Prijava

Džoni, nemoj da širiš laži. Čovek potične iz ugledne Češke familije. Karlo IV i njegov pra pra pradeda bili kumovi, provereno.

Jeste, lagao sam, čist Čeh. Nego kao mali je upao u solarijum i jebiga lolo

Detinja posla... lolololo

ali daj bre idi u Etiopiju i igraj za njih

Aj mi samo reci jesi ovo slučajno rekao ili si našao na Vikipediji? :D Ma bolidi. Isto k'o i Hrvati sa Eduardom i ostali kurci. Totalna glupost. Inače, dobra tekma skroz bila Poljska - Grčka. A braća Ruje nakantaše ove Čehe pošteno...

Kad se čovek preziva Gebre Selasije jasno je odakle je. Međutim, nije ovaj slučaj isti k'o Eduardov iz Hrvatske. Ovaj čovek je rođen u Češkoj i reče komentator da mu je majka Čehinja, tako da je mnogo veći Čeh nego što je Dudu Hrvat.

Aj mi samo reci jesi ovo slučajno rekao ili si našao na Vikipediji?

Slučajno, ali zbog onog atletičara....koliko pamtim on je bio iz Etiopije .)

Kad se čovek preziva Gebre Selasije jasno je odakle je.

A jes' vala baš, samo što sam ja jedva načuo za tog lika jer jaaako slabo pratim atletiku, a posebno slabo tu stariju gardu. Pa jes' Ajvare, ali opet... Bezveze je nekako. Misim, aj ok za takve slučajeve gde ti je bar jedan od roditelja u ovom slučaju Čeh i čovek se rodio tu i živi tu ceo svoj život, pa to i može da prođe, ali onakva glupost k'o sa Eduardom je totalno sranje.

Naravno da je sranje. Pazi, donekle je normalno videti crnca u Holandiji, Francuskoj i Engleskoj pa i Portugalu jer ih je tamo manje-više oduvek bilo, a ove zajebancije u Nemačkoj, taj Edurado i ovaj "Čeh" ruše smisao reprezentativnog fudbala.

a posebno slabo tu stariju gardu

Ma ja sam mator k'o Dunav pa znam za tog :)

Ма тај Чех ради у слободно време доста напољу па је мало забагрео, к'о и рођак му, овај чистокрвни Пољак....
http://shop.sportsworldcards.com/ekmps/shops/sportsworld/images/poland-emmanuel-olisadebe-v-434-stadion-2002-rare-czech-republic-football-trading-card-36287-p.jpg

čovek se rodio tu i živi tu ceo svoj život, pa to i može da prođe

Ово ми никад није било јасно. Зашто ти мислиш да имаш право да одређујеш да ли је он Чех? То је лични избор, свако може да се објасни како му воља. Могу ја да се осећам к'о Финац и да се изјасним тако. То би било без реалног основа, па могу да разумем да људи оспоравају. Али човек рођен у тој држави, живи ту и мајка му Чехиња. И сад вам смета што игра за Чешку само зато што га је направио неки црнац из Етиопије. А не смета вам што Суботић и Чавић не знају матерњи језик? Тај Едуардо што га свако мало помињете, чини ми се да боље говори хрватски него Суботић, дете двоје Срба, српски језик.

Нисам за Клеа или Едуарда (мислим на овог Звездиног) у репрезентацији Србије, али кад видим како ви размишљате, чини ми се да бисте забранили сваком ко није плавокос да игра за Русе. Ај шаљемо све џинџере Норвежанима, јебо их Рисе да их јебо...

ма мора да се зна неки ред, да постоји нека норма и услов, а не да је све у новцу, онда да лепо укинемо репрезентације и аукурац

сада дајем пример, дакле, услови да буду хипотетички да му је један родитељ дате националности, да зна језик, да је живео толико и толико у датој земљи, неки ред да се зна а не дође неки ослобођени роб из малија и игра за северну кореју јер су се корејци исталили за њега.

Има правило да играч не може да игра за неку земљу ако није боравио бар 5 година у континуитету у њој. Једино ако вуче порекло из те земље (бар један родитељ), може да игра.

Irska ili Nemačka...ne mogu da se odlučim pošto podjednako volim njihove lige, a i s' njima bih se u pabu unezverio pre no što počne tekma.

услови да буду хипотетички да му је један родитељ дате националности, да зна језик, да је живео толико и толико у датој земљи

To i jeste deo uslova za dobijanje državljanstva(što, opet, zavisi od zakona određene države), a da bi igrao za reprezentaciju moraš imati pasoš te zemlje. Dakle svi su oni ispunili te uslove koje si ti naveo.

Evo čovek je lepo rekao. Kapiraš poentu?

Могу ја да се осећам к'о Финац и да се изјасним тако. То би било без реалног основа, па могу да разумем да људи оспоравају. Али човек рођен у тој држави, живи ту и мајка му Чехиња.

Капирам и слажем се у принципу са тим што је рекао. Мени ово није јасно:

Pazi, donekle je normalno videti crnca u Holandiji, Francuskoj i Engleskoj pa i Portugalu jer ih je tamo manje-više oduvek bilo, a ove zajebancije u Nemačkoj, taj Edurado i ovaj "Čeh" ruše smisao reprezentativnog fudbala.

Каква је ово логика?
Замисли да амбасадор неке афричке државе након завршетка службе остане да живи у Србији (покрао сиротињу и лади јаја овде, свидело му се). Дете научило српски, ишао у државну школу са нашом децом, чак су му и српско име дали. И зашто сад тај замишљени Миладин Авоџоби не би смео да игра фудбал/кошарку за нашу репрезентацију? (Чак и ако му ни мајка није Српкиња, већ исто из Африке)

не лупај бре, како је клео добио пасош на лепе очи какав црни услов је он испунио, све може без тих бирократских срања
и говорим генерално а не за селасија

Preteruješ, Stivene. Ja samo kažem da to malo (više) gubi smisao kad neko ko nema veze sa nekom drugom državom, znači kad uopšte nije poreklom odatle nego igra čisto da bi promovisao sebe a u svojoj državi ne bi mogao da bude ni 25. špic, onda je to skroz bezveze. Jeste mi malo neobično da vidim tog Selasija u Češkoj, ali pravo da ti kažem, ne smeta mi. Šta ja imam s tim kad se čovek tu rodio, keva mu je Čehinja i ceo život tamo živi. A Subotić ne priča dobro srpski jer čovek živi u Nemačkoj a koliko ja znam, odrastao je u Švici, ali je bitno da se on ponosi time što je Srbin i da igra za nas. Slična je priča i sa Čavićem, koji bi mnooogo bolje prošao da je reprezentovao Amere nego nas.

Evo čovek je lepo rekao. Kapiraš poentu?

Ovo pitanje sam postavio Davidu.

Каква је ово логика?

Jebem li ga brate. To je neko moje mišljenje i možda grešim.