Београдски синдикат

1. a jel smes da kazes sefu da je golo govno?..ako jeste...ili direktoru?

ili gradonacelniku, precedniku opstine?

Зашто би то радио? То је некултурно. АКо ћеш да спушташ некога, спусти га на фињака.
    То је као да ме питаш ''А јел смеш ћалету да опсујеш мајку? Не смеш? Пу, јебем ти државу!!!''

jel smes da kazes javno da su svi kriminalci, da su na Novom Beogradu, recimo, sjebali 300 iljada evra na parking za 30 automobila?..ravan novi bg, nema sta da se ravnja, samo zabetonirali i voala, 300 iljadarki, jos se hvale na studiju B...

Кажем, лоповлук је свуда, али то вуче корене из деведесетих, а и пре, не може тек тако да се искорени. А колико је крива власт, толико су криви и људи. Овде је друштвено прихватљиво бити кримос, навикло се.

da li ti mislis da bi bolje ili losije ziveo kad taj kriminal ne bi bio toliko?..kad bi kojim slucajem, pukim, posto to drugacije ne moze da se desi, dosao neko normalan, ne mora posten, nema postenih, neko normalan da vodi ovu zemlju?

Опет кажем, није до власти, колико је до народа који није навикао да ради, већ је навикао да поткрада.

i da li je bolje cutati i biti smatran za glupim ili progovoriti i otkloniti svaku sumnju?

И кад кажеш (тј. не ћутиш), шта онда? Шта си променио?

2. ajd kad pljujete bar smislite nesto rezonski i pametno...

ako ne mozete drugacije, ugledajte se na dragog nam Vojvodu, on bupne deset gluposti pa onda nesto pametno, pa opet 10 pa nesto pametno..

ajd bar tako...

3. Ljudi što spemujete temu? Imate podforum za politiku, pa se tamo džapajte. Ovo je tema za BS.

4. da li ima jos nesto sto vuce korene iz 90-tih?..jebote taj lopovluk ko sida, ne moz se izleci nikako...a kad ga vec dobijes daj da nadjem opravdanje sto sam ga dobio...nisam ja kriv, nego me kurva zarazila...

a ti se borio protiv..mislio da ce biti bolje...

i da, kriv je narod, nece da radi, oce da krade...samo ne moze, pa arlauce protiv vlasti da bi narod dosao na vlast i krao..

a i to, Simi...nista nisam promenio...bas nista, osim u svojoj okolini...i kad sam tu da vidis kako su klinci fini i vaspitani...

dobar dan Zare, kako si, sta radis...

inace su drcni i bezobrazni...

a mozda jednog dana jos neko nesto promeni u svojoj okolini, pa ukapira da moze i globalno nesto da menja...

deluj lokalno, misli globalno...:)

5. i sad je problem sto su zavrsili fakultete?

pa dal je moguce?

A cekaj, oni su to ugnjetavani tj mi smo ugnjetavani po njihovoj prici a sa druge strane mozemo slobodno da iskoristimo pravo na obrazovanje?
    Nadji mi ugnjetavanje.
    Kao sto neko rece, u ovoj nasoj bednoj drzavi sa tonom srBalja po kvadratnom metru je sasvim prihvatljivo i omiljeno biti krimos i mutljaga.
    Pa ODAKLE dolaze ti politicari? Da nisu mozda dosli sa obuke u nekom centru za korupciju i bahatost koji je duboko skriven pod zemljom i tajne sluzbe zataskavaju informacije o njegovom postojanju?

Imas pravo na rad, obrazovanje, slobodu govora i pisanje, na pravo izbora vladajuce vecine, na zasnivanje porodice, jebanje...
    Sta tu fali jos, ajde pomagaj?
    Ili mozda je to silno kukanje zato sto drzava nece DURADI nesto dok sedis i cackas nos cekajuci da neko drugi trosi dupe za tebe

6. slobodno da iskoristis pravo na obrazovanje koje ce debelo da ti naplate po evropskim cenama dok tvoj matori prima africku platu?

i kome je prihvatljivo biti krimos i mutljaga?..meni nije....

reci ti meni odakle dolaze politicari?..ja mislim da dolaze s marsa, jer oni ovo sto pricaju kao da ne zive ovde, ni na zemlji, nego na marsu...

i ne, ne sedim, skolu sam zavrsio, radim u firmi, imam i neki privatan biznis, deca mi rastu, fala Bogu, regulara...

7. i ja gore reko aj nesto smisleno...

a ti se Nese uvatio stereotipa, ne radim, sedim, drzava duradi...

aj mojne, daj nesto smisleno..

8. BS su generalno OK. "Precenjeni" su sa te strane što ih ljudi toliko gotive jer je in gotiviti ih. Ono što rade, rade profi (mislim na studijske snimke, za lajv nesam u toku). To je ono što bi rep i trebao biti - način da se spikom, rimom i ritmom isprazniš verbalno. Treba napraviti rimu, smisliti stihove kojima ćeš izraziti ono što osećaš, a pritom to sve upakovati na prihvatljiv "patetičan" način, da bude razumljivo širim masama. Ne kažem ja da su svi njihovi stihovi takvi, ali oni to moraju svesno negde da urade, jer masa ljudi je dobrim delom u "A?" fazonu kada im baciš neku filozofsku vokabulariju.

Ja sam od svih hip-hop izvođača sa ovijeh prostora najviše gotivio Vudu Popaja. Jednostavno, stvarno mi je simpatičan i prijatan taj socio-humor, koji te toliko nasmeje, a posle koga možeš samo da promrljaš nešto u fazonu "u pičku materinu sve" i da zadržiš osmeh.

BS su neka druga strana tog rep/hip-hop novčića. Oni imaju sličnu tematiku, sličnu poentu kao VP, samo što to pakuju u taj radnički fazon, stvaraju sumorniju atmosferu. Jeste, to je sve na kraju "keptn Obvious" fazon, ali mnogim ljudima to treba. Neko lomi čaše uz Sinana i na taj način se prazni, dok nekome treba da uz neki bit čuje rimu teksta koji govori o onome o čemu slušalac razmišlja. Jednostavno, neko se oseća bolje kada zna da nije "sam" u svom razmišljanju, da neko deli poglede na svet sa njim.

Da li oni mogu nešto da promene? Realno - ne. Traćenje je vremena zanostiti se takvom idejom. Njihova muzika može biti samo soundtrack za neki protest, ali ne i pogonsko gorivo (barem ne u toj meri da zapale ogroman plamen). Ta vrsta muzike je tu radi pražnjenja negativnosti na kreativan način i to je to.

Nemaju oni ni veća ni manja muda od bilo koga zbog pisanja tekstova koji oni pišu. Njih niko ne zabranjaje, nisu žigosani, a to da li ih ima ili ih nema u medijima apsolutno ništa ne znači, jer ako neko voli tu vrstu muzike (ili bilo koji fan bilo koje muzike) onda taj neko neće čekati da mu RTS1 ili dvestadvojka kažu šta da sluša, već će rovariti po netu tražeći takvu muziku. Na taj način će se i najbolje informisati o svemu. A, i da se o njima puno priča po novinama, šta to znači kada novinari ne mogu da napišu jedan tekst o bilo kom bendu koji neće biti pun takvih fejlova, da ćete prestati sa čitanjem uz opasku "metnem vas novinare na kurac sve".

Dobri su BS, ponavljam, jer ono što rade radi muški. Najbitinije je da se ne porseravaju kao gro njih koji su bili "gengsta", a sad su kao stariji, ozbiljniji i drugi kurci i palci. Momci guraju svoj fazon i to je najbitnije. Muzika je tu kao zabava, pa stub oslonac, beg od svakodnevnih bitaka, svakodnevnog sranja i oni su tu da ljubitelje i poštovaoce takvog zvuka "ugoste" svojim tripom.

O paljevinama koji se lože "BS, tebra - BS, 'vo-'no, zn'š" neću ovde trošiti reči jer su oni posebna tema.

Živi bili.

9. i ne, ne sedim, skolu sam zavrsio, radim u firmi, imam i neki privatan biznis, deca mi rastu, fala Bogu, regulara...

Pa zasto onda kukas ako imas sve sto ti treba trenutno?
    Problem kod nas je ta opsta zajedljivost i stalno neko seruckanje. Svi su generali posle bitke i svi su nesto strucni da polemisu.

slobodno da iskoristis pravo na obrazovanje koje ce debelo da ti naplate po evropskim cenama dok tvoj matori prima africku platu?

A ko kaze da moraju roditelji da plate i ko kaze da moraju da primaju platu, neka daju otkaz i neka krenu u svoj biznis.
    Jeste tesko ali kakav bi to bio biznis bez teskoca koja su GLE CUDA nesto sasvim normalno u svetu a i kod nas.

Nije bs toliko trulo mudo, oni samo prodaju cesmusu a usijane glave se pale i diskutuju.

10. ZaclyoN, svaka ti je ko u Njegosa...bio i ostao najjaci...

jes da mi brises sranja od definicija redovno, al cenim da i to radis za moje dobro...

11. alo bre, Nese, jel pravis ti razliku izmedju kukanja i pricanja?

jel ja kukam da mi je tesko?..ne brate...cimam se u firmi, cimam se u lokalu, al tako sam odlucio, imam i za koga...

ali to ne znaci da treba da cutim, da ako su mi puni dzepovi para smem sebi da dozvolim da mi dzeparos u basu ili na ulici, pijaci, izvuce pare iz jednog dzepa..jer u drugom imam jos...

alo bre, jer ima logike?

i nek daju otkaz i krenu biznis..a od bisnisa ce da zarade milione?..majke ti?..a odakle si ti dosao?..istim vozem kao i politicari...a?

12. Serete, momci, serete.
    Ljudi su totalno ok.

13. O da pravim razliku ali danas u raznim medijima i ostalom samo cujem konstantno kukanje. Cini mi se da je normalna prica izgurana sa stola.
    Svi nesto kukaju, seru, glume politicke kriticare i kenjaju a voze automobile od najmanje 5000e i letuju po drugim kontinentima.

Drago mi je sto imas za koga i nastavi tako!

Moja prica je bila usmerena ka tome da bs koji kao pojedinci imaju sve uslove pruzene a kukaju za nesto sto njih vise uglavnom ne dotice. Jadno je sto prodaju klincima zajedljivost i cist pesimizam za lovu dok oni nemaju nisu nikako materijalno ugrozeni, klincima koji odvajaju od dzeparca pare za uzinu da bi njih slusali.
    Ako kukaju oni koji imaju krov nad glavom i pun frizider, sta treba da rade oni koji nemaju. Stopa samoubistva samo raste a srazmerno tome nicu i nove muzicke grupe sa cistim pesimizmom i kukanjem u pesmama.

To je jadno.

Dzeparosi u basu nisu tako rodjeni nego su odrasli u sveopstem pesimizmu i lenjosti. Lenji su jer nece da se potrude da omoguce sebi prezivljavanje bez samoponizavanja kradjom prolaznika.
    Ne treba da cutis, to nikako! Treba da ucis svoju decu da dzeparenje nije nacin zivota i da cukanje trafikica i ostalo pilicarenje nisu nacini zarade. Jer zarada se postize samo trudom i nicim vise.

Sta mislis, taj klinac koji slusa bs i ima 12 godina (nedovoljno da bi pronasao tu njihovu skrivenu poruku) sta mislis hoce li on u svom nerazvijenom karakteru usaditi znanje o postenom zivotu ili ce vodjen mentalitetom krda, samo raditi ono sto drugi rade i ono sto cuje od drugih?

Mozda od biznisa ne mogu da se naprave milioni odmah ali od loseg placenog zaposlenja u firmi ne mogu nikako.

A od lenjosti u razmisljanju i poslu ne mozes zaraditi ni za 2 kutije sibica.

EDIT:
    Tekstvovi poput tekstova doticne grupe samo prave jos veci bedak u narodnom moralu jer ni jednu bitku do sada nije vodio pesimizam nego optimizam i zelja za reformom i promenom.
    Nada je najvazniji motor u celoj toj masineriji a tekstovi o sranjima i losem zivotu samo dizu ionako visoku cenu goriva tog motora.

14. nemam auto od 5 iljada..nemam nikakav auto..smatram da ti u bg-u ne treba auto, imas gsp..ako je bas hica imas taksi, minuta 2...

a sta mislis taj klinac od 12 godina dal ima oca?...ili majku?..i poslednji album je pusten na net fraj...

i sta mislis da li je bolji taj klinac od 12 godina koji slusa bs ili onaj od 20 godina koji se uclani u partiju?..ali ne iz ideala, nego zato sto je cuo i video da samo tako moze do posla...

i sta kad svi otvorimo privatne biznise?..vratimo se u prvobitnu zajednicu i krenemo trampu?..jer niko nece imati go dinar..ko sto ga i sad vecina nema, ima samo za puko prezivljavanje...

i ako treba da ih ucim da dzeparenje i cukanje trafika nije put zasto treba da cutim ako vidim da su na vlasti isti ti cukaci trafika, samo su sad prerasli trafike i presli na vise ciljeve...i kad mi presednik opstine udara reket?...ili drzava?...jel tako treba?..

15. Tekstvovi poput tekstova doticne grupe samo prave jos veci bedak u narodnom moralu jer ni jednu bitku do sada nije vodio pesimizam nego optimizam i zelja za reformom i promenom.
    Nada je najvazniji motor u celoj toj masineriji a tekstovi o sranjima i losem zivotu samo dizu ionako visoku cenu goriva tog motora.

ладно ко да читам скерлића у његовој борби против диса и пандуровића и уопште "болесне" генерације пјесника :)

а БС... не слушам ту врсту зике, јебга.

16. e Nese, edit ti je super...

aj sad ti lepo nama da priznas ko si ti u stvari...

i kad si se uclanio i zbog cega...

17. odoh da spavam...

slusajte BS i glasajte za DVERI!!!!!!!!!!!!!

jer DVERI SU VRATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)))))))))))))))))))))

laku noc...

18. slusajte BS i glasajte za DVERI!!!!!!!!!!!!!

jer DVERI SU VRATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

дакле слушајте ДОРСЕ!

19. како ме нервирате брда вас што кењате, а стварно не знате и узимате здраво за готово, схватите да не знате и причате неке стереотипне препричане приче.

Јавио ош ти стварно за Двери матори?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.