ДЕФИНИЦИЈА)''.

Закључите сад да ли сам ово рекао из пакости, или из добре намере.

Уздравље!

Stvarno?

E da ga jebeš sad... :/

EDIT:

Закључите сад да ли сам ово рекао из пакости, или из добре намере.

Primi moje izvinjenje. Skontao sam da si pokušao da skreneš pažnju.

@Букснетина™

Pa dobro, nije problem obrisati linkove, ali kako onda na jednom mestu čitati "old skul" definicije?

http://vukajlija.com/recnik/definicije

Укуцаш у претрази овде шта тражиш :)
Јеби га, знам да је цимање, ал' тако мора..

А увек можете да отворите тему у ИГРАМА. Тј прво тражите дозволу од модератора. Јер ионако иовако, сад кад неко види овде линковане дефиниције у активним темама, одма иде и лупа минусе. Ево ја први :) Сад, додуше, нисам, ал' увек то урадим.

Пробај да отвориш тему у играма за линковање посебног типа дефиниција, у овом случају ''старог сленга''. :)

Ni ja nisam bila uoznata sa lokovanjem tema sa linkovanjem, tako da ako treba da se briše, neka se briše. Mada realno mislim da ovde ne može neko ne znam koliko da se izreklamira, nema velikog broja defki što predstavljaju mrtav sleng, ne verujem da ijedan autor ima više od dve-tri defke (koje predstavljaju pravi, originalan mrtav sleng) i generalno mislim da iste autori nisu pisali zarad proseka, a lepa je ideja da ovde bude preglednije da se nađu. Svakako ih neće biti puno, a ubeđena sam i da autor teme je iste želeo da ima na pregledu zarad čitalačkog užitka, a ne zarad pluseva i reklame. Ipak na modovima je da odluče i da eventualno uvedu neke restrikcije.

Kontam da ako modovi do sada nisu zakljucali temu, onda je verovatno linkovanje defki u ovom slucaju prihvacen kao spasavanje od zaborava istih, sto i jeste poenta, tako da Bulgakov, od mene imas blagoslov da nastavis sa sirenjem teme :)

Kako te nije sram i stid, postavljas naslov definicije otrgnute od zaborava i linkujes svoje definicije od prije mjesec dana.