![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ma jok sat vremena, 5 minuta i to je dovoljno, vjerujem da je to dovoljno da se zagrije tako mala prostorija, dalje samo da održava toplotu. :)
Да знаш да сам помислио управо на њега :))
Нађи пичку па нек те греје љубав
Možeš i da kradeš struju...:)
Imam TA peć, tačnije dve. Jedna u spavaćoj druga u dnevnoj. Ako je dvojka, sigurno će ti struja biti 60 evra. Peć zna da suši vazduh. Ujutru čim ustaneš otvoriš prozor na 5 minuta da izluftiraš sobu, posle peć pustiš da duva jedno 15 minuta dok ne zagreje. E sad, bitno je da je ne uključuješ po 15 puta na dan da duva da se ne isprazni, tako štediš struju. Najvažnije je da ti pred spavanje bude toplo i da malo više zagreješ sobu nego obično. Uključiš u ponoć da se puni a isključiš u 7:55 :) ili ako ustaješ ranije tad isključiš.
što reče bojanboj, potpisujem i udaram pečat.
proračun:
TA peć se bira po kubikaži prostora koji griješ. ful komfor je 50W po kubiku. ti imaš 14kvadrata x 3m visine x 50W = 2100W. bira se prva veća a to je tvoja ova od 2,5kW.
Cijena:
vidjećeš po prvom računu. ako bude mnogo mijenjaj :)
Mislim problem.
Ovako narode Crne Gore, kod mene na kući bilo dvotarifno brojilo ali onda nešto zaribalo i sada vraćeno jednotarifno.
Jel sad ja imam problem ili ne?
Mislim jel to loše za TA peć?
To sad znači da nije bitno u koje vrijeme dana punim peć uvijek me isto košta?
Šta vi mislite?
I da, reče mi keva da je ovo trica TA peć, znači ovakva
http://static.pik.ba/galerija/2010-11/slika-58859-2010-11-1289375047-velika.jpg
A to je koliko vidim 3,5 kw, što dalje implicira da ne bi nikakvih problema trebao imati sa zagrijavanjem prostorije. :)
Grejanje na buxsnu!
Punjač tvoji predlozi su krajnje neinspirativni i nekonstruktivni.
Ova tema je koliko toliko ozbiljna pa ono move on.
http://www.oglasinis.com/images/upload/slikeoglasa/Nis-Oglasi-Slika3-2011-10-09%2020-49-23.jpg
Ja se grejem na jednu vaku, prostorija je nekih nepunih 17 kvadrata, samo spicim da se napuni neko vreme, sat, 2, 3, i posle odrzava toplotu. Jos ima ona caka sa skupom i jeftinom strujom, i ako uvatim na jeftinu struju (sto sad radim, jer nisam pri nekim parama), mogu da je ostavim i duze, jerbo ne trosi mnogo.
Pa da, to je i problem kod mene sada koliko vidim ,ta jeftina i skupa struja.
Sada čitam kod mene to jednotarifno brojilo znači da mi je cijena struje tokom cijelog dana jednaka, kao uzima se srednja vrijednost skupe i jeftine struje. Ima li neko da to potvrdi?
Iako možda to i ne bi bilo loše, šta znam palio bih je preko dana dva tri sata i dosta opet, možda nekada zimi i duže.
Sada čitam kod mene to jednotarifno brojilo znači da mi je cijena struje tokom cijelog dana jednaka, kao uzima se srednja vrijednost skupe i jeftine struje. Ima li neko da to potvrdi?
Iako možda to i ne bi bilo loše, šta znam palio bih je preko dana dva tri sata i dosta opet, možda nekada zimi i duže.
Jeste, jednotarifnop je kad je jedinstvena tarifa, "srednja cena", s tim sto je, lupam (ne znam sad tacno, ali otprilike je tako) jeftina struja 1,50, skupa 5,00, a srednja 4,00, tako je je to samo na papiru srednja... Bar je tako kod mene
Zimska sezona 01.10.-31.03.
0,1410 veća tarifa
0,0705 manja tarifa
0,1172 srednja tarifa
Tako piše kod mene na oficijalnom sajtu moje opštine, ovo u KM-ovima.
I nije neka Bog-zna razlika kada se pogleda.
Mi isključili gradsko grijanje jer kurcu ne valja u mom naselju. Godišnje nas je izlazilo 1500KM (i još treba poskupiti), a ovo sadašnje grijanje na struju, sve i da nam račun bude veći za 100KM (a neće), opet će ispasti jeftinije...