Prijava

Rođen sam za vreme najvećih sranja, dan pre famoznog 11.7.1995. u Srebrenici (da li je uopšte bilo zločina i ko je zaista kriv drugom prilikom). Eto, nisam imao tu čast (ili sam imao sreću) da makar delić svog života proživim u toj zajedničkoj državi koju svi hvale i kude na sve strane. Da li je ona bolja od njene mati kraljevine, znaju samo naši najstariji sugrađanima kojima su verovatno obe preko glave.
A šta zapravo hoću. Primetio sam da se SFRJ ovde mnogo ceni. Želim vaše utiske, 'oću da znam šta sam to propustio. Koja je to lepa stvar najjače utisnuta u vašim sećanjima. Da li su vam najdraži bili solidan životni standard, mogućnost da putujete svuda, košarka, fudbal, more svake godine ili nešto drugo? Šta je ono što vam je omiljeno iz tog perioda. I šta je ono čega ne biste da se prisećate?

Cim sam video koje si godiste oblio me znoj.

što? vi stariji ne serete? lolo

ahahahahahahahahahaha

Ta zemalja ti je bila komunisticka kurcina de zene noge nisu depilirale.

Najteže je bilo kad dobiješ platu i odeš u Zastavin autosalon da kupiš stokeca a ono nema na lageru. Pu, nebo ti poljubim! Kažu - moraš čekati dva sata, da ti ga dovezu iz fabrike. I ti odeš u Šipad, kupiš ženi dva-tri kauča i poneku komodu AMBASADOR, odvedeš djecu kod Behljuljija na kolače, kad se najedete šampita i napijete boze odeš po kola, platiš socijalističkim dinarima, kešom, 3 črvene. Sipaš gorivo na Energopetrolu i odete u Trs'. Kupite 20 farmerki i tonu kafe, vratite se na večeru kući i još ti od plate ostane za 35 dana ljetovanja u Zaostrogu. Kak'e su to plate bile, bokte.
I mogo si leći na klupu u bilo kojem parku i prenoćiti - niko te ne dira, bokte!
Niko vrata nije zaključavao po noći, ma nikada. Odeš od kuće - ne zaključaš vrata. Neće niko da krade - svi imaju sve.
A najljepše je doći na granicu sa Austrijom i pokazati crveni pasoš. Ne moraš ni otvarati pasoš. Samo ga isturiš kroz prozor i držiš ga za ćošak da možeš lakše mlatiti. Svi te puštaju. Bokte mazo, al je to lijepo bilo.

To ti je SFRJ ukratko.

Kao прво, живео си у Југославији и то најмање седам година. Као друго, СФРЈ =/= Југославија. Као треће, до 1945. моји су имали голема имања по Срему, а пошто је мој деда био израњаван за Титу на Сремском фронту скоро све му одузеше, стога не очекуј од мене лепе речи о СФРФНРФРЈ.

Meni samo ide na kurac ovo busanje kako se tito zadužio boga oca pitaj kolko para i sad današnje generacije ispaštaju zbog toga, i ispaštaće i naredne generacije....sve zbog tog titovog zaduživanja.
A kolko znam u ono vreme spoljni dug cele jugoslavije, znači svih zemalja zajedno je bio oko 20 milijardi, a danas samo srbija ima spoljni dug preko 30 milijardi.

Rođeni brat mog pradede je sa 17 godina umro na tom istom Sremskom frontu. Mnogo je više, pak onih koji su za Srbiju dali život u Prvom svetskom, bar kada je moja familija u pitanju. Nikakve koristi ni od Juge ni od Srbije, ali šta je tu je, živi se.

Najveci kosmar koji sam imao u SFRJ bio je "Strah u ulici brestova" ... imao sam cetiri godine kada sam ga gledao...bila je to predposlednja godina postojanja SFRJ i mogu vam reci da sam se usrao.

САЛЕТОВА ТРОЈКА И МИЈАТОВИЋЕВА ПРЕЧКА. ДОСТА ОД МЕНЕ.

Reme to je kineska jugoslavija...misli se na original koji je imao vise drzava od jedne i jedne do pola

АУ ВИДИ СТВАРНО. ЈЕБИГА, НИСАМ ЧИТАО ПРВИ ПОСТ.

I mogo si leći na klupu u bilo kojem parku i prenoćiti - niko te ne dira, bokte!

A najljepše je doći na granicu sa Austrijom i pokazati crveni pasoš. Ne moraš ni otvarati pasoš. Samo ga isturiš kroz prozor i držiš ga za ćošak da možeš lakše mlatiti.

TO!TO!

Шта стварно мислим о Југославији.
http://www.youtube.com/watch?v=xj77JZ3It4Q

Kordun, Banija, Krajina.... Pa to je objedinjeno bilo samo pod Jugoslavijom. Tanko Fađo, tanko.
A tek ono "ja sam čista rasa, krv mi nije pomija"....

I to sve pjevaju neki tamo što kao navijaju za klub koji se zove Crvena zvezda, koga ne bi ni bilo da ne bi Juoslavije.

У најлепшем сећању ми је етничко чишћење Шваба из Војводине, конфисковање хектара и хектара ђеда-Ферикиних њива док се он пјехе враћао назад из Сибира, а други ђед ми причао да је био у једном хотелу "Голи оток" се зове, каже до јаја смештај, лудо и незаборавно му било. А кошмаре не видим, можда каце сетим, ће да напишем.

Кад је ономад, '31 БСК узо титулу... А стадион у трансу! Тананааа лига шампињона, лига шампињона, лига шампињона!