Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
ako je to jedini način za izbor def. dana (najveći br. prikupljenih poena) onda ste vi moderatori jedini krivci, jer ne brišete na vreme besmislene i nekvalitetne definicije. usmeravate pažnju samo na naslovnu stranu a toliko loših ostaje u arhivi...
vama deset minuta posla, a nekom zivot znaci! :) pa ne, u pravu je jny.
Otvaranje pandorine kutije...
Onda bi autor čija je definicija mogao pomisliti da se radi o uroti da se prateći autor dovdede na naslovnu....
I eto zle krvi...
Ali zar ne bi moglo da se autoru prije briasnja definicje dana ponudi opcija da ju uredi po savjetu moderatora i eliminiše razlog brisanja?
Mučno postaje ovo brisanje definicija sa naslovne...
Серж, свако брисање сваке дефиниције може да се протумачи као нека врста уроте ако си иоле маштовит.
Da džoni ali npr meni obrišu definicjiju što automatski dovede tebe, i ja dobijem averziju od tebe jer uvrtim u glavu da i sam imaš nešto sa tim, lobiranje i sl stvari... Hipotetički govoreći:)
Ovako bar toga ne može biti...
Serg's EDIT: Izvinjavam se zbog spama. Džoni noćka :)
Јесте, ал' рецимо, мени обришу дефку дана, а дан пре била твоја, исто тако ја могу да увртим у главу да тебе модератори фаворизују не би ли ти имао дефку дана два дана у врху блаблабблала, и тако можемо да се терамо у круг са увртањем у главу. Брисање дефиниција дана никада није ситуација црно-бело, зато питам да л' може онако. То је, бар по мом мишљењу, мање од два зла, макар остаје нека дефка, неће да зврји празан простор.
Но, идем ја да спавам, ова наша дискусија ће и тако и тако да буде окарактерисана као спам тј. спем како га овде зову (што и јесте).
И модови, одговор'те ми на питање ако може. Лаку ноћ. :Д
И ја сам за то.
Jebeš mir... :p
Defke su dana su "esencialno neophodne zbog slave i prestiža sajta".
...mada sam ja više za opciju "preporuči", s tim da svaki autor sam izabere od kog autora preporuke prihvata kao legitimne (poznajemo se bar donekle) i tako može da se skrene pažnja na neke dobre defke koje prođu neprimećene, a idalje da imamo taj svakodnevni "izbor za miss defke" kojom je 90% ljudi toliko opsednuto.
Ali onda će oni ljudi koje masakriraju defke sa Vukajlije u Blicu subotom da se zapravo potrude da nađu dobre defke... :(
OK, ali daj da neko otvori novu temu o tome, a ne da spemujete ovde, spemeri nijedni :)
Evo ovde
Kao što rekoh sinoć Lithiumu, nije meni žao naslovnice, žao mi je onih 60 pluseva pošteno zarađenih dok def. još nije stigla na naslovnicu.
Očigledno je da je definicija bila dovoljno dobra da postoji kao definicija, a nedovoljno dobra da postoji kao definicija dana.
E sad, pitanje je, ko će meni nadoknaditi tih 60 pluseva?
Ја ти управо дадох 12 плусева и један минус. Ето, од мене 11. :)
Slavko, da si je malo manje izreklamirao, ne bi postala def.dana, al bi zato ostala u životu sa solidnim bodovnim skorom. Evo, ja obećavam da ću ti pročitati neke definicije, dobićeš sigurno određen br.pluseva :). Šalu na stranu, ti i sam kažeš da ta definicija nije nešto, e onda je pitanje koji si je klinac toliko reklamirao i sam sebe sjebao. Mnoge dobre definicije prođu neopaženo jer ljude zabole tuki da sede na sajtu ceo dan, čekaju kad im ispadne jedna slika da bi stavili drugu, plus da ih na svakih pola sata reklamiraju na četu. Kad bismo svi bili opušteniji što se te def.dana tiče, verujem da bi najbolje definicije stvarno isplivale na vrh.
Деф је имала 3 слике и пар линкова на чету.
Било је деф. дана са 5 слика и зилион линкова на чету, па се њиховим ауторима не приговара, већ само мени.
Не слажем се да је била изрекламирана, али се слажем да није за деф. дана.
Него, у вези ових 60 плусева?
Džimi ti dao 11, ja dao 10, napiši jednu dobru i eto ti 60 :). Čak se i rimuje.
Inače, biće očigledno nekih novina u vezi sa reklamiranjem, definitivno.
Бла-бла-бла, а нико ми не одговори на питање? :С
''Питање: Да ли модератор сме да уђе у Архиву пола сата пре 00:00 да види потенцијалне дефиниције на дефиницију дана и обрише све неквалитетне уколико их има, те спречи драму с којом се срећемо сваког другог, евентуално, трећег дана, и дозволи неком другом (квалитетнијем) конкуренту да узме фамозну титулу?''
Поставља се питање колико би то било захвално радити. :)
slaba vajda ako se obrise minut pred ponoc ili minut posle. autor ce se svejedno zaliti...
bilo bi nesto ovako:
"DA NISTE OBRISALI BILA BI DEF.DANA"
Molio bih dezurnog da procunja malo po mojim defkama,srozao mi se ugled za nekih 35 poena u vrlo kratkom roku tako da sumnjam da je u pitanju hejtic.
Hvala vi.