Preтpostavka nevinosti

1. Pojedincima možda ne, ali generalno kao narod (smatram ja, ne znam) smo skloni tome.

2. a sto smo takvi Bruce, sta ti mislis, odakle to vuce korene?

3. javio
    ma okej to Buksno, ali ono, pogledas nekog, nemas pojma ni ko je ni sta je i kazes sebi "ovaj picku nije video"...to me zanima, smo skloni tome?

aha, kapiram o čemu je reč. pa vidi, izgled može da bude presudan,al na prvu samo. ne postoje garancije naravno.
    mislim, da vidim da neki klempa sa dancetom od koka kole mesto naočara drži pod ruku neku nebitnu curu, opet bih pomislio: ma..nema šanse da ovaj kara to. garant mu je sestra ili drugarica šta znam..jes presudan izgled,ali samo na prvu.

4. Buksno, pricamo opsirno o ljudskim predrasudama....o nasem misljenju o drugima, kako bih ti rekao...

kako gledamo druge, da li ih gledamo kao sebe same, iz svog ugla, sta bih ja uradio, da li razmislimo pre nego nekog etiketiramo ili kazemo ko ga jebe, dileja, nek visi, nek ne jebe kad je ruzan, glup, smotan...

5. a sto smo takvi Bruce, sta ti mislis, odakle to vuce korene?

Gazi nas ko je hteo, paranoja nam je u krvi i genima. Bolje da pretpostavim da je neko krivac nego da mu ukažem poverenje pa da me zakolje u snu... ja ne primam stopere nikad, niti stopiram automobile... suviše me strah da ću naleteti na nekog Paravinju...

6. Ja kontam da su jedini izuzeci da su nam potrebni cvrsti dokazi da bismo verovali da je neko nevin onda kada to zaista zelimo. Sve ostalo- jako malo nam je potrebno da nam poljulja veru u coveka, jako malo podataka da bismo sudili i ocenjivali. To je zato sto uzimamo ljude zdravo za gotovo i nije nam ni bitno da li su zaista krivi, oni u nasim ocima jesu i to je to. A kad coveka stavis u ludnicu i veoma razumne i smislene reci ce zvucati kao sizofreno buncanje. Zato sto sam bahati.

7. Predrasude mora da postoje u normalnim količinama naravno. Što kaže Bruce, da primim nekog stopera od 2 metra u prašnjavom mantilu s onom nekakvom zaebanom facom? ne bih,hvala.

8. Evo ja sam nevin. I ko sad može da dokaže da nisam?

9. ja recimo nikad ne verujem zvanicnim verzijama...niti verujem da je onaj roknuo Djinjavog, niti verujem da se ovaj citostatik roknuo sam..

mozda smo bahati, ali sa druge strane nismo valjda svi bahati.....

10. Lelek, reko si na četu da si nevin i ja ti verujem.

11. Prema nekim pričama Đinđa je bio ladan ko špricer dok su ga vozali prema urgentnom. Pa ti vidi.

12. Elek, ti i treba da budes nevin...seks lose utice na duhovitost...pogotovo kad imas pa nemas...dakle ticu, odlicno je...

13. Ali javio, vidi ovo- sutra od nekog levog cujes da ti se cerka muva sa nekim kretenom. Da li ces verovati da je kreten dok se ne dokaze suprotno? Ja mislim da hoces. Strah utice na to, nekada ne mozes nikako uticati, a verovanje vlastima i zvanicnim verzijama je drugo.
    I ne mislim da je okej bahacenje, niti mislim da su svi takvi, samo mislim da je ogroman procenat ljudi koji sebe smatraju kvalitetnim licnostima takav.

14. seks lose u=tice na duhovitost...pogotovo klad imas pa nemas

hah, istinu zboriš:)

15. Koja crna duhovnost, moj pop loče po kafićima i ima švalerku lolo

16. pazi,svako je nevin dok se ne pokaže iskusnim.
    znači,ima načina da se provere neke stvari i bez onog crno na belo,ali ipak treba čekati i to crno na belo.
    predrasude postoje ne samo kod nas,nego u svim zemljama i one se najteže i menjaju,iako su neosnovane,ali su doboko urezane nekako.a,predrasude nam pomažu da se snadjemo,da lakše rezonujemo u svakodnevnici i to svi rade,bitno je samo da ti to ne vodi život,nego da si svestan kad neosnovano lepiš etikete i da napraviš prostora da proveriš pretpostavku.

17. Pufnice ja sam cerkama rekao da svakog dovedu na proveru kuci...jel imas momka, ima, dovedi ga da ga vidimo...

sta me bole tuki sta carsija prica, pa za mene su pricali da sam najgori..pa sta mi fali....

18. Ali zar neces imati pomalo zadrske dok ga ne upoznas? Ili ces mu otvoriti srce potpuno, kao drugi otac, dok se ne dokaze suprotno?;)

19. ne bre Pufnice, kakve zadrske...jednog sam vec upoznao...reko sam ceri pogledaj ga još jednom i toliko...

ali kad sam ga upoznao....

nisam joj kenjao protiv njega na slepo...

20. Ma koja jebena pretpostavka nevinosti?????? Nema toga u državi Srbiji. Čim si pod sumnjom
    kriv si, pa ti dokazuj da nisi. A i policiju ne zanima da li je neko kriv ili ne, oni pošteno izlemaju svakog uhapšenika. Jebem im mater.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.