Jugoslavija - lepa sećanja i košmari

1. А коме се она то изјадала?

2. nekom novinaru valjda

3. Stisla sirotinja?

4. nekom novinaru valjda

Ма мис'им, 'де си нашао то све?

5. Zbog takvih matorih drkoša koji su 5 sati dnevno pili kafu i dobijali basnoslovnu platu a sada izgovaraju rečenice tipa ''što si obukao taj šorc, jesi pošao na plažu'' glumeći neku disciplinu koja je šatro nekad postojala je zemlja propala. Ne bi nijedan Vatikan i CIA mogli da sjebu zemlju da oni nisu bili uljuljkani, a sada kenjaju. Najebem im se majke.

6. ti si rešio da za sve pare iskoristiš mogućnost menjanja nika :)

7. Naravno. Znam da je teško shvatiti me ozbiljno sa ovim nadimkom, ali imam i ja ponešto reći o mentalitetu naših ljudi. lolo

8. Zbog takvih matorih drkoša koji su 5 sati dnevno pili kafu i dobijali basnoslovnu platu a sada izgovaraju rečenice tipa ''što si obukao taj šorc, jesi pošao na plažu'' glumeći neku disciplinu koja je šatro nekad postojala je zemlja propala. Ne bi nijedan Vatikan i CIA mogli da sjebu zemlju da oni nisu bili uljuljkani, a sada kenjaju. Najebem im se majke.

kolko je stereotipno ono "kod tita si mogo sve sto hoces i imao sta god hoces", tolko je i ovo iznad, samo na drugu stranu.

razmisljanje emocijama, ne glavom. imala je Jugoslavija nekih svojih jakih strana, koje smo odbacili samo zato sto kad Srbin okrece list, on zaboravi sve sta je procitao na prethodnoj strani. automatski je sve sto je bilo - lose, a sve sto dolazi dobro. a nije.

9. Što li ja komentarišem ovde, kad sam rojalista lolo

10. jebem li ga... ja sam doso u situaciju da mogu da kenjam o cemu god hoces u srbiji, posto nit sam zut, nit crven niti imam ovo ili ono misljenje.

5 godina izvan, video malo kako funkcionisu stvari, nista duzan Srbiji (kao drustvu, da mi je dala neku pomoc), nista duzna Srbija meni (nisam ni ja nesto doprineo drustvu, pa da kenjam kako me ostavio neko), gledam na vesti i dogadjanja iz Srbije skoro pa bez jedne emocije. malo sam i stariji pa sam poceo da povezujem istoriju sa sadasnjoscu.

zakljucak: sranje.

11. Jugoslavija je propala onog momenta kad su vojnim licima dozvolili da na posao dolaze u civilnoj odjeći a djeci u školama dozvolili da fizičko vaspitanje rade u opremi koja nije plavi ili crni šorc i bijela majica.

12. Срби тврде да се репресија вршила над њима.
    Хрвати тврде да се репресија вршила над њима.

Да погледамо по Жаргонауту шта они веле?

13. То су уједно и два најдебилнија народа у целој причи Југославије.
    Словенци се снађу, Црногорце боли курац, Шиптари се јебу, Македонци не знају ко су, Босанци не знају где су. И сад, ко је ту глуп?

14. pogledaj serijal "SFRJ za početnike". sjajno je objašnjen duh tog vremena.

lično, meni je SFRJ nešto lepo, neka magična zemlja u kojoj sam živela kao mala, a sa mojom nevinošću je nestalo i te magične zemlje...

https://www.youtube.com/watch?v=CjWraLxnFF8

15. evo, sad naiđoh na ovo na fb.

Svakog jutra, prosečan Srbin, u demode kineskoj garderobi, ispija
    brazilsku kafu, seda u italijanski auto, kupi za doručak francusko
    pecivo, vozi ulicama asfaltiranim nemačkim parama i stigne na posao u
    austrijsku firmu.
    Odmah uključuje japanski mini-kompjuter i na engleskom jeziku počne da
    obavlja radne obaveze.
    A kad se vrati sa posla negde u kasnim večernjim časovima, opere ruke
    turskim sapunom, otvori slovenački frižider, izvadi iz njega
    konzerviranu američku hranu, nalije čašu portugalskog vina, upali
    južnokorejski televizor i uživa u latinoameričkim sapunicama, dok ga
    greje ruski gas.
    Eto, zato volim Srbiju i sve domaće!

Međutim, to gore mi se nije dopalo.
    Tako je u bilo kojoj koloniji, od Afrike do Zanzibara. Robovi su
    svugde isti, samo se gazde razlikuju.
    Međutim, nije uvek bilo tako u Srbiji, a i šire.

U stara Dobra Vremena bilo je ovako:
    Svakog jutra, prosečan Srbin, u modernoj garderobi (koju su proizvodli
    Beko, Kluz i ostali, a koja se izvozila po celome svetu), ispija
    čuvenu Centropromovu kafu, seda u domaći auto, koji se proizvodio i u
    Kragujevcu i u svakoj republici bivše Jugoslavije, kupi za doručak PKB
    pecivo i jogurt, vozi ulicama asfaltiranim nemačkom ratnom odštetom
    ili parama koje su nemački turisti ostavili na Jadranskoj obali, ili
    od nekog Titovog bespovratnog kredita, kojim nas je svet u to vreme
    obasipao. I posle par minuta stigne na posao u državnu firmu, gde je
    bio bog i batina, odnosno Radnik Samoupravljač.
    Odmah se uhvati za Iskrin telefon i na SRPSKOM jeziku počne da obavlja
    radne obaveze, bez obzira da li zove Ljubljanu, Zagreb, Skoplje,
    Sarajevo ili Prištinu. Ne treba mu ništa osim srpskog jezika da bi ga
    ceo svet razumeo!
    A kad se vrati sa posla, najkasnije u 2 popodne, opere ruke Merima
    sapunom iz Kruševca, otvori domaći frižider, izvadi iz njega ne
    konzerviranu hranu, kao ovi robovi danas, već Njeguški prsut,
    homoljski sirac i domaće čvarke, nalije čašu dobrog vršačkog vina,
    upali EI Niš televizor i uživa u domaćim TV Programima, dok ga greje
    Spokojnost i Bezbrižnost!

Eto, zato volim Stara Dobra vremena!

16. Јебала вас Европа и геј параде, оћу своје детињство !

17. Ne postoji zemlja(država) na svetu KOJA JE SAVRŠENA,pa tako nije ni SFRJ bila, ali ne treba previše filozofirati tj. POMINJATI SEBE KAO POJEDINCA U TOJ ZAJEDNICI već je DOVOLJNO PROŠETATI OD VARDARA PA DO TRIGLAVA (ako imate novaca?) I DA SE VIDI DANAŠNJA SITUACIJA.
    Za vreme SFRJ postojali su 3 staleža ljudi:BOGATI-SREDNJI-SIROMAŠNI ... SREDNJI SU DRŽALI DRZAVU JAKU
    Danas SREDNJEG STALEŽA NEMA ... NEMA GA! ...danas samo imate BOGATE i SIROMAŠNE
    Pozz za sve poštene i vredne ljude iz svih država bivše Juge

18. Pozz za sve poštene i vredne ljude iz svih država bivše Juge

Поздрављамо и ми тебе, легендо!

19. Meni žao Jugoslavije zbog Hrvatica, i generalno zbog proleterki koje su vlažile kad lola sa JNA tetovažom, plavom strukiranom Adidas majicom, i Ipče Ahmedovski frizom za sat lopatom utovari Tamić silaže za bikove pa posle šjedne na JAWA motorinu brez auspuha pa nagari kroz selo da pošjedi malo s rajom ispred zadruge i poigra odbojke u gajbu piva i jagnje. U ovom internet dobu nema toga, jebala ih globalizacija, i Cukerberg, i eldepe.

20. Мој ћале возио Јаву, био главни бачје у чаршији.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.