Mене занима да ми ви мене кажете где има јефтина кавурма, чварци, мене то брине

1. Ja 15 godina nisam jeo čvarke, tek sam pre par dana shvatio šta sam propustio... Imaš dobre na zemunjskoj pijaci

2. Pojede se jedno ono crevo, pešes se da komšiluku i rodbini, a ostalo se baci

A koje crevo se jede? Ne verujem da su sva jestiva. Ozbiljno pitam, baš bih volela kada bi neko objasnio kako se to sprema.

3. Шта се десило свим тим отварачима?

lec si.

4. Al ajde, ako je ozbiljna tema onda i da pružim neku vrstu odgovora:
    Ne znam za kavurmu i čvarke, ali mogu da ti nabavim vrh spržu iz okoline Leskovca. Sprža je inače mesna prerađevina retko poznata ljudima koji žive severnije od Niša...

Живео сам ја јужно од Ниша, јужно и од Лесковца. :)

5. Pa ne jede se omot. Mislim, šta znam, ko voli plastiku ok. :)

6. Управо ми чварци стоје на столу, јуче ујак клао прасад :))

-||-
    :)

7. Pa ne jede se omot. Mislim, šta znam, ko voli plastiku ok. :)

Чекај, бре... О чему причамо? Ако је омот било чега од природног црева, то се једе. Ако је омот као онај од чајне кобасичетине, то се баца.

Има и јело, зове се 'пржа' (није спржа) које се прави од црева и јебе кеве колико је добро.

8. Брате, ја би', ал' немам где. :/

Пун Младеновац сушара ђе ти обраде прасе како ти хоћеш за мале паре...

9. Da od prirodnog, ali kavurma se stavlja u ono široko plastično.

10. Живео сам ја јужно од Ниша, јужно и од Лесковца. :)

E, pa onda verovatno znaš šta je sprža :) Ovu pravi moj ujak. A on to pravi uglavnom samo za porodicu, tako da je baš prva klasa.
    Odakle si inače?

11. Ovde se priča o kavurmi, a ne o kobasicama. Kakav sada omot? Kavurma je ono smuljano, gnjecavo, što se seče na kocke, ako ne grešim.

12. ko mi zakljuc'o temu o kerovima??

13. Jeste, ali to mora prvo da se skuva, pa se sipa u ta creva gde se hladi.

14. Odakle si inače?

Двојица су се тако смували.
    Џими, тешко да ће ти на то питање неко одговорити. Овде људи само кавијар цепају.

15. Jeste, ali to mora prvo da se skuva, pa se sipa u ta creva gde se hladi

Ima logike. Nego sam ja mislila na svinjska creva, a ne ta, za kalup. Dobro, sada je sve jasno. :)

16. Ja domaću samo cepam, domaćinski.

17. Дедино, стандардно добро и испробано...

Куповао сам добре обичне и дуван чварке у Крушевцу у једној мањој месари, али мислим да ти тај податак не служи баш ничему! :Д

ЕДИТ. Златиборска пијаца, дуван чварци, говеђа и свињска пршута... Јесу мало јаче цене, али је све то природно и традиционално спремљено... Мачкат такође!

18. Ова фора се излизала још лани. Џими је данас у ретро фазону.

19. Ја први пут видим кавурму у цреву, мајке ми. :)

Куповао сам добре обичне и дуван чварке у Крушевцу у једној мањој месари, али мислим да ти тај податак не служи баш ничему! :Д

Е, да сам знао за то пре три недеље (тад сам био у Крушевцу), па да свратим да видим какви су... :)

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.