![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Тражио сам овакву тему и нисам је нашао. Овде треба да напишеш која ти је омиљена митологија и зашто ти је баш она. Напиши неке занимљивости везане за њу. Можеш писати и неке хипотезе.
Што се тиче келтске и самих Келта, њих је било на нашим просторима па је то остало у називима планина (Космај-шумовито брдо; Авала-по келтском јунаку Авалону) и још много тога.
Grčka, iz prostog razloga što se u nju najbolje razumem. Tj. u nju se jedino razumem. :)
Иста песма али јебига, хтео бих да знам нешто о словенској.
http://www.slovenskamitologija.rs/
http://www.starisloveni.com/index.html
За почетак...
Dobra tema! :) Meni nordijska deluje prilično zanimljivo, Loki je najzanimljiviji :D Naravno, nisam nikakav stručnjak, znam neke stvari koje sam pročitao na internetu, video u filmu, crtanom... Što se tiče Grčke, pročitao sam Odiseju, priče iz klasične starine i Ilijadu :D Oni titani me zbunjuju, ne zna se ko je kome otac, majka, brat. Jebarnik čitav! :)
LOLOLOLO
Slovenska bogotac!
Nordijska naravno i slovenska. Keltsku volim zbog toga što živim na području gde su pronađena njihova naselja i tvrđave kao, a imamo i toponima čiji je koren iz keltskog.
Uvjek sam volio grcku mitologiju, i ona mi djeluje najzanimljivija, jer ima najvise podataka o njoj, a u zadnje vrijeme sam poceo citati o slovenskoj, i ona djeluje dosta zanimljivo... pogotovo kad vidis koliko se obicaja zadrzalo samo su modifikovani dolaskom hriscanstva...
Keltska! Vile i vilenjaci, veštice, obožavam to!
:)
http://forum.b92.net/topic/22301-lisica-pronasla-keltsko-utvrdenje/
Hahaha, komentar: ,,Meni žao lisice‚‚ Ta neka kao ja. Hvala, ovo nisam znala.
Pa vest iz mog kraja, kao što rekoh ovde kod mene ima tih keltskih toponima i nekoliko njihovih naseobina, kao i ova tvrđava. Dolazili su i neki Kanađani, proučavali, iskopavali našli svašta.
Египатска јебе кеву, кад вам Апофис каже. Целу вечност јурим јебеног Амона да га скинем са кочија и спречим Сунце да излази, ал' никако да ми успе. Мада има шансе да ударим тамо 2036 и побијем говна.
Шта знам...Грчки пантеон је онако кул(Илион аутора Дена Симонса или једноставно Хомерова Илијада), Нордијски још више(Руне ауторке Џоане Харис и нека од Ејџ оф Митолоџи игара, Амерички богови Нила Гејмена такође), Египатска такође(Створења светлости и таме аутора Роџера Зелазнија), Индијска ми исто занимљива(Фајнал Фантаси Х и Персона 2), Словенска и не толико...Унутар заграда су добри извори информација о свакој наведеној митологији.
Сви су занимљиви на свој начин, Индијци имају неке сумануте бројеве за шта све раде богови, келтска ми готивна због Господара прстенова ако ишта (и Луга Свезнајућег) а грчка и нордијска јер их онако знам доста.
Ај' да хипстеришем, готивна ми и кинеска због идеје да је пакао и рај само огроман бирократски механизам у којем лако могу да те сместе у погрешно место.
Уууууу да, кинеска! Они пуно пажње обраћају на стране свијета и свака од њих има неке своје заштитнике, ентитете, курчеве-палчеве, а и имају ону змију голему што кад трепне падне мрак, а кад опет трепне сване дан! То ми уберкул!
И сви смо ми потомци буљавог патуљка од чије перути су настале звезде... азијати.
Имају најбоље пичке, мораш признати. Оне укошене окице и нетримоване живице...ух!
Egipatska, zato što je Oziris najjači u Ejdž Of Mitolodži.
I grčka, jer ima zanimljiva stvorenjca (Meduza,Hidra...). Ni keltska nije loša. :)
Славк0 јебе азијаткиње !