Prijava

brate, ala palamudite... :)
konkretnih ideja ima vrlo malo (hvala onima koji su se potrudili da pročitaju i prvi post i kasnije moje napomene), tako da - imamo u vidu vaša mišljenja ali, jbg, niste se baš pretrgli :)

jer, non stop se vrti u krug oko "brendona" - to je samo PRIMJER kako vi treba da predlažete svoje vrle ideje, a ne nešto na šta ćete potrošiti kile postova :crta, boji, titluje:
takođe, nikako da ukapirate: nema negativnih bedževa. oni se i uvode upravo zato da bi njima ostvarene privilegije zamijenile one ktitorske, koje će se uskoro ukinuti.

hvala svima na konstruktivnim prijedlozima! tema će biti živa još neko kratko vrijeme, da se upiše ko možda nije stigao dosad i ko bi možda imao živaca da je cijelu pročita i da konkretne sugestiije :)

Sve me ovo nekako podseca na mmorpg koji sam igrao nekad
naravno da je kul ideja, i bilo bi do jaja da se to uvede ali kao sto rece neko pre mene, da se to automatski dobija sa predjenim nekim kriterijumom (broj komentara, definicija, postera, nebitno...)

a titule se mogu smisljati u nedogled po svemu sto stoji na profilu...

Pade mi na pamet i ovo: mogao bi se uvesti i bedž za autore-tekstaše. Kontam da nije mnogo teško realizovati - npr. ako je prosečan broj reči u definiciji veći od nekog empirijski ustanovljenog praga, voila - autor dobija tekstaški bedž. Postoje biblioteke za brojenje reči i karaktera i procesiranje stringova u tekstovima, tako da to nije toliko teško realizovati sa stanovišta programiranja, koliko sa stanovišta iteracije preko skoro pola miliona definicija. Ali eto, ovo je brejnstorming proces pa da i to zapljunem.

Pročitala sam prve tri strane teme i ukapirala da svako predlaže ono što bi baš moglo da se kao slučajno primeni na njegov profil :)))
Trebalo bi možda neko glasanje da se sprovede sa već utvrđenim titulama, kao ono od prošle godine. Kako beše? Vukar? Šta bi s time?

vukar nije bio kaizenova ideja, tj. nema on ništa s tim. ono je bila zajebancija, tipa kojim tačno, konkretnim, članovima treba dati te-i-te titule. nema to veze sa privilegijama koje se uz te titule vezuju.
i ono je bilo u fazonu moj omiljeni član je ovaj, meni najduhovitiji onaj, najbolja riba na forumu ona, najveći jebač onaj, najveći spemer, blablabla. niđe veze s ovim :)

Da se zove znacka, orden/cin je vojno, a rat je losa stvar.

Za reakcije: rektor, reaktor, nuklearni reaktor, fukusima nuklearni reaktor, cernobilj nuklearni reaktor. A beneficije neka budu smanjenje limita za reakcije, na 4, 5, 6... Itd.

Da se bedzevi iz takmicenja drze kao znacke, npr. ova moja s avatara. Bez nekih posebnih beneficija, cisto da stoje tu.

Mrzi me da kucam s fona jos.

* BRENDON - nijednom nije banovan => Može da zaključava komentarisanje svojih definicija/postera

Без обзира за које се ордење одлучите, закључавање коментара никако не би ваљало да буде привилегија. Ако гледамо опције из ктитор налога, нека то онда буде измена дефиниција након 24 часа, рецимо. Закључавање или брисање коментара су врхунски пичкизам.

Даље, параметри за доделу ордења које сте навели су сасвим добри (ако баш мора, нека буде и коментарисање дефиниција ту), једино се не слажем са тим да се по просеку рангирају аутори. То може довести до тога да аутори почну да бришу своје дефиниције које су слабо оцењене, да би просек увећали. Ето, мој просек је сада нереалан, баш због свих сахрањених дефиниција. Дакле, боље је рангирање по укупном броју поена. И наравно, прављење квалитетних постера и реакција треба да се награди, невезано за дефиниције, па остављам креативнијим људима да смисле називе за то.

И на крају, колајна је супер назив.

'Vako:

Definišdžija!

Onaj ko predje brojku od 500 napisanih definicija. I 1000, to da bude master level.

Veteran foruma

Onaj ko predje 1000, 2000 i(ili) 5000 postova na forumu. Tako nekako.

Starosedelac

Medalja za godine provedene ovde.

Zlatno pero

Ovo smo razjasnili, to je super.

Brendon

I ovo takodje, odlična.

Posterdžija

Za 100+ valjanih postera recimo.

Poster master

Za 10+ izabranih postera.

ReakciJoner

Za 100+ reakcija.

Reaktor

Za 10+ izabranih reakcija.

Tako nešto za sad. Imena sam klepao, može to bolje uvek.

Ово ми личи на још једну модераторску испалу, типа ајде ви предлажите и кењајте а ми ћемо на крају да урадимо шта ми хоћемо. А и који курац, ја сам дао конкретних предлога и идеја, бре.

Vratih se. Dakle, evo mog mišljenja o ovoj novotariji ( iako se manje-više slažem sa kolegom Pacovom )

1) ''Ordenje'' jednostavno NE VALJA. Previše aludira na vojsku a Vukajlija sa istom nema ama baš NIKAKVE VEZE. ''Bedž'' je nekako pastirsko-goranskog prizvuka dok mi se ''Kolajna'' od svih predloga najviše dopada. Ne znam da li je već neko predložio ''AMBLEM'', ali mi se to čini kao nekakva zlatna sredina. Amblem predstavlja znak, obeležje, znamenje, a i kul zvuči.

2) Povodom čitanja, ocenjivanja i pisanja defki/postera/reakcija nemam šta da kažem a što već ranije nisam rek'o. Šta god novo uveli, kvalitet sajta i dela na njemu neće zavisiti od toga već od samih autora i kreativnosti istih. Uvođenjem ''ordenja'' možete samo naložiti ljude da jure nekakve brojeve, proseke, granice - ništa više od toga. Stoga, BEZ NAGRADA.

3) Treba strogo odrediti uslove pod kojima jedan autor/ka zaslužuje određeni orden/nje. Tako bi trebalo podeliti ordenje u one koji se dobijaju automatski -

1. Staž na sajtu - amblem ''gušter/ka'', amblem ''mlada nada'', amblem ''Vukajlijaš/ica'', amblem ''ćale/tetka'' ( ja ga zamišljam kao tipa u siledžiki, izvaljenog u fotelji sa pivčugom u ruci/ženu sa naočarima i paklom Marlboroa-ok, znam da je loše, treba poraditi na tome ), amblem ''starosedeoc'' ( sa prigodnom karikaturom dede/babe za kompjuterom ). Ovi amblemi bi se, naravno, sukcesivno zamenjivali jedni drugim a u zavisnosti od propisanih pravila.
2. Broj definicija/postera/reakcija - amblem ''+50'', amblem ''+100'', amblem ''+250'', amblem ''+500'' itd. Cenim da će se većina složiti da bude ovakav razmak u broju defki :)
3. Broj odabranih definicija/postera/reakcija ( potpuno se slažem) - amblemi zlatne boje, sa u njima upisanim brojem definicija/postera/reakcija koliko autor/ka ima odabrano
4. Aktivnost na forumu i četu - amblemi ''četera/ke'' i ''forumaša/ice''. Ne znam kako bi to išlo a i zašto bi.

- i one koje drugovi članovi predlažu za određene autore. To je već druga i mnooogo šira kategorija ali treba, mislim, ići u tom pravcu. Nadam se da sam pomog'o :)))

Pozzz

hvala na novim prijedlozima!
međutim, ovo što govoriš, profe (i neki ostali), da ne bi trebalo biti nagrada, jednostavno ne pije vode jer se bedževi/štagod uvode UPRAVO radi nagrada, tj. privilegija. nećete da čitate, a ni crteže da gledate :)

hvala svima, a sad katanac.

EDIT: ako neko ima baš baš baš dobru ideju, i to jasno jasno jasno pokazanu, kao što smo željeli da čujemo, po ovom šablonu: "naziv bedža/ordena - za šta se dobija - koja se beneficija njime stiče", može da mi pošalje na pvt.