Mене занима да ми ви мене кажете где има јефтина кавурма, чварци, мене то брине

1. Na pijaci.
    Tamo jedino mogu da se kupe domaći čvarci. Naravno skuplji su ali su zato HQ u odnosu na industrijske. A za kavurmu nemam pojma, ona mi je Dejan Cukić.
    Najkvlt su duvan čmarci, ali su zato i 1.200 dinara kilogram. Kupiš pola kile i ima da je'š 15 dana. Duvan čvarci + litar mleka... hleb ti ne treba uopće... ;)

2. Ja na Zlatiboru uzimao duvan za 700 dinara, doduše prošle godine... Jebi ga, cenkanje sa seljacima! :D

3. Брате, ја би', ал' немам где. :/

Добро, нама је лакше, ми смо на селу, па смо од комшије купили и звали једног месара да нам закоље и све одради.

Знаш како, ја сам размишљао ако бих нпр имао породицу, и преселим се у град, јер имам жељу тамо кућу да направим, тј мало даље од града, да бих имао мало веће двориште... Брате, купим прасе, одем овамо на село, искасапим, све одрадим, па у лаворе то месо и турим га у гепек и лагано дома са њим, тј у замрзивач...

Значи, само ти треба двориште или неко мјесто за клање :)

4. Џими брате, мого сам ти ја дати пре једно два месеца, кад сам клао свињу. Ал' сад касно...

5. a kakvi to sve čvarci postoje? duvan čvarci i još neke sam video da spominjete, u čemu je razlika?

6. duvan čvarci su jebeni vrh domaće kazanske radinosti. imam želju da se najedem od njih i mogu dumrem posle toga opušteno. samo jednom sam ih probao, čuj, probao, pojeo porciju,manju doduše, jer je preskupo.
    čuo sam da za samo 1 kg takvih čvaraka je potrebno oko pešes kila najboljeg mesa. zato su i preskupi.

7. Комшија месар сваког викенда продаје чварке, а потражња у селу је доста велика, јер он доказано прави најбоље, на домаћи начин, од својих свиња, у свом дворишту, ако си озбиљно заинтересиран, могу сутра да сазнам број телефона па да ти јавим.
    Углавном, знам да је 400 динара кило чварака, а око 200 динара кила дрождине, па ако си заинтересован- јави.
    ЕДИТ: Мора се наручити унапред.

8. E ne zajebavam majke mi, obožavam čvarke, al jeo sam samo ove obične, za ove duvan nisam nikad ni čuo, a ni jeo. A kako čvarci od najkvalitetnijeg mesa? I kako se to pravi, jel to nešto rendano?

9. У Земуну има радња готове домаће хране "Никола Промет" коју држи личанин којег сву сви прозвали усташа. Свака не домаћица која држи о себе иде тамо и купује домаћа готова јела, сан снова за оног ко нема појма а шпоретом.

10. I kako se to pravi, jel to nešto rendano?

Nije rendano nego "češljano". Mislim da se oni u komadu zajedno sa slaninom stavljaju u kazan smašću i kad se mas' istopi to meso se vadi i pročešljava. Tako nešto...

11. Причао ми скоро другар, гледао на тв-у неко крајишничко партијање, деру се њихове песме, ракија, пиво и мега-свињокољ. И фора је да свако ко заврши са паковањем свог меса да неки фини комад за заједнички обедајс. Прво загреју канту масти у некој огромној тањирачи, нацепају месо на шницле и рокну сво то месо у врелу маст. Пропрже мало чисто да га открве и да не буде пресно, посоле и удрите јунаци по чистој роби. Пита их водитељ нешто типа да ли имају проблема са холестеролом, они му одговарају у фазону "Нек' дође тај Холестерол да уз пиће и 'рану све проблеме решимо."
    Хтео сам да вас питам дал' неко зна који је назив тог њиховог ''специјалитета'' и евентуално још неку информацију у вези те њихове ''светковине'', изазов ми је да се привалим на тај хепенинг ал' јебајга слабо се знам са неким крајишником.
    Што се тиче чварака, волим их све врсте и подврсте ал' сам имао пар лоших искустава са њима, предозирао сам се и имао сам врло зајебане ситуације сличне жешћем тровању храном. Једном приликом при овери, лежим сјебан у кревету и трипујем буквално како ми барица масти креће из стомака кроз крвоток и доспева у мозак. На ту помисао глава креће ужасно да ме боли и моментална пегла полеће... Ал' проклет сам, и даље их волим, само морам да их дозирам...

12. Ја узимам у Максију оне пљуга чварке, кад пођем на посао, па потерам осталима. Узнем неких по кила и јеан лебац. После нам буде мука. А кавурму нисам вид'о 10 година, чини ми се откако је Дан Републике престао да буде повод за масовни помор крмача, већи и од Исусовог рожденија или воскреснућа.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.