Prijava

Nači ili si mi došao do fb profila, ili mi čitaš defke. Šta god da je: I'M FAMOUS

Najpoznatiji detektiv vukajlije sve vidi i sve zna , zajebavam se imam te godinu dana lolololo.

Kloniranje - definisati kao iniciranje samorazmnožavanja ćelija određene jedinke (znači, može i biljke i životinje)

Definicija ne smije da mi bude definisana kao truizam , a bilo mi malo smor pa nisam namjeravao da postavim vrijednosnu Tezu , ko na primjer kad smo ko Temu imali Eutanaziju , svi su se smorili.. Nego sam lijepo postavio na duhovit način pa i ako u pojedinim trenucima nisam imao jake kontra argumente uspio sam makar aplauze od publike da izvučem. Valjda je i to ostavilo utisak na sudije , a imao sam i jake kriterijume pa mi je oponent izduvao.

Kloniranje ima i dobrih strana. Onda kada se ubode dobra kombinacija, kopiranjem/kloniranjem se ona (kombinacija) umnozava u bezbroj kopija.

Svaki visecelijski org. koristi taktiku kloniranja, sve celije potomci oplodjene jajne celije su zapravo klonovi pramajke oplodjene jajne celije.

Kloniranje je stara fora majke prirode. Biljke pa i neke zivotinje se kloniraju. U poljoprivredi se masovno koristi, npr. krompir.

Svi misle da je kloniranje nesto protivprirodno i bludno. Zapravo nije, staro je koliko i zivot.

Eto ti malo tema za razmisljanje.

jel bi klonov način razmišljanja bio isti kao kod matične jedinke?

Neki nacini. Postoje dve vrste osobina, jedne koje se prenose genetski, a druge koje dobijamo od ,,okoline,, tj. one koje se stvaraju prema habitatu. Ali npr. ako ste usvojeni, imate vece sanse da razvijate osobine slicno vasim pravim roditeljima, ali ne u potpunosti, jer nemate rodjene roditelje da vam pokazu. Jer svaka roditeljska polna celija se deli i nosi nesto iz maticnog tela. Onda, ti geni se ,,tucu,, i onaj koji pobedi, ostaje. Eto, boja ociju. Uvek pobedi braon gen, a plavi nestane. Takodje, nosi se gen koji pomaze stvaranju nervne mase, gde se i stvaraju nase osobine, tako da se stvaraju prema nasim (tj. mesovitim roditeljskim) genima. To sto bismo imali samo maticnu jedinku ne znaci da se geni ne bi mesali, jer ovaj put mogu da prevrgnu geni ,,babe ili dede,, ili ti roditelja maticne jedinke. Neke osobine, kao lenjost, su iz habitata, dok je npr. muzikalnost se nasledjuje od roditelja, baba i deda.
Kad bi klon ceo dan pratio maticnu jedinku, radio sve isto, opet, imao bi drugaciji nacin razmisljanja.

Pa vidim, ušao si u materiju - nisam mislila da rezolucija bude truizam, nego da se ogradiš da je pojam širi od javnog poimanja stvari. A za to smešno tumačenje rezolucije, tu se protivnik zbuni kad gradi slučaj na drugu stranu, totalno ga potučeš.
Najjače je kad se pozoveš na fiktivno istraživanje objavljeno u zvaničnom naučnom časopisu - jes' ko to može da zna. Ja koristila nepotpune rezultate da su žene gluplje od muškaraca.... druga polovina istraživanja je govorila suprotno, ali to protivnik nije znao. Debatovanje je meni bilo mnogo jaka stvar, iako sam u njega upala slučajno. I dan danas ga koristim u poslu, za razne sastanke i rasprave.