Prijava

Е, 'вако. Да отворим и ја тему. Занима ме ваше мишљење о овим "фенси" иновацијама.
Да ли је то јефтинија и здравија варијанта или само још један продукт пропаганде.
Ако неко користи ову електронику, да ли може да подели утиске са нама, уживаоцима олд-фашн цигара? Мене највише мами то што кажу мо'ш да пљугаш те цигаре где год 'оћеш јер не угрожавају непушаче у околини. Да вас чујем...

Mislim da je bila već tema.
Ako nećeš da prestaneš s cigaretama onda ti neće pomoći ništa, a ako čvrsto odlučiš da batališ cigare onda ti ne treba ništa od pomagala. Sve je u glavi.
Ovo ima moja keva, onako...brzo joj dosadilo, a probao sam i ja i stvarno ima i dim i podseća na cigaru. Al mislim da strasni pušači ne bi preživeli na ovome jer ipak nema onog rituala da ti uzmeš cigaru i sam je zapališ, pa povučeš onaj prvi dim...

Zavisi koliki si pušač bio. Ja sam pušio jake cigare, i to električno sranje mi nije moglo da odmeni onaj ukus na koji sam navikao. Još veće sranje je to što ima sa nekim ukusima jagode, vanile, čega već.

Suma sumare - sranje.

Imam drugaricu, koja sada puši i tu elektronsku, na mestu gde su zabrajene prave, a nije odustala ni od konzumiranja pravih. I kao i svaki pasionirani pušač, hvali i jedne i druge! :)

Vaistinu, Crni, prvi dim ne mo'š zameniti. Ne znam kako da definišem moju pušačku strast, jer potrebu za nikotinom osećam kao neku stegu oko srcu, istu kao kad vam je dosadno i ne postoji ništa što tu dosadu može oterati. 3 godine pušim aktivno i primećujem da društvo žesto utiče na moj pušački kapacitet. Npr. kad se izolujem u kući na vikendu ili raspustu (inače živim u internatu), osećam potrebu da zapalim 2-5 cigara dnevno. Kad sam u internatu ode paklica i po. Malo grebanje, malo, malo pa neko zivka na cigaru...
E sad, ako je pušenje zaista fizička zavisnost a ne čist hedonizam, onda bi trebalo da budeš zadovoljen i od električne, jer arome sadrže određene doze nikotina.

Nije loše, al nije ni dobro....utrnu usta pošto ne znaš kad si je ispušio.

Probao...onako...neka aroma kao da pusis nargilu. U principu mi je totalno fegmasterski da ides ulicom i pusis elektricnu cigaru. Kao vodja pedera.

Dok sam bpravio u USA i sljakao sve i svasta, izmedju ostalog sam radio i po sajmovima pa sam obilazio standove da mozda naletim na nesto sto bi bilo dobro poceti u Srbiji i da dobro krene da ne bi radio do kraja zivota sve i svasta. Izmedju ostalog sam naleteo na te elektronske cigare koje su bile u punoj ekspanziji tada i bilo ih je svuda da se kupe.
E sad, kroz pricu sa tim prodavcem sam dosao do sledeceg.
To je ok stvar ako te nije blam da pusis elektronsku cigaru. Medjutim, problem je sto se one ovde u Srbiji one reklamiraju kao "OSTAVLJANJE PUSENJA" a tamo kao "SMOKE AND GET CLEAN". Posto smo mi Srbija i kod nas moze javno laganje korisnika to prolazi fenomenalno iako je solidno skupo, dok bi kod njih za takvu kampanju i ubedjivanje da je to ostavljanje cigareta zatvorilo svaku firmu zbog crnaca koji bi ih tuzili jer nisu uspeli ostaviti a ovi su rekli da oce.
I tako, kroz pricu smo dosli do zakljucka da mi se ne bi to isplatilo u Srbiji jer su cigare ovde jos uvek jeftine i tesko da bi ljudi presli na skuplju zamenu za cigare. Pa sam odustao od toga. Sad se kajem jer sam dobrano mogao da izlazem ljude ovde i uzmem odlicne pare, da sam indijanac dostojan stoci koja to radi ovde kampanjama u kojim lazu.

Ne očekujem ja nikakvo prestajanje pušenja, samo hoću manje da linčujem moj novčanik. Je l' jeftinije?

Je l' jeftinije?

Nop, u najboljem slucaju ista cena.

Jbg, kažu onaj veštački filter traje 10-15 dana, a košta 50din.
I onaj glicerol sa aromom, skup je, oko 1300din, al' valjda traje nešto manje od mesec dana. Po toj računici je isplativo.

sacekajte malo da se nakupe pusaci sto puse te elektricne pljuge po 10ak godina, da se vidi kakve kancerogene materijale to cudo ima.
sve u svemu, cini mi se da ce na duze staze biti gore od obicnih cigareta.
mada ono opet i u ove "normalne" pljuge svakakvu hemiju trpaju... na kraju, verovatno je najbolje da motas duvan. il travu, al sam sto uzgajas :)

Ja mislim da su odlična zamena. Nema ničeg boljeg od toga da više ne moraš da udišeš otrovan dim. :)

Vučice, je l' pljugaš ti električne?

Ja pusim nekih 6-7 godina, nema sanse da bi pusio tu eliktricnu, to jednostavno nije to, mislim da bi mi podjednako ''tesko'' bilo prestati kao i preci na elektricne, onaj ko kaze da ne moze bez cigara laze, to je cisto psiholoska stvar, a sam ritual pusenja je to zasto sam ja jos uvijek pusac, to je samo ajmo reci trend i pozerisanje. Jer nikotin izadje za 2 sedmice oko 98% iz organizma, a tim elektricnim je to zapravo jedina slicnost sa ''regular'' pljugama, sumnjam da ce ijedan ozbiljan i strastveni pusac izdrzati preko 10 dana sa tom elektricnom.

остављај, ганеру. још немаш осамн'ес годиница, остави цигаре на време. ни за који курац ти не требају. био сам страствен пушач, три године пушио црвени малборо, никад се нисам закашљао од цигаре. и одједном ме скења нешто (неки алергијски напад, прим. аут.), и заглавим у болници на три дана, одељење плућних болести. заиста, човек треба да види оно да би мало размислио о својим плућима. отприлике, увече спавају са апаратима јер без њих не могу, а чим отвори очи ујутру оде у веце да испуши. гре'ота. кашље к'о нафту да вади. чим сам заглавио тамо, негде почетком децембра, оставим, нисам пушио месец дана, и после од нове године опет почнем по 2-3 дневно, да ме жеља мине... и курац, за 5 дана се то попело на 10, и после 10 дана баталим скроз, јебемимсве. избаци турску кафу, кафану, кладионицу (све оно што иде уз цигару) првих 10 дана, јер навика је чудо, неку пластичну кашичицу или слично у руке (евентуално девојчицу) јер кад оставиш не знаш шта ћеш са прстима, и после са временом је све лакше. сад одем у кафану, нас пешес, једини ја непушач иако сам почео пре свих њих, и не смета ми уопште. задовољан сам што сам оставио. и за џеп је лакше, сваки дан остане тих 170 динара.

Mali tobžijo probaj sa ovim..
http://rapidshare.com/files/261421307/Carr_Allen_-_Lako_Je_Prestati_Pusiti.pdf

EDIT: Ovo je ona čuvena knjiga koja te natera da pestaneš pušiti.. Uklanja ti glupe barijere o tome da je cigara neophodna kao navika, antistres terapija ili bilo šta dobro..
Pomogla je meni, pomogla je još nekim ljudima kojima sam ja preporučio a ništa te ne košta ni ti da probaš..

Sunshine ja sam pokusao pa nista :)

Jebga buraz ne kažem da pomaže sigurno, ali ono što je sigurno ne pomažu ni zamenska sredstva..

To definitivno, to je jednostavno kad odlucis cvrsto da ti to djubre vise ne treba i da ti samo steti, tada ces i prestati