Одакле вучете корене ?

1. Мачва, село Лешница код Лознице (од почетка деветнаестог века до 1950их). Пре тога смо били увек негде били око Дрине а пре тога се сматра да смо негде из Црне Горе или Херцеговине.

2. Углавном из Срема (Визић, Нештин, Раковац) и делимично из Алексинца

3. tatina majka vojvođanka,njen otac vojvodina,a majka,
    tj. moja prababa po kojoj dobih ime austrougarka,kao i njeni.
    tatin tata i njegovi,knin,dalmacija.
    mamini su šumadija.

4. Са очеве стране: деда ми је из Ракитова (село код Јагодине), а преци су ми пре 150 година дошли из околине Пирота; а баба ми је из Доњег Штипља (опет село код Јагодине).

Са мајчине стране: деда ми је Ћупричанин, његови преци су једна од 5 породица која је основала Ћуприју после ослобођења од Турака, а иначе су огранак великог племена са тромеђе: Србије, Црне Горе и БиХ; а баба ми је такође Ћупричанка, а родоначелник њене породице је био влашко сироче из Књажевца којег је био усвојио један богати трговац из Ћуприје који није имао деце, тако да имам и мало влашке крви у себи.

5. korenove vucem iz zemlje.

6. kupim po dva klipa na djermu s vremena na vreme.

7. али ја сам мађар

8. Не вучем корење, побего од пољопривреде у иностране земље да печалбарим.

9. najcesce iz 144. Znaci nemoguce koliko vole taj broj. poslednjih dvaes zadataka sigurno sam u bar 9 trazio koren iz 144.

10. Iz zemlje.. Al prvo sikirom oborim drvo.

Htjedoh ovo napisati. :)

Moji čukun-šukun-madafakin su bili domoroci sela, tako da sam ja svoj na svome. :D

11. Pa 'vako:
    sa tatine strane- baba i deda su ovde (Bg, Zemun) rođeni, kao i pradeda, ali je prababa došla iz neke selendre kod Drniša.
    sa mamine strane- baba i prababa su odavde (Zemun), ali mi je deda Nemac i njegovi su svi odatle. Ako me razumete, jebi ga.
    Šta je bilo ranije, ne znam; kontam da se tripujemo kako smo nobles, a realno,nismo.

12. KRIVI VIR!
    il beše - Sinji Vir, zaboravio sam...

13. A sa Kosova, okle ću drugo :D

14. Верујем да сам, ко и већина вас, повуко највише из Турске.

15. Полу-Косовар, полу Рашко. ♥

16. Svi, komplet do sedmog kolena sa očeve strane iz Beograda (oni posle sedmog nemam pojma odakle su), s tim što je moj deda pre x godina kupio kuću u jednom selu kod Mladenovca, sa kevine strane do 4. kolena iz BG-a, ovi pre su iz Gornjeg Milanovca...

17. Доња Брезна код Никшића.

18. Moj deda sa kevine strane je iz nekog mesta kod plitvičkih jezera, baba sa kevine strane iz Gospića, a baba i deda sa ćaletove strane iz Bihaća. Svi su se pedesetih doselili u Vojvodinu.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.