Prijava

mlijeko, mljeko ili mleko

zato sto baristi tu kafu za poneti sipaju ranije skuvanu neiskoriscenu kafu iz latijere ako imaju aparat koji sipa duple shotove

LOL no.

A prodavci sladoleda čiste uši kornetom SIG SIG

Može kafa za poneti leti. Kad nemam društvo a lepo je vreme, turim cvikere, uzmem kaficu za poneti i lagano prošetem niz kej.

1. Nes nemojte da pijete, to prvo nije kafa, a drugo je otrovčina.
2. Espreso zavisi od toga kakav je aparat, kako ga održavaju i koliko ga često čiste, na koliko je bara i naravno kakva im je kafa. Kimbo je dobra, bolja od lavace i hausbranta.
3. Pijem jakobs već duže vreme, prija mi, bolja je 500 puta od grand kafe itd. Stvara zavisnost itekako, boli me glava bez nje, ne mogu da se razmrdam...Ostavljao dva puta, zbog zdravlja, morao 3-4 dana da se rokam brufenima, posle bilo ok. Al sam se vratio staroj dobroj kafi posle 15 meseci jer - volim kafu.

Pošto smo pak na čaj temi - čajevi su dar od Boga, ako znamo kad da ih pijemo i kako da ih spremamo naravno. Ne zove se to npr. hajdučka trava bez razloga.

Hajdučka trava je odlična biljka za lečenje crevnih, želudačnih tegoba. Takođe je dobra za podsticanje apetita. Pomaže kod dispepsije, kod nedovoljno izraženog apetita, menstruacionih tegoba i prekomernog krvarenja.

Hajdučka trava čisti i jača krv. Posebno je korisna za lečenje jetre, slezine, gušterače, žutice, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.

Čaj korisno deluje i leči ispucale ruke, ranjive bradavice majki koje doje, kao i kod lečenja osipa na koži. Takođe se upotrebljava kod angine pektoris, i to kao čaj.

Kod nervoznih osoba preporučuje se češće pranje celog tela rashlađenim čajem i to ujutro i uveče. Smanjuje teškoće kod gihta i reumatizma takođe leči hajdučka trava. Povoljno deluje za lečenje šećerne bolesti, naročito u početnom stadijumu.

2. Espreso zavisi od toga kakav je aparat, kako ga održavaju i koliko ga često čiste, na koliko je bara i naravno kakva im je kafa. Kimbo je dobra, bolja od lavace i hausbranta.

espreso, i produzeni espreso, jedno 90% zavisi od kafe koju koristis, a 10% to sto kazes. OK, ako je pokvaren, nizak pritisak itditd, napravice losiju kafu, al to je primetno.

ovo za ciscenje, to vazi za automate (oni sto rade brzzz, frrrr i izbace kafu). onaj manuelni u kaficima, ne toliko. manje ima delova kroz koji prolazi kafa, a vise gde je voda. to treba da se cisti da ne zabagri, ali nece nesto posebno da utice na ukus kafe.

emmi je najbolja od tih italijanskih. ja kuci ova zrna kupujem https://www.lavazza.com/en/coffee/coffee-beans/qualita-oro-coffee-beans.html
ista je kao i ove kao najbolje za produzeni (koji najcesce pijem), ne primecuje se razlika.

korekcija, illy, jebo me emmi. to svajcarsko govno hladne kafe

Illy, Segafredo i Lavazza za okus klasičnog espresa su zakon.

Da, ili je dobra kafa, zaboravih.

iz prodavnice čaja dobio gratis vrećicu huang da ča čaja. ima aromu kafe i jedva ga pijem, okusi kao motorno ulje, moje standardno iskustvo sa kafom. a to što je skoro sedam evra pedeset grama je isto lepo.

Od tog caja se smanjuje ćuna

Pa kad si dobio čaj koji je najsličniji kavi.

Pliduuu
Od tog caja se smanjuje ćuna

jel gej piti taj čaj?

Jes, smanjiće, oće. ☺️ Hah