Prijava

Hvala na podršci Kurde, žao mi je što su te tjerali u rat.

Nisu me terali.
Ostavio sam posao u inostranstvu i dotrčao da ne zakasnim slučajno na Gospić septembra '91.
Posle sam ostao.

Pa nije to baš tako lako zaboraviti. Pogotovo ljudi koji još uvijek imaju žive članove porodice koji su preživjeli logore, bježanja i muke tog rata. I ne treba da se zaboravi, samo da se ne ponovi, opet.
Nisam siguran da je ovo pravi forum za ovako nešto. Ozbiljna je tema, ali na neozbiljnom forumu.

Želim da odgovorim Zeljčeku - Uopšte ne smatram svoj prethodni post kao oftopikovanje, sve te pizdarije koje su se desile imaju neku pozadinu, koja se sem zvaničnog političkog stava krije i u mentalnom sklopu i vaspitavanju Hrvata, ali i u pulsu naroda. Čeda Jovanović je u gore napisanom kontekstu spomenut kao referentna tačka za antipatriotizam, kao neki marker ljudske i srpske mizerije. Razlog zašto nisam neko drugo ime spomenuo je jer mi na pamet nije pala veća ljiga. Ako već hoćeš analizu, posmatraj ono šta se desilo poštujući zakon spojenih posuda, uzročno-posledičnost. Imati u vidu, recimo, da oni bespogovorno slušaju crkvene starešine, iste one koje si ti spominjao u uvodnom postu, je od krucijalne važnosti po mom mišljenju. Veze sa Nemačkom i Vatikanom - takođe. Ako se zadržimo samo na genocidu u NDH, to će se svesti pa puko iznošenje činjenica, meni je lično objašnjavanje uzroka važnije. Znati uzrok već daje moć preventivne zaštite od ponavljanja takvih stvari.

Mislim da ova tema ne može da se zadrži u okvirima naslova, a i kad bi se zadržala mogli bi samo da se gađamo ciframa ubijenih i mučenih ljudi, te opisivanju načina izvršenja zločina, a to je prilično mučno za sajt zabavnog karaktera.

Kad već spominješ katoličku crkvu, Alojzije Stepinac je bio osuđen za saradnju sa ustašama. A proglašiše ga za sveca na kraju.

ko se zadržimo samo na genocidu u NDH, to će se svesti pa puko iznošenje činjenica, meni je lično objašnjavanje uzroka važnije. Znati uzrok već daje moć preventivne zaštite od ponavljanja takvih stvari.

Је л' ти неко брани да отвориш тему?
Мада, не сумњам да се писало о овоме на више тема.

А поента ове теме је у овоме:

Duboko sam uvjeren da strahota i razmjere tog zločina nisu ni približno dovoljno poznate javnom mnjenju u Srbiji, posebno mlađim generacijama, da se u medijima o tome nerado govori te da žrtvama fašističkog režima nije odat zaslužen poklon i pijetet.

Šalabajzer

Mislim da ova tema ne može da se zadrži u okvirima naslova, a i kad bi se zadržala mogli bi samo da se gađamo ciframa ubijenih i mučenih ljudi, te opisivanju načina izvršenja zločina, a to je prilično mučno za sajt zabavnog karaktera.

Јесте мучно. Али нико није присиљен да чита.

Како то онда помињање Холокауста сваких 20 секунди на хисторију није "продубљивање антагонизма" међу Жидовима и Немцима мајку му... Дајте те личне приче, волео бих да прочитам.

Ova tema je ko stvorena za Vukajliju.

Baš onako da se razonodiš kad dođeš na neki ovakav sajt da se nasmeješ. :/

Žao mi je stvarno, ali par moderatora se slaže da je ova tema za svuda, ali ne za Vukajliju.
Ipak je ovo ovde sajt za zabavu.

Izvinjavam se.

:lock: