Prijava

Мачва, село Лешница код Лознице (од почетка деветнаестог века до 1950их). Пре тога смо били увек негде били око Дрине а пре тога се сматра да смо негде из Црне Горе или Херцеговине.

Углавном из Срема (Визић, Нештин, Раковац) и делимично из Алексинца

tatina majka vojvođanka,njen otac vojvodina,a majka,
tj. moja prababa po kojoj dobih ime austrougarka,kao i njeni.
tatin tata i njegovi,knin,dalmacija.
mamini su šumadija.

Са очеве стране: деда ми је из Ракитова (село код Јагодине), а преци су ми пре 150 година дошли из околине Пирота; а баба ми је из Доњег Штипља (опет село код Јагодине).

Са мајчине стране: деда ми је Ћупричанин, његови преци су једна од 5 породица која је основала Ћуприју после ослобођења од Турака, а иначе су огранак великог племена са тромеђе: Србије, Црне Горе и БиХ; а баба ми је такође Ћупричанка, а родоначелник њене породице је био влашко сироче из Књажевца којег је био усвојио један богати трговац из Ћуприје који није имао деце, тако да имам и мало влашке крви у себи.

korenove vucem iz zemlje.

kupim po dva klipa na djermu s vremena na vreme.

али ја сам мађар

Не вучем корење, побего од пољопривреде у иностране земље да печалбарим.

najcesce iz 144. Znaci nemoguce koliko vole taj broj. poslednjih dvaes zadataka sigurno sam u bar 9 trazio koren iz 144.

Iz zemlje.. Al prvo sikirom oborim drvo.

Htjedoh ovo napisati. :)

Moji čukun-šukun-madafakin su bili domoroci sela, tako da sam ja svoj na svome. :D

Pa 'vako:
sa tatine strane- baba i deda su ovde (Bg, Zemun) rođeni, kao i pradeda, ali je prababa došla iz neke selendre kod Drniša.
sa mamine strane- baba i prababa su odavde (Zemun), ali mi je deda Nemac i njegovi su svi odatle. Ako me razumete, jebi ga.
Šta je bilo ranije, ne znam; kontam da se tripujemo kako smo nobles, a realno,nismo.

KRIVI VIR!
il beše - Sinji Vir, zaboravio sam...

A sa Kosova, okle ću drugo :D

Верујем да сам, ко и већина вас, повуко највише из Турске.

Полу-Косовар, полу Рашко. ♥

Svi, komplet do sedmog kolena sa očeve strane iz Beograda (oni posle sedmog nemam pojma odakle su), s tim što je moj deda pre x godina kupio kuću u jednom selu kod Mladenovca, sa kevine strane do 4. kolena iz BG-a, ovi pre su iz Gornjeg Milanovca...

Доња Брезна код Никшића.

Moj deda sa kevine strane je iz nekog mesta kod plitvičkih jezera, baba sa kevine strane iz Gospića, a baba i deda sa ćaletove strane iz Bihaća. Svi su se pedesetih doselili u Vojvodinu.