Muzički najkvalitetniji domaći bend ikad?

1. Е да Хаустор има јако добре текстове, премда их не обожавам јер су ми мало меки. А и Рундек је пичкетина, слушао сам му неке нове аранжмане неких Хаусторових песама и сморио се као буља. Све у свему, некад беше.

Е да Дугме је један од најнеоригиналнијих наших бендова, али им признајем то да су сви тамо били врхунски музичари.

Е да Ватрени Пољубац је квлтчина.

2. ma dajte kakva čorba. kost u grlu, pokvarena mašta i mrtva priroda kobjasnili, na ostalim albumima ih usere po jedna solidna, eventualno dobra pesma.

a i divlje jagode su svojevremeno imale opasan hard rok, mada ih nikad nisam voleo, prešli su onu granicu ruralnosti sa kojom je bijelo dugme očijukalo pre tife i islama

3. Стар је да би био бунтовник и надркано говедо, а као таквог сам га готивио.

Pa relativno se slažem , ni ja nisam rekao da mi se sviđa ono pedofilisanje sa đevojkom četr'es godina mlađom od njega , oni transferi od viceva koje priča i stvari koje radi. Ali je čovjek ostavio mnogo dobrih stvari iza sebe i zaslužio je da bude poštovan od ove malečne rok 'n' rol generacije.

4. Е да Ватрени Пољубац је квлтчина.

Ukrade mi post iz usta..

5. Iako se nisam rodio kada su ovi bendovi svirali,slušao sam ih. Samo Smak nikada nisam slušao i uđem ovdje i svi ih hvale. Šta je ovo? Zašto nisu popularni kao ostali?

6. Šta je ovo? Zašto nisu popularni kao ostali?

Ko kaže da nisu ?

7. Пјесма је прво била хит дана , затим хит недеље , па хит мјесеца , онда је била прва наша пјесма приказана на МТВу , и поред тога што је испрозивао Амере они су били толико глупи да су тражили да се поново пусти на њиховој националној музичкој телевизији и тамо је била на врху свих топ листи. А сви знамо каква је конкуренција била у то вријеме. Онда је била Хит године , затим и деценије. Сад је званично најбоља пјесма свих времена на овим просторима и то је истина !

Koji MTV bre? Ko te je slagao? Mojne pišeš takve urbane legende. MTV top lista??? Ej, pesma je snimljena 1985. godine, kakav crni MTV i haranje po njihovim listama. Pa, i 1990. kada je proglašena pesmom decenije na Hitu 202-ke, nisi nikako mogli da završe na MTV-ju.

Što se teme tiče, ne postoji ni jedan jedini bend koji bi mogao da se nazove najkvalitetnijim. Nijedan! Svi su bili do nekog dela u svojoj karijeri. Ako nisu promenili kurs, pa krenuli sa roka na popični rokić (Dugmići), onda su ostali jebeno dosadni kao Partibrejkersi (ali, to je njihov trip i oni to vole) ili su krenuli da kao Električni orgazam pod udarima droge koja im je jebala mozgove aum-bumuju.

Prljavo kazalište i Parni valjak su mi uvek bili odurni i odvratni, kenjkavi njanjkavi. Plačipičkasti rok.

Riblja čorba je svoj posledni pravi udarac odradila albumom "Zbogom Srbiji" (to ako ne računamo Borin solo album "Njihovi dani"). Posle toga je umela da udari po par pesmica (posebno balada i jačih sporijih pesama) i da podseti raju šta Čorba u suštini i jeste. Oni su, realno, legende i to će biti uvek, ali neće oni više snimiti nijedan album koji će ceo biti dobar (ako i uspreju, verovatno će Bora imati želju da tu nešto doda, pa će to biti neki splačinarski miks).

Smak je mogao biti najbolji bend da nije imao kompleks od Dugmića. To je, u suštini, Točkov kompleks - jer Točak = Smak. Mada, i pored svega toga, njihova karijera i njihov opus su za svako poštovanje.

YU grupu ne bih komentarisao jer su mi i oni bili uvek nekako Dejan Cukić. Ono, lepo je što postoje toliko dugo, ali bre - oni su bili "samo" prva B liga SFRJ, uvek lideri. Nešto kao Kjevo devedesetih, ako me razumete.

EKV! Jedan pravi bend, na pravom mestu, u pravo vreme, jedan bend koji je osakatio muzičku scenu Srbije. Da, osakatio, jer je sa umiranjem EKV-a u isto vreme umirala i država (muzika je usko povezana sa tokom istorije!), te su kao bend koji je bio toliko mainstream da je mogao da ide pre Jutarnjeg programa između Filipa Žmahera, Zane (Priča se priča da Rusi dolaze) i Lučeta iz Kasidola. Oni su i dan danas osnova mnogim domaćim bendovima, što i nije loše, ali su osnova, uvod, razrada i zaključak i to je sve na nivo kulta imbecilnosti. Ne znaju ljudi ništa drugo sem toga. Ali, sam EKV kao EKV je dobar bend, iako su debelo precenjeni, ali - takve su im karte zapale.

Niko nije pomenuo VIS Idoli! U mnogim krugovima se smatraju jednim od najboljim bendova na prostrima ex-SFRJ. Ja ih ne podnosim, jer su mi uvek delovali debilkasto. Mada, muzika i tekstovi su im bili veoma čudni. Ni sam ne znam zašto, ali skoro sam imao prilike da čujem nekoliko njihovih pesama zaredom. Slušajući mjuzu i obraćajući pažnju na tekstove, stvorila mi se slika iz filma Metropolis - delovalo mi je da se uklapaju. No, i dalje su mi Visi Doli (kako su ih Zmajčeki zvali) odbojni.

Džimi je spomenuo Negative i ja se mogu donekle složiti sanjim, s tim što se već na prvom albumu itekako osećao Skunk Anansie. To nije bilo loše, jer je ovom podneblju trebalo nešto takvo. No, jedno je biti u tom rangu/fazonu, a nešto sasvim drugo je stvoriti nešto striktno svoje kroz plagijanje stila drugog benda, sa određenim uspehom, ali sa nekom nedorečenošću.

Zašto ne pomenuste 357 od novijih? Oni nemaju nijedan loš album. Dobro sviraju, dobre su im svirke, ljudi guraju svoj fazon. Vrede mnogo više od nekih "legendi" sa ovih prostora.

Atomci! Kraljevi, carevi - kako god. Možda nisu virtuozi, možda nisu najkvalitetniji, ali imaju srce bre! I muda! Prva liga SFRJ, uvek u vrhu tabele. Uvek vrlo dobri. Rokaju ono što mogu i koliko mogu, nemaju pretenzije ka vrhu, ali ne dozvoljavaju sebi da padnu u donji deo tabele.

Kažu da je Pop mašina (potonja Rok mašina) mogla biti "ONO" što bi izašlo mnogo van granica bivše nam zemlje. Kažu da su bili toliko dobri da je to bilo loše za njihovo dobro. Ja lično to ne mogu da kažem, jer ih nisam slušao, ali sam imao prilike da čujem od nekih matorijih ljudi od sebe i da pročitam ponešto i sve se svodi na sledeće: stegla se muda kada je trebalo penetrirati u najbolju cupi univerzuma.

Kerber. Jedan od onih poslednjih trzaja roka pre ratova na ovim prostorima. Iako imaju kultni satus i iako su veoma cenjeni i voljeni, nisu oni neko ko bi se nazvao najkvalitetnijim bendom. Jesu kvalitetni, to stoji. Imaju zarazne (catchy) ritmove, fine tekstiće, vokalistu koji nema najlepši glas, ali ima osećaj da te pesme otpeva. Sasvim dovoljno za uspeh.

8. Pa relativno se slažem , ni ja nisam rekao da mi se sviđa ono pedofilisanje sa đevojkom četr'es godina mlađom od njega , oni transferi od viceva koje priča i stvari koje radi. Ali je čovjek ostavio mnogo dobrih stvari iza sebe i zaslužio je da bude poštovan od ove malečne rok 'n' rol generacije.

Није то педофилисање, за то га најмање осуђујем, боле њега стојко. Што се вицева тиче, ни за то не могу да га осудим, продаје жгадији оно што им се свиђа. Добар трговац. Оставио је много добрих ствари иза себе. А о његовом национализму не бих да причам. Јест' јео говна, али је макар томе остао доследан. Е да, и није он баш толики националиста коликим га сматрају људи.

9. Ako može da se zavede ko domaći, moj glas ide Nervoznom Poštaru

10. Јеботе, једини оригинал цеде који сам купио био је овај последњи Чорбин и за то сам се одлучио зато што сам њих убедљиво највише слушао као клинац. Које разочарење сам доживео, сунце ти јебем... Нисам очекивао много, то је више био начин да им се "одужим", али брате мили. На ту "Боже, колико је волим" бљуцнем мало сваки пут. Лажем, ригнем само, а на "Минут са њом" бљуцкам.

11. Za one koje procenjuju "Bjelo dugme" na osnovu njihove popularnosti,evo nekih parova pesama: nije tesko prepisati i dobiti peticu,samo je bitno da te ne uhvate.
    Bijelo Dugme "Lazes zlato, lazes duso" ~ Bad Company "Ready For Love"
    Bijelo Dugme "Nocas je ko lubenica pun mesec" ~ Phil Carmen "On My Way To L.A."
    Bijelo Dugme "Ove cu noci naci blues" ~ B. B. King "The Thrill Is Gone"
    Bijelo Dugme "Zamisli" ~ Red Hot Chili Peppers "Jungleman"
    Bijelo Dugme "Bekrija si celo selo vice" ~ The Sweet "The Ballroom Blitz"
    Bijelo Dugme "Mramor, kamen i zeljezo" ~ Drafi Deutscher "Marmor, Stein und Eisen bricht"
    Bijelo Dugme "Izgledala je malo cudno" ~ Johnny Wakelin "In Zaire"
    Bijelo Dugme "Sta bi dao da si na mom mestu" ~ Argent "I'm The Dance Of Ages"
    Bijelo Dugme "Ne dese se takve stvari pravome muskarcu" ~ Led Zeppelin "Custard Pie"

Iako ih nisam toliko slusao,Riblja corba je sinonim za nas rok, a Smak dugo godina slusam,ako gledamo cist kvalitet, onda nema dileme - Smak.

12. Koji MTV bre? Ko te je slagao? Mojne pišeš takve urbane legende. MTV top lista??? Ej, pesma je snimljena 1985. godine, kakav crni MTV i haranje po njihovim listama. Pa, i 1990. kada je proglašena pesmom decenije na Hitu 202-ke, nisi nikako mogli da završe na MTV-ju.

Ја тако прочитах у његовој књизи "Шта је песник хтео да каже" , ево имам је ту на столу , пронашао сам тачно тај пасус. Ако лаже он читаоце и ја лажем вас.

13. ni1kokurcpalc

ono kao, jedina pesma koja je ukradena od tih koje si naveo (kopirao sa nekog jutjub komentara) jeste I am the dance of ages - i, što je najgore/bolje, dugmetova verzija tako PWNUJE original, da to nije normalno.

e i korni grupa (lolol korni grupa) ima muziku koja nije za zajebavati se sa

jedan ozbiljan prog rok
    http://goo.gl/XR8r8

14. Iako ih nisam toliko slusao,Riblja corba je sinonim za nas rok, a Smak dugo godina slusam,ako gledamo cist kvalitet, onda nema dileme - Smak.

Опет курчина. Постоји теби омиљени бенд, а не постоји најкалитетнији. Јер је квалитет сасвим субјективна категорија у свету уметности. Наравно један од доказа квалитета је дуготрајност, али су сви ови бендови ненормално дуготрајни. Точак јесте технички најбољи наш гитариста. Али што рече Циклон, јебени комплекс Точка.

15. Može on da piše šta hoće, kakv jebeni MTV '85. i Riblja čorba na njemu, kakvi bakrači.

16. YU grupu ne bih komentarisao jer su mi i oni bili uvek nekako Dejan Cukić. Ono, lepo je što postoje toliko dugo, ali bre - oni su bili "samo" prva B liga SFRJ, uvek lideri. Nešto kao Kjevo devedesetih, ako me razumete.

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/3537961_700b_v2.jpg

Чисто сумњам да си наслушао Ју групе довољно, онда. Радови 73-77. Задаци и за Точка и Брегу. Зајеби од злата јабуку и надаље, после поновног уједињења.

17. Nekako mi izgleda jadno da nemamo baš nijedan rok bend od 90'tih pa na ovamo da može u neku ruku da prismrdi ovim guzonjama iz bivše Juge.. Ali, to je tako u celom svetu. Rok kao rok umire ide se u neke ekstremnije varijante..

A da spomenem i 'rvatske bendove sa kraja 80'tih.. Psihomod Pop, Majke i Hladno Pivo su po meni odlični bendovi.

18. Ko kaže da nisu ?

A zar jesu?

19. http://www.youtube.com/watch?v=XLwcooj00XU&feature=player_embedded
    Točak je umjetnik u svom poslu.

ni1kokurcpalc

ono kao, jedina pesma koja je ukradena od tih koje si naveo (kopirao sa nekog jutjub komentara) jeste I am the dance of ages - i, što je najgore/bolje, dugmetova verzija tako PWNUJE original, da to nije normalno.

Jebemu boga , treći put večeras neko kucka moje misli.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.