U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Što se tiče timova koji učestvuju na TI:
Alliance - Od kako su im provaljene taktike i nerfovani Bulldogovi heroji, zapali su u neku hibernaciju, pa su imali seriju loših rezultata nakon 6.80. Ali se, sudeći prema skorašnjim mečevima vraćaju u formu. Mada nije to više Alijansa koja je dominirala svaki turnir do TI3, ali ipak mogu i u top 4. Pogotovo sada kada EGM vrši drafting.
Invictus Gaming - Izgleda da je izbacivanje Zhoua iz tima od strane debelog krmka Čuana, bio pun pogodak. IG je jedan od 4 dominirajuća tima u Kineskoj sceni. Možda trenutno najslabiji u odnosu na DK, NewBee i Vici Gaming, ali je IG uspeo da im uzme neke turnire. Mada, nekako, mi se tu ovaj Luo čini kao najslabija karika. Top 8 za njih.
Natus Vincere - Tim koji se uvek zajebava tokom godine i opet uspe da napravi solidne rezultate na LAN turnirima. A onda pred International krenu u potpuni tryhard mod i na samom Internationalu uvek dođu do finala, tako da nije ni isključeno da će i ovaj put to uraditi.
Evil Geniuses - Ovaj tim je pretežno učestvovao samo u Američkim turnirima i tamo su izdominirali svakog, ali onda kad pogledaš kakve timove Amerika ima, onda nije ni čudo. Američka Dota je možda i najslabija od ovih 4 regija (SEA regija može da im parira). Ali onda vidiš EG po ovim zapadnjačkim turnirima i kad vidiš da im nije problem da izdominiraju i Evropljane i Kineze, onda nije problem da ih svrstaš u top 8 na Internationalu. Jedina slabost im je to što je Mason morao da menja Fear-a, jer je Fear iskusniji i ima veći hero pool, tako da će veće opterećenje biti na RTZja.
Team Empire - Trenutno najjači Ruski tim, koji je mesecima bio u topu i koji je i dobijao turnire, počinju da otpadaju sad kad su svi krenuli da igraju ozbiljnije pred TI. Njihov performans je počeo naglo da pada i sad se pitam da li će uspeti da prođu i round robin fazu. Jedan Silent neće moći da ih iščupa.
Team DK - Po mnogima favorit za osvajanje turnira, dream team DK sigurno da može do finala. Verovatno najjači u kineskom bloku. Samo je problem bila njihova konstantnost; razbijali su svoje glavne rivale na turnirima, a onda izgube od nekih amaterskih kineskih timova. Mada se sad videli da su samo testirali neke strategije i da, ako bih morao da se kladim na pobednika turnira, stavio bih sve Rare-ove na DK.
Vici gaming - tim koji je zamenio nekadašnju velesilu LGD u top 4 kineska tima, može vrlo lako da zajebe i DK i NewBee. Bacim pogled na njihov roster i vidim imena kao što su Sylar, Fenrir, rOtk... I zbog njih ne bih baš bio siguran na moju prethodnu opkladu na DK. Ali ipak, trenutno je i Vici gaming u padu sa igrom, kad svi polako kreću da budu serious business. Valjda će rešiti te probleme koji imaju u timu. Top 8 sigurno, a možda i top 4.
NewBee - bivši TongFu je drugi glavni favorit na TI. Sad se može ustanoviti i kineski večiti derbi između ovih i DK-ja. Pogotovo što je bilo nekih prozivanja između članova ovih timova (navodno Hao i xiao8 su imali neke rasističke ispade preka članovima DK-ja koji nisu iz Kine - Mushi i iceiceice). NewBee je trenutno i prvi na Gosu rankingu, mada nisam više mogao da uzimam Gosu ranking kao relevantan podatak kada je EG bio na prvom mestu jer su dominirali Amerikom, dok NewBee je morao da brani ranking od ostalih članova kineskog bloka. Ipak, očekujem NewBee u top 4, ako ne i u finalu.
Cloud 9 - Meni jako nejasan tim. tim koji može da sjebe i najjače timove, a i tim koga mogu da otresu k'o ciganče slinu. I to, sve mi se čini, zavisi od performanse EternalEnvy-ja. Ako je dobro raspoložen, otkine, ako ga uhvate emocije, kako znaju da ga uhvate, počne da fida. I isto tako i Rumun Bone7 može da zajebe koncepciju tima svojim nejasnim fidanjem. Bukvalo, kasteri gledaju na nešto drugo u igri, odjednom Bone7 mrtav. Mogu da prođu u top 8, a mogu i da ispadnu i iz round robina. Nikad nisi načisto sa ovima.
Titan - Ovaj tim ima većinu postave Orange E-Sportsa sa prošlog turnira i uspeli su da odu daleko i verovatno bi otišli još dalje da KyXy, koji im je i sada u timu, nije nab'o strelu u aegis. Ne zaboravimo i da kineski timovi prošle godine nisu dobro prošli jer su imali problema sa organizacijom LAN turnira, pa nisu dovoljno vežbali. Sad Kinezi ponovo dominiraju, a Titan je u SEA isto što i EG u Americi. Razlika je u tome što Titan nije uopšte dominirao SEA scenom i da su uspevali da izgube od potpunih anonimusa kao što je Invasion i od očajnih izvikanih timova kao što su Mineski i Myth. Ali, eto, sa nekom nadom, računam da su i oni čuvali strategije za TI, pa da pretpostavim da će makar proći round robin ako im se posreći, ali onda ispadaju u drugoj fazi.
Fnatic - zanimljivo je kako uvek Evropski timovi imaju oscilacije u igri. Tako i Fnatic čas stignu do finala na jednim LANovima, čas ispadnu u prvoj rundi da drugim LANovima. Mada u poslednje vreme su se poboljšali i ne, nije zbog toga što Xcalibur menja Eru. I dalje nisam siguran da li dovođenje Xcalibura poboljšanje ili oslabljenje. S obzirom na to da je drafting kod Fnatica morao potpuno da se promeni zbog Xcaliburovih heroja (Tinker i Meepo u prvom planu), mislim da bi morali da vrate Eru u tim na TI sa strategijama s kojim su ranije navikli da igraju. S druge strane, zbog Xcaliburovog odličnog performansa sa njegovim herojima i što sada njihovi protivnici, u glavnom, imaju problema s tim koje heroje njima da banuju. možda bi bilo i dobro da zadrže Xcalibura. Za sada prolaze round robin. Za dalje, ne znam.
Na'Vi North America - Iliti North American Rejects. Imaju, takoreći, All-Star američki tim, gde svi imaju iskustva na TI. Od omraženog Sneykinga do blentavog 1437 i čoveka koji je prouzrokovao raspad Dignitas Dota 2 divizije - Korok. Imaju dosta zvučnih imena, ali gledajući poslednje mečeve koje su igrali na mini turnirima, imaju dugačak losing streak i to od timova koji učestvuju na TI. Dakle, ako se nekako ne ispetljaju, neće proći ni round robin.
Arrow Gaming - Tim, za koji svi kažu da će proći kao prošlogodišnji MUFC. Ovo je drugi od jedina dva SEA tima (koji nisu u play in-u), a svi znamo koliko su loši timovi iz SEA u poslednje vreme i koliko ih Kinezi guze na zajedničkim turnirima. Prošli su te TI kvalifikacije lagano, a i lako je proći timove koji su pod pritiskom gde im je priprećeno disbandom, ako ništa ne urade (videti: Execration, Rex Regum i First Departure).Sad igraju protiv pravih timova i, možda ne bih rekao da će proči kao MUFC, ali će round robin proći samo ako baš iznenade.
LGD gaming - Nekadašnja vele-sila kineske scene mi sad deluju kao jako prosečan tim, Mislim, kad pogledam roster i vidim imena kao DD, DDC, Yao, pomislim "okej, imaju dobre šanse", a onda se setim koliko su očajno igrali na kineskim LAN turnirima, gde su jedva uspevali da prismrde IG-ju, Vici-ju, NewBee-ju i DK-u. Kroz kvalifikacije su prošli do jaja, pregazili sve pred sobom, ali, ne računajući CIS, ovo je najslabiji kineski tim na TI. Prolazak u top 8 samo ako im se posreći.
mousesports - I evo ga još jedan od onih oscilirajućih Evropskih timova, koji ponekad igraju tako dobro da ih već vidiš kako podižu Aegis of Champions, a ponekad se toliko blamiraju da se pitaš kako su ovi uopšte prošli kvalifikacije. Trenutno imaju dobar momentum sad pred odlazak na TI (minus skorašnje ispadanje iz DreamLeague). Ako uspe da održe taj momentum, možda i uspeju da prođu i u top 8, ali ako se opet čoukuju, neće proći ni round robin.
PLAY-IN TIMOVI - Team Liquid, MVP Phoenix, CIS Game i Virtus.pro. Rećiću sad odmah, ko god da prođe od ovih timova, imaju jako male šanse da odu dalje od round robina. Liquid je postao irelevantan, mada njima bih dao najveće šanse da prođu Play-In. Ali dalje od round robina, teško. MVP - Koreancima je ovo prvi put da imaju svog predstavnika na TI i definitivno su u usponu, ali imaju slabe šanse pored ostala 3 tima. CIS će verovatno da se tuče sa Liquidom oko prolaza dalje, mada, iako su Kinezi (sa jednim Nemcem - Blackom), nemaju oni tog materijala da se bore za nešto više. I na kraju Virtus.pro za koji i dalje mislim da su se srećom provukli i pored evidetno boljeg RoX.Kis-a. U RoX-u su se usrali, pa su ispali od Virtusa, koji je verovatno, po mom mišljenju i najslabiji tim koji ove godine ide u Sijetl, džabe im i Illidan i ARS-ART.
SLazem se za Fnatik,iako klinac opako igra,ipak nema iskustvo i barem po onom koliko sam gledao njihove meceve,kada kasni u farmu i umire na pocetku,ne ume da se izvadi iz govana.Era je Era ipak.
Ako Navi bude igrao kao juce, nema šta tu niko da trazi, sem mozda DK-a.
Meni su do jaja gotivni mousesports, igraju bas do jaja, drugacije od ostalih. Videh da su juce pukli od DK-a, kakav je bio mec?
(Nijesam igra sa tobom, nemam pojma kakav si pa ne shvati ovo lično)
Gluposti. Ima toliko ljudi koji misle da su odlični suportovi zato što kupe kokošku i wardove i deniraju 15 kripova u lane fazi i naprave 2 pulla (i to obično kad protivnički kripovi tuku kulu, jelte)... ako igram safelane kerija to mogu i sam da uradim... čak i da prođem bolje jer mi niko ne uzima exp bezveze.
Većina ako i harasuje to radi samo dok stoji iza mene... ne pamtim kad me je neki support istjerao iz exp range (jes stvarno prije neki dan jedan dazzle koji me je čekao kod moje kule da bi mi što više helta makao), niti da je neki moj suport bio naročito agresivan...
Ako igram suporta vardove stvarno ne planiram da kupujem svakih 5 minuta... ne znam šta ljudi misle? Kao kupiš 50 wardova u gejmu i dobro si suportovao? To kao opravdava to što imaš 1:8 skor sa suportom, jer te isfokusiraju u svakom timfajtu a ti kukavac nemaš farma. Ne pamtim kad viđeh suporta koji je ima 1:8 skor a da je tih 8 puta što je umro, umro kako valja (izbejtovao da ga fokusiraju na dobroj poziciji i mi onda trejdovali jednog za 3-4 uključujući i kerija često)...
Smoke gank na midu? O tome samo mogu da sanjam. Smoke moram da kupim sa kerijem jbt i još onda ne mogu da ih nagovorim da se okupe oko mene.
Isto očekuju da treba da dođem sa mida da im gankujem offlane, jer oni i njihov hardkeri iz stacka kukaju da im treba gank dok sam ja 5 level pošto planiraju da ubiju bristlebacka, levijatana ili šredera iz nekog razloga.
Ne kažem ja da je suport za nubine. Igram i ja suporta (mada jesam realno nubina lol) ali ako će neko da igra suporta i misli da je dobro odradio posa samo jer su vardovi stalno na restocku a koristi ih za wardovanje runa, ima mekansm i kupio je/apgrejdovao kurira a ima skor 0:15, za mene je čist fider... gori i od rendom voida sa 0:15 skorom jer taj kolko tolko ima i šanse nešto da promijeni kasnije.
Arlovski zna da suportuje fino. Tj. nije ima pojma ali od kad je krenuo da smokuje mid gankove poboljša se opasno kad igra suporta mada mene on bolji za #2
Sa Dubom se uvijek dobro organizujem u lejnu (on obično igra suporta), mada uvijek (osim sa venge, a to mi je totalno nerazumljivo jer je klasičan suicide heroj) ima negativan skor od midgejm na dalje.
Ali mene nije fider jer fino i izvarduje i možemo se dogovorit uvijek ko će što da radi u tim fajtu.
Ako već igram suporta, onda pikujem obično enigmu, omniknighta ili levijatana jer imaju "i win this teamfight" mađije.
--------------------------
Inače, ja sam danas napravio smurf nalog sa kojeg ću prije kalibracije da igram samo coop botove i 5stack partije (eventualno da malo eksploatišem one bagove sa queuovanjem sa više lažnih naloga na nekom afričkom serveru sa italijanskim kao preffered language).
Ono, znam da neki ozbiljan rating nema šanse da mogu sam nabudžit pa moram tako a ako nalog izgura preko 5k rating (a može ako se ne smorim da igram protiv botova) ja ću da dam svim epskim suportovima koji se žale na nubove kerije da odigraju po koji gejm sa naloga čisto da vide da nijesu toliko bolji od nekog rendom voida koji u 40 min ima treads, MoM i maelstorm u njihovom bracketu.
Kapiram da bih eo ja prvi imao 10 loss streak na tom rejtingu bilo sa kerijem bilo sa suportom ali eto, ja sam obeća ako do toga dođe da možete da mi se javite za fazon mjesec dana dok završim sve.
Baš eo pričah sa arlovskim, računam da ako i dođem do 5k da ću brzo spasti neđe na 3.5k ali eto čisto da testiramo
ajde da se igramo!
Kao EG jebe majke. EZ4RTZ
SLARK NAJJACI HEROJ NA DOTU EVER ozb zajebi to kopiranje ovija velikija brate pub samo vidi da ne pikaju liona i storma tj moze samo storma da se pazis jer to govno je govno malo na mid do 6 lvl-a posle levo desno gore dole ti ovnas ako ne ovnas ti si nub teski nema veze do njih no do tebe ti si nub a oni su samo manje nubovi od tebe
Banjo najjaci igrac u CG sig
Kako je EG unistio Navi sad. Pocistise ih ljudi, rtz ojebo treci gejm a hvost se debilise ko i obicno.
I ja pricam, ali niko ne slusa .. Treba mu nerf hitno ... mogu da ga sjebu samo doom i void
ma daj, kakav slark jeste normalni vi?
ne treba ga nerfovat nije on strasan ima nacina da se pobijedi ALI JE NAJJACI JER SAMO OJDI NA MID DOBIJ PROKLETI 6 NEKA ONI IMAJU WARDOVA DO SJUTRA NEKA ZNAJU DA DOLAZIS TI GLAT MOS ISPOD JEBENE KULE OTIC I JEBAT IM MAJKU POD KULU ALOOO i naravno ovo je prica samo za pub
Lol,slarka mogu njukeri kako oces duseru
MOGU KURAC NEMOGU NEMA TRIKA SAMO LVL 6 SAMO GANKOVANJE SAMO SILOVANJE STOUT SHILD PA ONDA BOCICA PA ONDA OBICNA NOGICA I IDE SE ODMA NA PROKLETI SKADI GG WP CAO BILI ZNACI SAMO GANKOVANJE SAMO GANKOVANJE pub naravno opet
Jao matori koji slark jbt?!! Jeste dobra heroj, al useru ga mnogi laganini. A ne treba mu nerf, jer ionako ima malo hp i low str gain.
JESTE LI VI NORMALNI JESTE LI SE KAD ZALIJECALI LJUDIMA POD KULU ALO U 6 LVL ALO NAJJACI HEROJ JESTE LI VI NORMALNI DZABA VAM SVE DZABA NAJJACI HEROJ NA DOTU OTIDJITE NA MID JEDANPUT SA NJIM OSTALO JE HISTORI
Bloodseeker counteruje Slarka toliko da mu se sere u facu. Blood samo skilluje Thirst i pasivna komponenta Slarkovog ultija (regen) je isključen.
a zaboravili ste da aparacija cunteruje slarka isto?
slark je beskorisno smece manje vise ako nema iteme a i kad ima iteme tesko da moze autkerijati bilo kog hard kerija
i kad si vec spomenuo to dajvovanje kule na 6 lvlu, to moze mnogo heroja, cak i ranije recimo meepo, templarka, panda, qop, puck i tako dalje
meepo dajvuje fontanu lolol
Ma ljudi moji, nema toga "ovaj heroj je najjaci, dobija sam game" - gluposti. Dota je timska igra, kao npr u fuzbalu Kristijano je najbolji, ipak Portugal ga dućka opako. Mislim mozes u određenim situacijama sa određenim herojem da odradis sve sam, ali opet i tad je to posledica tima kako tvog tako i protivnickog. Ima heroja koji mogu vise da odrade za tim, kao i onih koji su gotovo beskorisni, ali to je opet sve do tima. Npr. moj omiljeni heroj (do pre 2 meseca) Pudge je tako beskoristan heroj, pogotovo ako je na midu. Ti sa njim ako u early game nemas 10 kilova to je fejl opak, jer ako protivnici imaju wardowe na kljucnim mestima, ako te tvoj tim ne isprati, to je vec opak problem, iako si ti imao koji kil, ako tim nema nikakvu korist od toga i ako bas ne snowbolujete, onda sve to pada u vodu. Mislim dobar je on heroj, ako znas da ga igras za ovaj nas nivo ~ 3-3,5 k mmr, i moze da se fino snowboluje s njim, ali ako protivnici imaju bilo kog kauntera npr lifestiler koji je free farm wood ili off to je prilicno jebeno.
Mislim zavrsavao sam ja gejmove i u tim situacijama sa 30 kilova al sam imao Pazla da me suportuje loloo.
Evo npr juce, igramo pazl i ja, parti s nekim hrvatima, dobro igraju momci, al ne znaju kad push, kad def, kad se ne pobiti...
Imao je nas lik full farm spectru i nije smeo dizađe iz baze fazon. I onfa sam ja sa tinkerom morao da promenim gejmplej, posto gotovo nikog nisam mogo da izburstujem (mislim mogo sam, imo sam eteral i dagon 5, ali su sve vreme isli 5 njih. Tako da sam promenio standardan bild u kom bi iso hex sledece i iso sam umesto toga mantu i shivu i iso sam na kill samo kad pushuju njih 4 a jedan im defa, onda ja krnem march za def i odem da ubijrm tog solo kukavca, naravno dobili smo game na kraju jer sam ja sooou proooo, mada nisam inao nesto brdo kilova s obzirom na far moji sam imao (sigurno 30- 40 k golda) imao sam svega dvadesetak kilova.
Jebote, vidim ovu temu i izneverujem da neko igra dotu ovde, zaboravih da je ovo akademija nolajfa lololo.
Koji vam je mmr? Posebno me zanima ovaj arlovski.