U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
ne mogu, mrzi me, treba mi pola sata ovo da ti resim. plus i ne secam se kako bese ovo pod 1. treba pravis neke tabele prelaza kurce-palce, mrzi me da trazim to opet.
nauci ovo sam da radis, dobra je vezba razvija mozak i za elektroniku i za programiranje.
znam i ja. ali nemam trenutno vremena. ajd kroz par sati cu ti poslati neke materijale gde da pogledas kako se radi. to mi je dva minuta posla. lolo
AJ DA VIDIM IMA LI OVDE VECEG HAKERA OD MENE??
http://i.imgur.com/JRfQLSw.png
CUTIMO A? TAKO SAM I MISLIO
ovo mi izgleda ko neko sa ulice da uso na etf i da se dere ko majmun po hodnicima dok ga svi gledaju :)
Ljudi jeste vi hakeri? Ako jeste dajem 50 evra za hakovanje fejsa
Kakav kratak opis većine mojih kolega
Ljudi jeste vi hakeri? Ako jeste dajem 50 evra za hakovanje fejsa
pre 2 minuta
moze, uplati na racun i hakovacu ti fejs
pa tako je i trebalo da izgleda. Hakovo bi ja sa vama ovako kad nemam sta da radim ko sad al ne umem
Nemoj moj da hakujes celte, od svog imam šifru, oću od one što se jebala na kopaoniku
Zavisi na šta misliš pod pojmom haker. Haker nisam, ali se inženjerstvom reverznog koda (RCE) bavim iz hobija nekoliko godina u nazad i neskromno mislim da sam prilično dobar u tome, obzirom da mi je nivo onoga što zovu "previous experience" bio nula.
@Sejo
Vjerovatno ti je Korovjeov poslao do sad, ali možda pomogne:
1.) Napišeš eksitacionu tabelu D ff
2.) Napišeš tabelu sadašnjeg stanja (Q3 Q2 Q1 Q0) i narednog stanja (Qn3 Qn2 Qn1 Qn0), te na osnovu eksitacione tabele odrediš šta bi se trebalo nalaziti na ulazu da bi se taj prelaz stanja i desio (ulazi D3 D2 D1 D0). Pošto je korišten D ff biće ti jednake Qni i Di kolone.
3.) Minimizuješ D kolone pomoću Karnoovih tablica i to je to. Sada ćeš biti u stanju da nacrtaš šemu.
Fazon kod drugog zadatka je da napraviš serijski brojač unaprijed, a samo skidaš komplementarne vrijednosti umjesto direktnih. Brojač od 5 ff koji broji od 3 do 11 će obaviti posao, jer je !00011=11100 (-12), a !01011=10100 (-4) u formatu znak i vrijednost. Detektovanjem prvog nedozvoljenog stanja 11(-4) učitaš ponovo trojku
Није ми нико ништа послао, само да се зна :) Урадио сам овај први, ја сам покушавао преко серијског бројача, али паралелени је за ово мама.
Што се тиче другог данас ми је друг нешот овако говорио, ал га нисам баш најбоље похватао. Значи овај фф највеће тежине ће увијек бити 1, а ове остале ћу да вртим од 3 до 11?
Хвала ти пуно, прије свега на издвојеном времену :)
Sejo, možda ti ovo može pomoći http://tnt.etf.bg.ac.rs/~of2ode/. Imaš materijala tu i riješenih zadataka sa brojačima. Pogledaj ispitne zadatke. Jebi ga, dosta je vremena prošlo otkako sam se sa ovim zajebavao, a u međuvremenu sam otišao na superprovodnike, tako da ti ne mogu diretkno pomoći
Хвала Зете, може и ово да послужи, сутра имам писмени, па помози Боже :)
Mislim na to da sam pre mesec dana naucio da aploudujem sliku na net i instaliram igricu uz pomoc dimon tulsa. Krek znam odavno...
Eto Sejo, nisi ti baš govedo :). Shvatio si sam.
Dabome, prvi cijepaj paralelnim.
Ako broji samo u okviru negativnih, onda će ti biti stalno jedinica, i uzimaćeš stalno komplementarne izlaze.
Ako proširim priču i pretpostavim da ipak mora da broji npr. od -3 do +5, morao bi nakon detektovanog stanja nula prebaciti njegovu vrijednost na suprotnu. Taj najviši ff u ovom slučaju određuje hoće li se koristiti direktne ili komplementarne vrijednosti izlaza.
Evo na primjeru 4 ff:
1111 (komplement od 000)(ovo je -7)
1110 (001)
1101 (010)
1100 (011)
1011(100)
1010(101)
1001(110)
1000 ili 0000(ovo je nula)(od sad pa nadalje koristiš direktne izlaze)
0001
0010
0011
0100
0101
0110
0111 (ovo je +7)
Donja 3 ff uvijek broje unaprijed od 0 do 7, a najviši ti omogućava da u ovoj predstavi brojeva brojiš od -7 do 7.
e le piaf, pa nije ovako signed integer, pazi.
za 4 bita, 0-7 je isto kao unsigned
a negativni su:
1111: -1
1110: -2
.
.
.
1001: -7
1000: -8
izvini, ovo sto si napisao jeste one's complement, samo sto se to ne koristi nigde u elektronici od neke 1985
to mora da se naznaci u zadatku sta se trazi