Prijava

Može i više njih no reko da ne komplikujem naziv teme. Nema iste a ni slične teme na forumu, upravo sam pregledao.
Ja volim muziku i volim da čuje neki nikad prije čunuti bend jer ako nisi voljan da počuješ nešto novo slušaćeš samo iste stvari koje će ti vremenom dosadit i na kraju ćeš samo radio slušat.
Ja ću nabrojat neke bendove za koje mislim da su kvalitetni i da su koliko toliko vrijedni slušanja a za koje isto mislim da nisu dovoljno poznati među Vukajlijašima. Takođe ću i pokušat da vodim kakvu-takvu evidenciju priloženih bendova i izvođača i poređati ih po žanrovima, tako da bih vas zamolio da ako budete htjeli da preporučite nešto pazite da neko prije vas to već nije preporučio.
Krećemo:

All Pigs Must Die (hardkor pank)
Bend sačinjen od članova raznih hardkor pank bendova sa jednim albumom i LP-om čije se pjesme nalaze na albumu. Melodična buka i vrišteći vokali.

Black Rebel Motorcycle Club (rok)
Američki bend, sviraju nešto što bih opisao kao tih a bučan rok. Lenje gitare, pjevač zvuči kao da je pospan i pjesme za koje vam se čini da traju duplo duže nego što zaista traju, ulaze u sviđanje tek posle nekoliko slušanja, savršeno za slušanje uveče ili u autu. Svi albumi osim "The Effects of 333", jer je instrumental i ni zvuči ninašta što su snimali prije i posle toga, neki minimal zvuk i u svim pjesmama se čuje po maksimalno 2-3 tona, nikakve veze s rokom.

Bring Me the Horizon (metalkor)
Mladi (bukvalno) britanski bend, hrapav režeći vokal sa brzom metal muzikom, meni je lično prvi album sranje dok su im ostala dva dobri, mada i na njima ima pjesama kao sa prvog albuma (misli se na vokal, neko det metal vrištanje). Mnogi ih nazivaju hipsterima, i oni tako zasita i izgledaju, al kurcu fala to nije slučaj sa muzikom. Mladi momci koji sviraju brzu a dobru muziku.

Cancer Bats (hardkor pank)
Sjajan bend iz Kanade, imaju tri albuma, četvti izlazi ove godine, ptvi je najslabiji, drugi i treći su vrhstra. Odlični tekstovi.

Daniel Lioneye (rok i metal)
Bend sačinjen od člana HIM-a, prvi album je u rok (preporučujem) a drugi u nekom det metal izdanju (čisto sranje, izbjegavati osim ako ste srednjoškolac i još nemate definisan muzički ukus). Na prvom albumu bubnjeve svira Ville Valo, pjevač HIM-a, i mogu reć da mu to bolje ide od pjevanja.

Disco Ensemble (rok)
Finci, plesni rok, mada više vuče na rok. Prvi album dosta slab, ostale preporučujem.

Doctor Midnight & The Mercy Cult (rok, metal, industrial)
Supergrupa nastala spajanjem raznih bendova, jedan album imaju, vrlo dobar, preporučujem svima a posebno metalcima koji nemaju šta da pjevaju kad se napiju pa pjevaju narodnjake. Metal rifovi, industrial bubnjevi i kompjuterizovan glas.

Exile Parade (rok)
Britanski rokenrol bend, jedan album i jedan EP imaju.

Feed The Rhino (hardkor pank)
Englezi, imaju jedan album, novi izlazi ove godine.

Fu Manchu (rok)
Američki rok koji vuče na stoner i metal, pjevač ima glas sličan Dejvu Grolu, pjevaču Foo Fightersa, jedina im je mana što im kao i Iron Maidenima svaki album isto ili slično zvuči, imate osećaj kad da slušate jednu te istu pjesmu.

Gallows (hardkor pank)
Britanci, dva albuma sa jednim i EP sa novim pjevačem, novi album izlazi ove godine.

Hang The Bastard (hardkor pank)
Britanci (čini mi se), jedan album i nekolko EP-ova, što samostalnih što splitova, preporučujem album.

Kvelertak (det end rol)
Norvežani, imaju jedan album i demo snimak (njega preskočiti), a album im je proglašen za najbolji metal bend 2010 godine u raznim recenzijama.

Nine Black Alps (rok)
Britanci, mješavina grandža, alternativnog roka i roka, drugi album sranje, EP takođe, prvi album preporučujem.

Texas Hippie Coalition (metal)
Amerikanci, što se da viđeti po pjevaču (ima više od 100 kila u njega), dva albuma imaju, za oba preporuke.

The Black Box Revelation (rok)
Sličan Black Rebel Motorcycle Clubu, Belgijski rok bend sa 3 albuma, preporuke za sva tri, još jedan dobar bend koji ne morate da smanjujete ili mičete kad neko naiđe da ne pomisli "viđi ga ovaj što sluša".

The Drones (rok)
Ima dva benda sa istim nazivom, jedan britanski a ovaj koji ja preporučujem je australijski. 5 albuma, zadnji njanjav.

The Hold Steady (rok)
Američki bend, naratorski vokal.

The Parlor Mob (rok)
Amerikanci, prvo su se zvali What About Frank? i imaju istoimeni album iz toga doba koji preporučujem da zaobiđete i poslušate oba albuma pod snimljena pod sadašnjim imenom. Pjevač ima prelijep glas (nisam peško, stvarno je tako), prvi album podseća na muziku Led Zeppelina a drugi na nikoga, al je isto toliko dobar. Rijetko kvalitetan bend.

The Raconteurs (rok)
Još jedna supergrupa sačinjena od raznih bendova, pomenuću samo Džeka Vajta iz The White Stripesa, 2 albuma, pola pjesama valja pola bezveze.

The Subways (rok)
Britanci, 3 albuma,, treći je sranje, njanjave i tihe pjesme dok je na prva 2 albuma rokačina.

The Vines (rok)
Australijanci, 5 albuma, zadnji najslabiji, imaju odlične bučne i rok balade.

The Virginmarys (rok)
Imaju dva EP-ja i oba su dobra, preporuka.

Them Crooked Vultures (rok)
Supergrupa sačinjena od članova bendova Foo Fighters, Queens Of The Stone Age i Led Zeppelin, jedan album, da se slušat.

This Is Hell (hardkor pank)
4 albuma, zadnji najbolji.

Trapped Under Ice (hardkor pank)
2 albuma, preporučujem drugi.

Turbonegro (rok)
Sviraju mješavinu roka, panka i metala, gitaristu im nazivaju evropskim Slešom, mada bih ja prije nazvao Sleša američkim Euroboyom (kako im se gitarista umjetnički zove). 8 albuma, svaki dobar, a promijenili su pjevača i novi album im izlazi ove godine, ne mogu dočekat da vidim kako to zvuči.

Turbowolf (rok)
Bend sa velikim potencijalom, imaju jedan album i dobar je jebali ga oni.

Weezer (rok)
Dosta star bend i dobar a relativno nepoznat, mada ne vjerujem da neko ko je rođen krajem osamdesetih i devedesetih ne zna za njihovu pjesmu Island In The Sun.

Wolfmother (rok)
Vrlo dobar rok bend, pjevač zvuči kao Robert Plant, muzika je stonerska.

Year Long Disaster (rok)
2 albuma, drugi meni lično bolji (nešto mi se ne sviđa vokal u prvom).

Trudite se samo da ne preporučujete opštepoznate bendove, svi mi znamo za Metallicu, AC/DC i Guns N' Roses i tako te bendove.

united future organization (nu jazz)
izdali pet albuma, japanac i francuz, vjerujem da su skoro svi čuli LOUD MINORITY

The Libertines, jedan od 2 benda Petea Dohertyja, ko voli njegovu muziku, svidjeće mu se.

Sviđa mi se tema,da se upišem da ne zaboravim. I slažem e da je wolfmother gotivan bend - ali niđe veze sa plantom lik nema.

Kako nema, a glas? Da, nije sto posto Plant, ali imju sličnu boju glasa.

Fu Manchu (rok)
Američki rok koji vuče na stoner i metal, pjevač ima glas sličan Dejvu Grolu, pjevaču Foo Fightersa, jedina im je mana što im kao i Iron Maidenima svaki album isto ili slično zvuči, imate osećaj kad da slušate jednu te istu pjesmu.

Хехе, шо јес - јес, вокал исти у свакој песми. Ал добра је песма :)

А ја предлажем The Infrareds. Сурф рок, који је углавном досадан, али ови момци имају неке јако добре тјунове.

Wintersun (metal)
Nema dalje.

Bring Me the Horizon (metalkor) <---- screamo хахаха

Fu Manchu (rok)

Ако ти се ђају, послушај Slo Burn. Нема много ствари.

Ео, ја предлажем Dinosaur Jr i Pixiese. Бендови који су из пост панка родили гранџ. Иновативни Мескис и мистериозни Блек Френсис. У светским оквирима велики бендови, овде не баш популарни.

edit:
Alabama Thunderpussy, Corrosion Of Conformity - stoner/sludge

Screamo im je čitav prvi album i pokoja pjesma sa ostala 2 albuma, srećom je pjevač malo ispeglao glas na njima.

Me$a, измијенио сам ти први пост мало са оним жутим, љепше је, уочљивије је.
Ако ти треба помоћ за сортирање, јави....
Па ако будеш по жанровима соритира' да ти помогнем, иначе слушам сад ове Тексас Хипи Коалишн, кул су

Ако ти треба помоћ за сортирање, јави....
Па ако будеш по жанровима соритира' да ти помогнем

To! Taman neko drugi to radi, i očekivao sam se da će se neko javit, mene crnjak to da radim. :) I fala za žuto, ihhh kako se žuti ka snijeg.

Па сад си се зајеба' ако мислиш да ћу ја све да ти радим :Д

Ajd i ja malo
Status Quo - 90% posto ljudi misle da je ovaj bend ono što engleti zovu "one hit wonder", sa pesmom "in the army now". Poslušao sam im par stvari, i realno likovi imaju i mnogo boljih pesama od te(npr. Caroline).

Monera - naš bend, pevaju na engleskom, ne bave se profesionalno muzikom(kolko ja znam, svi su studenti), ali zvuče profi. Valja ih overiti. Sviraju metal i hard rok.

Morphine - ameri, wiki ih svrstava pod džez-rok, ja sam ih otkrio ovde, na temi "šta slušate trenutno". Toliko imaju dobru čilersku 'ziku da je to strašno. Prilično jedinstven zvuk imaju, topla prepruka da ih overite, nećete se zajebati.

Pictures Of Matchstick Men od Status Q. jebe!
Moj predlog ukoliko volite da raznosite mozak u paramparčad
Colour Haze - stoner/psychedelic rock.

Down - sludge/stoner/bluz metal, peva Anselmo iz Pantere, gitare Kirk iz Crowbara i Peper Kinan iz Corrosion of Conformity. Bauer iz Eyehategood za bubnjevima.

Hank Williams III - kantri, KOBJASN! Lik je unuk slavnog kantri izvođača Henk Vilijamsa, i sin Henka Vilijamsa džunijora, ima krast pank bend i bio je i u Superjoint Ritualu, šta više reći?

Tony Iommi - metal, njegov novi album, sa gostima, topla preporuka.

Hypnos 69 - stoner/psihodelija, super stvar.

Wench - stoner

Eagles of Death Metal - rok

Dax Riggs - stoner/rok/bluz, laganica, bivši pevač Acid Batha.

Witch Mountain - stoner sa ženskim vokalom, skroz dojajno.

Graveyard - švedski stoner rok, isto dojajno.

Corrosion of Conformity - hardkor pank/stoner/sludge metal - KVLT, početni albumi su hardkor pank, a od kad je došao Peper Kinan, prelaze u neki sladž stoner metal.

Superjoint Ritual - žanr "jebanje milosne majčice" - Fil Anselmo, Henk Vilijams III, Džimi Bauer i kompanije izbacuju sve jebene agresije, svu težinu, uz litre znoja i krvi, i gomile droge i alkohola. TRVE KVLT

Machine Gun - rok bend iz Knina, čista rok energija u stilu 70-ih

Concrete Sun - domaći stoner/grunge/metal, nešto u fazonu Down, Pantere, Alice in Chains.

Weather Report - jazz fusion, Džejko Pastorijus svira bas, a Džo Zavinul klavijature

Primus - alternativni rok, alternativni metal, funk rok/metal - Les Klejpul jebe!

Frijid Pink - bluz/rok - zapostavljen i nepoznat bend iz 70-ih. Nešto u fazonu Krima ili Cepelina, samo laganije.

Gruhak - bluz/rok - "domaći" bend iz Dubrovnika, oduševili me, stvarno super, liče na Cepelin, Krim, Hendrixa itd.

Grand Funk Railrod - funk rok/rok - prejak, a nepoznat bend, legendarni, čista energija

Merle Haggard - legenda kantri muzike

To je to od mene, ako mi padne još nešto na pamet, dopisaću. Ovo je bila "mejnstrim" lista, sutra kreće malo opskurnija... :)

Status Quo

Дефинитивно не ''one hit wonder''. Свака песма им је јебени хит. Фаворит наравно Merguerita Time.

Morphine

Заправо сами су звали музику коју су правили ''лоу рок''.
Чудо је како феноменалну музику могу да произведу двожичани бас, саксофон и бубњеви. + Сандменова лирика. Препорука, такоџе.

Од мене још ови бендови
Lude krawe - Nas svet
Vrisak Generacije - Mrak

Kako dobra tema,kako dobra tema,kako dobra tema!!

Lude Krawe su super bend.
Das Racist - Bruklinski hip hop, meni su do jaja.Posle dvije buksne.
Woodkid - indi muzičar, ima samo par pjesama ali jebe.

Truck - Turski southern bend, doduše imaju samo dve pesme ali obe satiru. Ko gotivi Panteru mora i ovo da voli.

Seasick Steve - Južnjački bluz zvuk, močvare, Luizijana, bajou i sveopšta satiranija na gitari sa tri raštimovane žice i kojekakvim ručno pravljenim instrumentima (didley bow).

Arch Enemy - Ovo skoro svi znaju ali valja pomenuti, melodik det mjetal, instumentalno su go kurac ali zato Angela Gosov na vokalima vrišti kao banši na kokainu dok joj gan visi sa ruke. Slušati samo lajvove, studijske verzije ne prenosi punu snagu grola.

Pumpjack - Southern metalčina, kompletno razapinjane u rednek stilu. Ovo kome se ne svidi dabogda mu na svadbi pevala Milena Ćeranić. I samo da kažem da je pevač i gitarista Thurber T. Mingus sa Dajmbegom, Reksom i Vinijem iz Pantere pravio svirke po malim klubovima u Teksasu, bez pompe i pizdarija, sprdnja i kvlt svirke. Ovako.

Artimys Pyledriver - Odličan inkognito southern rok/metal, tetra kobjašnjavanje i muzikom i vajt treš tekstovima, kvalitetno.

Lamb of God - Po meni, nju metal sa prizvucima saderna, nemaju baš taj šmek ali nisu loši, dobro arlaukanje za oslobađanje od stresa i svakodnevnih pizdarija.