НБА 2011/12

1. Filozofinjo pročitao sam tvoj post onako djelimično.

Zajebi onda, pročitaj ceo ako oćeš da učestvuješ u raspravi.

Zato što je bijelac, tj. lapo lapo ali ipak bijel je.
    Ista stvar je i sa Linom, zašto je on jebeno pozvan na ALL STAR, zato što je jebeni KINEZ a njih ima ko MRAVOJEDA, i zamisli koliko oni profitiraju na prodaji dresova što su se kinezi popalili? ha

Upravo. Lin je imao par dobrih tekmi u timu koji je po pitanju pleja i trenera najočajniji u ligi. Džaba u 20-10, kad ima 7 izgubljenih po tekmi.

I stvarno ne znam dal troluješ kad kažeš da Rouz nije plej ili si ličinka.

Plejmejkerov prioritet su jebene asistencije, ali i treba da dobro šutira sa distance. To se tokom godina promenilo i dosta timova je svog najbržeg igrača, koji je obično plej, uposlilo da ubacuje koševe a da lik koji igra dvojku ima do jaja pregled igre i da baca paseve, a obojica tehnički igraju samo svoje pozicije, isključivo keca ili dvojku.

Plej se vrednuje prema ukradenim loptama, promenama u broju napada tokom 48 minuta na koje on utiče, jer, jelte, plej diktira ritam tima, ali to je opet džaba ako kao Rondo igraš sa 35ogodišnjacima, koji jeste da do jaja igraju, ali ne mogu fizički da izdrže svakodnevno trčanje na nivou rukija.

Ja Rouza i Derona računam kao dvojke zbog prioriteta prema poenima, a ne asistencijama, a Vestbruka kao trojku zbog poena i skokova. Pre je to bilo da svako se bavi svojom oblašću, ali danas ima sve manje čistih plejeva.

2. Samo ću reći Magic Johnson, o nekim ograničenjima nema potrebe da pričam, taj čovjek je najbolji plejmejker ikada a imao je 20+ poena po utakmici i 8+ skokova uz 10 asistencija.
    Po tebi bi on bio neki krilni centar ili krilo, ko će znati.

3. Samo ću reći Magic Johnson, o nekim ograničenjima nema potrebe da pričam, taj čovjek je najbolji plejmejker ikada a imao je 20+ poena po utakmici i 8+ skokova uz 10 asistencija.
    Po tebi bi on bio neki krilni centar ili krilo, ko će znati.

U finalu 79' je igrao i trojku i centra.

4. Care, sve sto Pol moze i Rondo može, možda čak i bolje

Navedi mi jednu stvar u kojoj je Rondo bolji. Eto, eventualno je brži.

Problem je u tome što lik igra sa Džordanom, Grifinom i Vilijamsom kojima je primarna uloga da ubacuju koševe.

A kao što si i sam rekao, plejeva primarna uloga je da razigrava ekipu. Pa koga će on koji kurac da razigrava ako bude radio ono što Rouz radi, tj. dosta pokušava da sam sve reši?

Pol jeste plej, ali njegova uloga je više sporedna i nema najjači uticaj na igru dok je na terenu.

A ko ima glavnu ulogu, Grifin? Batler? Mo Vilijams? Ma daj molim te.

I stvarno ne znam odakle ti to da sam kritikovao njegove asistencije

To je bilo ono što si napisao za Rouza i Derona pa ja to nisam primetio. :) Jebiga, dešava se, pogreši čovek.

Jebena liga više nije stvar kvaliteta i odbrane, već ko će napraviti veći šou.

Pa naravno. Šta misliš, šta će debelom Ameru biti važnije, i svakom prostom čoveku uopšte, koliko je Grifin monstruozno zakucao ili kakvu odbranu je odigrao Bogut? Jebiga, liga je cirkus.
    A ovo što si rekao za Grifina si apsolutno u pravu. A što se tiče Rouza i Derona, pogotovu Rouza, realno čovek skoro stalno pokušava da sam završi napad, što nije odlika pravih plejeva.

5. Rubio sjebo ligamente u kolenu, gotova sezona za njega...Jbg, bas kad ih krenulo ali ima vremena...Inace, ovo nije vidjeno jos od kad je Karter bio mlad
    http://www.youtube.com/watch?v=nOzo4pHTZ-M&context=C4fe19b5ADvjVQa1PpcFOZXie9N3u2jwGjmc_bJzTguVb25YX2DDs=

6. Steta za minesotu....tesko bez Rubia mogu do plej ofa, ali Lav i Pekmen su zivotinje, ne treba ih otpisati ali tesko.
    A brate slazem se za Rouza da nije klasicni plej, ali je jednostavno fantastican...ali gledano tako malo je i centara onih pravih kao pre...jednostavno takva je njihov kosarka i to je to...Svi sportovi su takvi ako cemo tako gledati...i u fudbalu su jako rijetki pravi spicevi....

7. U finalu 79' je igrao i trojku i centra.

Ja u klin ti u ploču, o tome ti i govorim, ti si iznad napisao ovo

Pre je to bilo da svako se bavi svojom oblašću, ali danas ima sve manje čistih plejeva.

Ne razumijem samo kada je to nešto bilo ograničeno?
    Uvijek je bilo igrača koji su bili dobri na svim poljima i baš takvi igrači se smatraju za najbolje ikada, Rondo je veoma dobar ali nikada neće biti ono što će biti Rouz ili ono što će biti Deron ili ono što će biti CP3.

8. Rondo je veoma dobar ali nikada neće biti ono što će biti Rouz ili ono što će biti Deron ili ono što će biti CP3.

Da li ti uopšte imaš ideje koliko si se nehumano prosrao?

Rondo prosečno beleži 13.6 poena, 10 asistencija i 5 skokova po meču. Zaboo je 4 tripl-dabla ove sezone, uključujući i onaj 18-17-20. Jel Kris Pol to nekad uradio? Ne. Rouz? Jeste kurac. Deron? Aha, sigurno.

Kris Pol je previše impotentan i slabo se ističe. Da više preuzima inicijativu, Klipersi bi bili prvi na zapadu.

I što koji kurac pričaš o Rouzu kao da ima 50 godina? Lik ima 23, jebote. On i Deron praktično nemaju tim, sve sami rade. A Rondo uz sebe ima Garneta - najbolju četvorku još od Mekejla, Alena - možda najboljeg trojkaša ikada i Pirsa, lika koji je možda jedan od najsvestranijih i najprilagodljivih igrača ikada. I dalje se jebeno ističe, trpa tripl dablove i po 30 i kusur poena ako treba. Šta tu jebeno govori da nije najbolji plej trenutno? Ništa.

9. On i Deron praktično nemaju tim, sve sami rade.

Rouz nema tim?! Pa dobro...

i Pirsa, lika koji je možda jedan od najsvestranijih i najprilagodljivih igrača ikada.

Bio, dečko, bio. Gledao sam ga protiv Indijane kad nije mogao vola da ubode, a prilično sam siguran da nije mnogo bolje odigrao ni na drugim utakmicama. A oko Pola ne vredi da se raspravljamo. Ja imam svoje mišljenje, ti imaš svoje i to je to. A Garnet je matora drtina koji nije ni GA od onog starog Garneta. Matori su svi k'o konjine, jedino je Rondo od tih najboljih ubedljivo najmlađi.

10. Navedi mi jednu stvar u kojoj je Rondo bolji. Eto, eventualno je brži.

Bolji pregled igre i mnogo bolje odbrana. Prilagodljivost zbog igranja sa starijim i sporijim igračima mu znatno otežava posao nameštanja ispod koša i bacanja tačnih paseva.

A kao što si i sam rekao, plejeva primarna uloga je da razigrava ekipu. Pa koga će on koji kurac da razigrava ako bude radio ono što Rouz radi, tj. dosta pokušava da sam sve reši?

Treba da izbalansira asistencije i poene. Kao Neš ili Rondo.

A ko ima glavnu ulogu, Grifin? Batler? Mo Vilijams? Ma daj molim te.

A šta se desi kao Martin, Grifin i Vilijams zakažu? Treba konstantno da drži tempo da bi mogao da preuzme košgetersku ulogu kad je neko povređen il kad ga neće šut. Rondo to odlično radi.

Pa naravno. Šta misliš, šta će debelom Ameru biti važnije, i svakom prostom čoveku uopšte, koliko je Grifin monstruozno zakucao ili kakvu odbranu je odigrao Bogut? Jebiga, liga je cirkus.
    A ovo što si rekao za Grifina si apsolutno u pravu. A što se tiče Rouza i Derona, pogotovu Rouza, realno čovek skoro stalno pokušava da sam završi napad, što nije odlika pravih plejeva.

To, odbrana dobija tekmu, a ne zakucavanja.

To je bilo ono što si napisao za Rouza i Derona pa ja to nisam primetio. :) Jebiga, dešava se, pogreši čovek.

Sori :)

11. U finalu 79' je igrao i trojku i centra.

Već sam pričao o njemu na ovoj temi, po meni, najbolji igrač ikada .. Sad skačite koliko oćete, moje mišljenje :)

12. Њу Јорк-Филадефија играју у 5 због јебених Кинеза.

13. Ljudi cekam New York, Cliperse i Brajanta preko poena....Boze pomozi :)

14. Њу Јорк-Филадефија играју у 5 због јебених Кинеза.

Jebiga, znaš ti koja je to gledanost iiii ... :D
    Brajant dolazi sigurno lolo :)

15. Grinovo zakucavanje je stvarno osvezilo secanje na Karterove slavne dane
    inace jel ono sto smo videli juce od Lebrona neki nagovestaj da pocinje da pusta muda,ili mislite da je slucajnost?

16. Slazem se sa Filozofom, Rondo je najbolji plej, to sam cini mi se i rekao ranije.... Takodje mislim isto i za Rouza i Derona jer oni realno nisu klasicni plejevi tipa Nes i Rondo nego su plejevi ove nove generacije. Napumpana stoka, a ne kao sto su bili plejevi u proslosti.
    Kris Pol je na granici izmedju.

17. Inace mi se mnogo svidja ovo zakucavanje, covek umalo da izbije zube obrucem.
    I takodje mislim da je Dzonson najbolji igrac stagod pricali ljudi za Dzordana, Medzik je mogao sa 2,06 da igra i pleja i centra i jos su samo on i Stokton u proseku imali preko 10 asistencija u toku cele karijere cini mi se, u novijoj eri.

18. Филаделфија пребацује 100 поена, импоссибру!

19. Меџик је пикао све, од кеца до петице без икаквих проблема, ал' лично мислим да је најбољи икада баја чији ник имам, ал' опет лично мислим да не може бити један најбољи већ може бити најбоља петорка.... Кошарка је ипак тимски спорт и не би се сви једнако адаптирали на саиграче....

Гледе расправе око плејева, будући да има само 23 године, Роуз је за нијансу испред других.... Одбрана, преглед игре, ефикасност итд. су му одлични, перфектни имајући у виду његове године.... Тако младе вође тима су били имена попут Леброна, Џордана, Меџика итд. уназад.... Уосталом, човек је био и МВП прошле сезоне....
    Дерон иде други, он је једини разлог што је екипа са Окуром, Хамфрисом и осталом веселом дружином накупила двоцифрен број победа, човек је и од мрцине Бузера био направио Ол стар играча, а добро игра и одбрану....
    Неш је у нападу боготац и вероватно најбољи офанзивни плеј данашњице, али је у одбрани труба, исто као Теодосић....
    Рондо има сјајан осећај за игру, али игра превише топло-хладно.... Селтикси ако не желе опет да чекају 20ак година до шансе за титулу морају да мењају тим, пре 7-8 година им нико не би могао на црту стати, сад су превише матори за било шта више од полуфинала истока и вероватно ће градити тим око њега и Пирса....
    Пол је најбољи и најважнији играч Клиперса без обзира колико коментатори на Спорт Клубу уздизали Грифина и његова закуцавања, а колико он значи једном тиму треба погледати Хорнетсе ове сезоне, као и Дејвида Веста.... Проблем Клиперса никако није плеј који за целу каријеру бележи просечан дабл-дабл, већ Дел Негро....
    Паркера не треба заборавити, Карија, Џенингса, па ни Вестбрука....

20. Дерон иде други, он је једини разлог што је екипа са Окуром, Хамфрисом и осталом веселом дружином накупила двоцифрен број победа, човек је и од мрцине Бузера био направио Ол стар играча, а добро игра и одбрану....
    Неш је у нападу боготац и вероватно најбољи офанзивни плеј данашњице, али је у одбрани труба, исто као Теодосић....

Deron? Pfff. On je pao drastično u mojim očima kad ga je prolazio bangavi Lin koji ispušta loptu 10 puta po utakmici. Sramota.

A i žao mi ga je što trune u jebenom Nju Džerziju.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.