Prijava

Pecaj na pšenicu, kukuruz, palentu, puru, leb, stiropor, boile, smese za boile.... Izbegavaj, crve, gliste.
Još malo informacija. Te korov ribe se hrane ikrom i iskorene ostalu ribu. Moguće je da ozbiljno fali ostale ribe.
Ima neki otrov kojim se iskoreni ta riba. Ne znam ništa o tome, sem da je na nekim mestima nestala odjednom.

Da jebem majku i Miloševiću i Koštunici!
Neko bacio jebenog cverglana u Gružansko jezero, sve živo potamani, samo njega mož da upecaš koji god mamac da koristiš. Aj da može da se pojede, pa i nekako, nego malecko govno, jedva malo veće od beovice.

E, da, je l' ima neko ko može da mi objasni kako se prave boile za 'vatanje šarana?

Волите ли да идете соло или са екипом?

Solo, ali i sa ekipom. kako god, ja sam srećan.

Преферирате језера или реке?

jezera, ali i rijeke. srećan sam i na rijeci i na jezeru.

Чамац или обала?

iz čamca ali i sa obale. imao sam i sportov gumenjak i drveni tradicionalni sa skadarskog, mada ni sa obale nije loše. svejedno.

И да ли су у питању планинске реке, брзог и уског тока, или нешто типа Дунав?

pošto lovim isključivo šarana (krapa) nikako planinske rijeke.

Пецате кедере, или идете на капиталце?

ja bi kapitalce stalno vadio ali nije svaki dan praznik.

Хватате ли грабљивице типа штука, клен, сом; или биљоједе типа шаран, скобаљ, деверика, мрена и такото?

samo šarana. a uz njega trefi i klijen, ljolja, tvrdozubica i sl.

Вараличање или живи мамци?

kukuruz ili boila. mada, volim da pecam i na leptira i na živu ribicu, u skadarskom ima i grgeča i kuble pa trefi i ona ponekad.

Неке тајне технике?

običan englez, ništa posebno.

Итд и сл, ако имате неке слике, поставите, похвалите се уловом...

nisam fotogeničan :)

E, da, je l' ima neko ko može da mi objasni kako se prave boile za 'vatanje šarana?

najbolje ih prave oni u prodavnici. ali, ako hoćeš sam da ih praviš proguglaj, ima recepata na internetu koliko oš.

Najčešće pecam dubinskom tehnikom na jezeru. Okačiš deveriku, rovca ili pijavicu, roštiljaš i čekaš brku. Mada planiram da počnem sa srednje teškim varaličarenjem. Do sada sam samo pecao sitne štuke na leptira, par puta džigovao i UL na klena ili bandara.

Nego, TRAŽIM NEKOG IZ NIŠA ILI OKOLINE DA MI POKAŽE MESTA NA MORAVI I NIŠAVI. Gej stop.

Celo svoje detinjstvo sam proveo pored vode, na jezeru.
Prodavao,pecao,hvatao lovokradice itd.

Čak krenuo u biznis,ali jbg dodjoše drugi Kole :(

http://www.dodaj.rs/f/1z/wM/3Ugk50p8/zhajk.png

Ponekad kad se setim izbaciću neke interesantne slike sa ulovima i još po nešto.

Pecanje ''provalio'' pre dve godine kada sam neke teške ispite spremao. Sada svaki slobodan trenutak provodim na vodi. Nisam neki ozbiljni pecaroš. Ne volim varaličarenje, a volim Dunav, pa sam se pronašao u feeder tehnici, pecanju deverika uz nadanje šaranu :)

Rifreš. Nišlije, ima li štuke u Nišavi?

Мени је готивно и са екипом и соло, с обзиром да пецам по разним вукојебинама па ни не сметамо један другоме...
Река је Бог, на језеру ме је усрао један клен (Перућац, Дрина, извучен на блинкер), али ипак ми је драже гањати пастрмку у току, јер док је вучеш мораш и против брзе воде да се бориш, буде занимљивије...
Чамац нисам имао прилике да опробам, а и на Ђетињи немаш где да га возиш тако да обала је до јаја!
Најчешће гањам грабљивице, типа клен и пастрмка јер их има доста на Ђетињи (ако знаш где да пецаш), од неалапљиве рибе ми је занимљиво гањати бодорку, јер овде понесеш мало куване пшенице за прихрану и имаш бар три комада... А када ми је баш циљ да извучем нешто, макар патуљасто, идем на кркушу... Сунце је јебало, ставиш црва и само ако изабереш право место и дубину гризу кркци по два'ес сантима! Па то мисаони појам за кркушу!
И да завршим са мојом техником, која није толика тајна, али ретко ко то ради. Узмем жидак штап који ће да се савије кад нешто удари (а не као неки мој дводелни, да јагње окачиш не би мрднуо), ставим две сузе (на олово се мисли) и најмање олово које имам (0.2 грама) да их држи на месту и забацим чеку. Пловак ме нервира некако, а вараличарање ми је готивно али немам лове за варалице лололо Сад планирам да купим мепса, само 150 кинти, али јебига... Имао сам жуту Чачанку и запе ми за неки грм у Здравковим виру, а брза је Ђетиња, немам жељу да по мени крсте један део реке...

ЖАЈК ХВАТАО ЛОВОКРАДИЦЕ АХАХАХАХАХАХ

e zhajke zar nije ponta jebenog oglasa da ima na sebi broj telefona i info te sto si cenzurisao ahhaahahh

Prodavao,pecao,hvatao lovokradice itd.

ovo je pobeda

e zhajke zar nije ponta jebenog oglasa da ima na sebi broj telefona i info te sto si cenzurisao ahhaahahh

Biznis je propao, a telefon se sad koristi za neke druge stvari.

Риболов је кева. Не волим да пецам по кејевима и слично. Ем људи гледају, ем запиткују има ли чега и тако даље. Најлепше је у некој јебеној дивљини, негде у некој припиздини. Зеленило око тебе, испред тебе вода, тишина и мир. Фантастичан бег од стреса и свих срања која се дешавају у нормалном свету.

Нисам пецао последњих пар година. Баш данас причао са ћалетом да узмемо дозволу и да кренемо редовно на пецање. Жајче, шта си од мамаца правио? Е имам оне старе риборевије и чуда, брука добрих ствари има тамо. Уради сам туторијали за све, почев од прављења разних варалица, што силиконских, што воблера, па тако даље. Генијалне ствари. Видећу да скенирам, па да окачим ако сте заинтересовани.
Све бројеви из деведесетих.

И друга ствар. Најбољи улов сам имао на Скадарском језеру, пребацио нас неки домородац, Албанац на неко острвце пречника десет метара у сред језера. Шарани гризу као луди, с тим што су то дивљи шарани, мештани то зову крап. Вероватно има везе са тим што се на енглеском шаран каже carp, ал' небитно. Лепо се бори, снажна риба. За цирка пар сати, ухватили смо сигурно 6-7 комада од око кило.

Затим, комшија бабе и деде нас код Гроцке чамцем пребацио на острво. Шума, нигде живе душе, ма милина. Ловили сомове. Опет, један од 5 кг, и још три рецимо од кило, кило и по.

Најинтересантнији улов је на Бованском језеру, на дубинку ми се случајно закачио повећи рак. И једном се десило да сам исто у Гроцкој пецао, додуше тада кедере и ситну белу рибу, и упецах кедера, и док се извлачио, залетела се штука па се и она ухватила. Додуше била је изразито мала.

Волим да пецам на дубинку, ал' и вараличарење ми је лепо.
Волео бих да научим да мушичарим, то је кева.

E da je meni vaš ribolovački lelemudski mozak da se odmorim makar sat vremena. Ne bih mogao sedeti i čekati da zagrize udicu nema šanse, jedino da se napušim ko majmun.

Suština ribolova nije u hvatanju ribe, nego u izlasku na vodu, a samo okruženje te smiruje. Svaki ulov je samo plus. Ali i da ne uhvatiš ništa, jebeno si preporođen.

Kapiram to, meni kad dodje potreba za tako nečim odem na Savu i gledam u nju, popušim 2-3 cigare, 10-15 minuta ostanem i to je to, svaki minut preko toga mi je previše, počinjem da se osećam glupo.