Prijava

Knjiga koju je napisao naš slavni glumac Žarko Laušević koja obare sve rekorde po čitanosti. Da li ste poročitali knjigu, kakave su vaše reakcije.

Ova tema može da bude i o Žarku Lauševiću, njegovom životu i delu, jer mislim da takav čovek zaslužuje temu na Vukajliji.

Убитачан глумац!

Убитачан глумац!

АХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХХА

Убитачан глумац!

:)))

Spremao je nekad davno pred rat pozorišnu predstavu Sveti Sava u Zenici.
Pio kafu i jeo u istom fast fudu gdje i mi.
Jako zgodan. Ili je sav u crnom ili sav u bijelom. Nosio šešir. Čudan, ćutljiv.

Žalosno je šta život može da napravi od čoveka.

Планирам да прочитам књигу чим ми донесе девојка мог брата. :) Иначе га јако поштујем као глумца, а писаћу вам о утисцима књиге кад је прочитам.

Баш сад одгледах ово

http://www.youtube.com/watch?v=WONxSvBr_8c

Кол'ко ја знам, то је било преко Мораче, напали их пијани ликови и он их упуца, а један почне да бјежи, и њему кврцнуло па трк за њим... Јебена ствар је то како човјек може да се усере у живот за секунду.

ja se na njega ložim od rane mladosti...i uvek mi u glavi kao miloš obilić...

Ljudi obično ne razumeju šta zaista znači pojam "ubistvo na mah". Razumem ga 100%.

...Ali, nije on jedini sa tim problemom. Sreća njegova da je popularan. :-)

Šta je bilo preko Morače? Upucao je dva lika koji su ga počeli šutati u fast fudu jer je prethodno on negodovao zbog njihove galame.
I da, mislim da je imao to zrnce bahatosti da prekorači tj.da to uopšte nije bila nužna odbrana/jer on je izvadio pištolj i pucao u tom šutanju/ na koju se pozivao ali da, mislim da se poslije stvarno pokajao.

Knjiga je literarno zrela, emotivna i prepuna poruka različite prirode. Sad, kad smo kod poruka ove knjige i Žarkovih emocija skoro da se ne mogu nabrojati i kreću se od kajanja do traženja oproštaja što je sasvim legitimno. Što se mene tiče zaslužuje oproštaj. Jedino mi se ne dopada što se tu i tamo kroz knjigu provlači tehničko, da ne kažem kriminalističko, dokazivanje da se radilo o samoodbrani.

Mislim da je to sada suvišno i sa neke literarne tačke neukusno. Ako je hteo da napiše roman onda tu krimi detaljima nije mesto, a tehničke detalje o odogađaju je mogao da da i putem novinskog intervjua.

Žarko je jako dobar glumac, simpatičan i zanimljiv čovek. Kao i svi Crnogorci.

Posto je on Lausevic, dobar glumac, onda je samo sebi usrao zivot, ne prica se sto je usrao 2 zivota pored svog. Da sam ja ubio nekoga u samoodbrani, bio bi huligan koji nema pravo da nekom oduzme zivot jer ga tuku, huligan koji je trebao to da prijavi policiji, pitali bi se svi zasto nosim pistolj u kafanu ako nisam los ali ovo je Lausevic, dobar glumac, taj ima pravo nekome da oduzme zivot i da fura pistolj, da ubije 2 coveka i da se zali samo za njegovim upropastenim zivotom. Ma vidis kako je dobar glumac, taj sigurno zna da proceni. Da ne bude zabune, meni je Lausevic gotivan.

Stoji ovo što je rekao vimstatinekomusta

E, ovo me zanima. Što je Laušević nosio pištolj? Valjda se pištolj nosi u streljački klub, a ne u kafanu.

Jesu li svi s ovih prostora toliko zadrti da obožavaju svoje idole ma šta oni uradili?

Kada bi ti neka dva pijana idiota na tvoje oči ubijala brata i samot tebe a pri tome od straha i bola ne znaš šta radiš ovo bi moglo svakom da se desi, i narvno da je ovo bila samoodbrana.

Najgore od svega toga je što je on morao da pobegne odavde zbog krve osvete, i uporopastio je sebi karijeru i život i sad tamo moleriše za neku siću kako bi nahranio svoju porodicu.

‎"Ne ja nisam slobodan čovjek , čovjek koji je ubio nikada više ne može biti slobodan , sloboda više nikada ne može biti moja reč. Sloboda je pravo drugih da kažu šta misle o meni , sloboda je da me svojataju , mrze , micvare. Ubico - Ta reč , dovoljnda je da u samo jednom spomenutom duhovtošću iz 14 reda i veka skine slabašnu skramu sa mojih leđa.Ili je sloboda trenutak kada sam odlučio da napišem ovu knjigu ? Ili je sloboda sjećanje da sam jednom kao dete trčao oko biljarde i bio srećan.Ne znam. Za mene u Crnoj gori kažu "Beograđanin" u Beogradu me zovu "Crnogorac" , moj otac eto naučno dokazuje da smo Srbi..." Žare Laušević
Mogao bih još da ga citiram al' mi muka , Žare je veliki čovjek i ubedljivo najveći Crnogorski glumac !

prekopirah moj komentar s fejza!
Fuck Yeah !

E, ovo me zanima. Što je Laušević nosio pištolj? Valjda se pištolj nosi u streljački klub, a ne u kafanu.

E, to sam i ja pisala. Mislim pištolj na šutku...ma hajde.

Nije potrebno da se sada pljuje po njemu jer je on vrlo, vrlo svestan toga što je uradio. Kaje se i tožestoko. Vidi se iz knjige. Svestan je i da je tih nekoliko sekundi usralo ceo njegov život i zna da je to deo kazne. Možemo ga mi još kažnjavati, može i on sebe kažnjavati ali sve to neće vratiti onu dvojicu. Žarku je i ovo što je doživeo dovoljno. Sviđa mi se što je on svestan svoje kazne i što ju je muški prihvatio.

On u knjizi i ne pokazuje želju da popravi svoj život. Sve što mu se desilo prihvatio je kao deo opšte kazne. Možda je njegova kazna veća baš zbog toga što je javna ličnost.

Sterijo, u redu to, samoodbrana, ali što je nosio pištolj tad? Jer kolko ja razumijem, izašao je sa bratom u grad, posvađali se s nekim momcima, pobili se i Žarko je izvadio pištolj i to je to.

Znači li to da i Svetlana Bojković nosi pištolj?