Prijava

Да, и избацити ставку ''просек'' за профила. То може беџом да се замени. Боја беџа би зависила од просека (+10 +20 +40 +60 +80 +100 +150 +200..)

Kao što već rekoh, najbolje bi bilo da se uzme primer konkviztadora.

http://img402.imageshack.us/img402/5586/77535892.png

Svaka boja predstavlja neku značku, igrači znaju koju, ako pak ne, kada pređeš preko nje, vidiš za šta je. Svaka ima tri nivoa, što je isto odlično. I možda najbolja stvar je što nema nikakvih imena, već stoji " da bi dobio ovu značku..". Tako bi bilo dobro i da bude ovde.
Recimo : Značku, tipa bronzano pero, bi dobio neko ko ima prosek preko 50, srebrno preko 100, i zlatno preko 150.
Ili, možete da nagradite i ove najaktivnije (neka skripta koja bi brojala provedeno vreme na sajtu) sa, na primer, beba - 200 sati, dete - 400 sati, i čovek - 600+ ili tako nešto, sad da ne lupam.
Najbitnije je, pošto će očigledno da ih bude podosta, da njihovo stavljanje na profil bude opciono! Znači, kao i u Konkviztadoru, imaš deo gde ti stoje sve tvoje značke i onda biraš koje ćeš da staviš na profil.

Занимљиво :) Мада ми је једино жао што имам крш банова. лололо

Да , ко што је управо газда профитирао увођењем нове верзије , која је буквално донијела много добрих ствари па смо се поново вратили на старо.

Нова сада стара верзија је била јебитачна. Разлог опадања посете налази у просечном постерџијском церебруму ненавикнутом на промену, који би се временом вероватно, односно сигурно навикао. Исти случај је с фејзбуком, човече, сваки пут кад се нешто промени сви нешто кењају, па се навикну, па кад се та верзија промени, опет кукају за истом. Верујем да би исти би случај био са Вуком, јер већина долази због садржаја а не због опција, кураца. Лепо је Френки рекао да је ондашња Вукајлија била најлепши српски сајт. Према овим новотаријама сам тотално равнодушан, ради шта о'ш, газда.

Neku značku za staž na sajtu bi bilo lepo da se uvede.

Da se više poštuju autori koji imaju i odabrane na sva tri tipa kreiranja na Vukajliji. Ako će biti bedževa za defkaroše, nek' bude i za poster/reakcija kreatore.

Ja sam za podsticanje ocenjivanja ovom titulom "Pocasni citalac" sa 1. strane. Ajme, koliko mi ide na razne organe ovo sto YeaBatch kaze "Onda bi neko isao i samo plusirao defke", pa za sta sluzi ceta vrsnih moderatora (koje uvlacenje u bulju looololo), a ni Kazanju ne bi bilo tesko da udari neku proveru, tipa ako si procitao 350 karaktera za 10 sekundi, nesto tu smrdi i popijes ban "OsumLJicen za lajkovanje i pokusaj dobijanja znacke na kvarno. Fuj, bezobraznik jedan." Nemam pojma za vas, ali meni se ne mili pisati kada znam da ce me procitati max 15 ljudi, a tako mi je na 90% definicija. Nisu ti od interesa Kajzere oni sco kliknu na linkic na fajzbuku, ljudi koji pisu i redovno se vracaju su oni koji ti obezbedjuju zainteresovanos veljikih kompanjija za reklamni prostor!
Podstici citanje da bi podstakao pisanje!

Ордење звучи боље него беџеви,медаље и слично.
Могло би да се награђује ако неко има много више ,,живих'' дефиниција од оних обрисаних. А награда... могла би да буде нижа цена за ктитор налог. Или, још боље, да за награду аутор има право да сам себи лупи плус једном месечно/за сваку десету дефиницију итд...

за награду аутор има право да сам себи лупи плус једном месечно/за сваку десету дефиницију

Izvini, al' meni je ovo bas jadno. Da hocu sam da se citam i ocenjujem, otvorijo bih 2341 duplaka, pa bih udario brigu na veselje. Ne smeta losa ocena, vec losa ocenjenost.

Може и неки такав курчић за онлине/оффлине на профилу уместо ''малопре/пре~''...све то може, али ми се не свиђа! Што мора Вукајлија да изгледа као сваки други форум?! Овако је до јаја.

Rekoste da neće biti negativnog ordenja, ali moram da predložim uvođenje Ordena Šargarepe, za oni koji imaju više definicija i postera pod zemljom nego nad zemljom :)

Ordenje za komentarisanje, ocenjivanje, postovanje na forumu i sl. će samo dovesti do malverzacija, ako je nekome stalo do toga, provešće koliko već dana treba da odradi predviđeni broj za dobijanje tog ordena, tako da ne vidim da bi to donelo išta pozitivnog. Osim ako, naravno, gazda pronađe neki način da spreči to, ograničavanjem ocenjivanja i sl. na dnevnom nivou, a opet čemu to.
Što se tiče ordenja za pravljenje sadržaja, broj pročitanih i ocenjenih (svojih) defki i ostalog sam za, ordenje samo može da poveća volju i želju za pravljenjem sadržaja.

Dakle, čitao sam danas, al' nisam se upisao na temu.

Osnovna stvar koju niko nije pominjao, je da moderatorima treba dati kontrolu nad bedževima(ordednjem ili kago god) - npr. ako neko bude preventivno banovan zbog 7 uzastopnih postova na istoj temi, kad ga moderatori odbanuju ako je bilo slučajno, da mu vrate bedž.

Takođe, mogli bi za ova takmičenja na vuki(VUF, vukajlija kup, itd...) da dodate posebne bedževe. Ne moraju da dodaju neke posebne beneficije, al' valja ih uvesti.

Takođe, ideja - uvesti bedževe(tek nakon nekog broja ocena) za ljude koji daju mnogo više pluseva nego minusa, ili obratno.(npr: orden lajkera prvog reda - preko 80% svih ocena koje je podelio su mu plusevi. Beneficije ne moraju da budu velike, npr. lajkeru date gejroze slova za čet, hejteru neka crna).

EDIT: I

Neku značku za staž na sajtu bi bilo lepo da se uvede.

obavezno

orden zasluga za narod...obavezno...za ove stto se stalno nesto bune i traze prava...

i i orden za najljepseg na sajtu...

jednoglasno SMarko...

ima jedan glas...

Sveukupno gledano, dopada mi se ideja. Ne dopada mi se, doduše, potencijalno ukidanje ktitor naloga koji ipak predstavljaju kakav-takav prihod sajta a i dvesta dinara je stvarno smešna suma. Imam gomilu predloga lai pošto me sad smara ova SMARAČICA OD LEPŠE MI POLOVINE, moram da prekinem pa ću da pišem sutra. E u kurac!

EDIT Lula: zato je prosjek vrlo, vrlo važna stavka.

Ovo sam video nekoliko puta u temi i uopšte se ne slažem. Prosek uopšte nije toliko značajan. Da jeste, to bi značilo da je Kaizen (prosek 882) negde oko 22 puta kvalitetniji autor od Motike (prosek 40). Da ne pominjem da je i Valsinarb90 po toj logici mnogo bolji autor od istog tog Motike. Nema autora koji se na ovo neće nasmejati (izvin'te, gazda). Uostalom, svaki autor koji svoj boravak na sajtu dobrano zasniva na blejanju na chatu, komentarima, ili forumu, može svoj prosek opasno nabiflati, za razliku od nekog nesretnika koji samo piše bolje, ali i ćuti, a prosek mu je 20-30, bez ijedne odabrane defke.

A sada, moj utisak o svemu ovome. BEDŽEVI (da, ovo je najbolji naziv) su fenomenalna ideja! Super je da jedan autor na profilu može imati više bedževa. Ono što po meni nije dobro jeste da se oni dodeljuju po bilo kakvom automatizmu (osim ako nije u pitanju neki baš moćan algoritam, koji će mnogo toga uzeti u obzir). Ok bi bilo da postoji mogućnost da prvih, na primer 500 autora po listi (i oni koji imaju više od 50 postera, da ne bude da sam posterdžije zapostavio) imaju mogućnost da predlože određenog autora za određeni bedž (prvi post takve teme neka ima spisak svih raspoloživih titula), a da moderatori odluče da li preloženi autor zaslužuje da bude okićen. Bez žurbe. Naravno, ograničiti nekako broj predloga, kao i na temi za predlaganje definicija za naslovnu. Biće gužve u početku, kasnije sve manje. Što se tiče tipova predloženih bedževa, mislim da su svi najsmisleniji već pomenuti na temi.

EDIT: Nisam baš sve pročitao što je pisano, ako je bilo sličnih predloga, izvinjavam se :)

Е ово што је Аџилити рекао, аутоматизам је говнурда обична и треба га сузбијати увек и на сваком кораку. Предлог да аутори могу да предложе некога за беџ је одлична, само захтева вољу од неког утератора да то све испрати и генерално се смара са нама жгадијом.
И било би кул да ти беџеви имају нека креативна имена а не да буду ретардни типа Генерал, Мајор или Каракашевић.

само захтева вољу од неког утератора да то све испрати и генерално се смара са нама жгадијом

To nikad nije bilo problem. Tu smo radi vas.

To jeste, prosek je skoro nebitan jer niko nema isti smisao za humor i nije svako atensn hor.
Jednostavno, bedzeve bi trebalo dodeljivati po aktivnosti na sajtu, bilo kakvoj jer ostale varijante su previse podlozne malverzacijama.
Jeste, i posecivanje je podlozno ali je u drugu ruku korisno jer ovaj sajt nije napravljen da bi neko jednom u mesec dana usao, njemu treba posecenost a ostalo dolazi samo

Брусе, знам да си наш човек ал' ипак си модератор лолололол

Него, мислим да би ти беџеви више требало да буду нека полуспрдња него да то буде све под конац и војнички. Ево пар предлога:

Сленгмеистер - мајстор сленга (курајбер, мотика, аџилити, електричар . . . )

Радио Милева - ови што се не скидају са форума, вучица на пример

Загор Нее Јее Бее - ови што су на сајту сто година а не пишу ништа и надају се пички, зоки на пример

Џибра - за сељачење ради форе и фурање сељачких дефки и иначе стила, позитивно нормално, може Лукс и његов ученик Чемпи на пример

Лолита - за клинке типа Месечка, Изи, Мала Видра итд.

Тета Ђана - за старије женке, лемаја, лула, натнат, мешалина итд.

Чика Ментол Бомбона из Џепа - за старије чланове, курд, ујка сима и други

Младунац - ово би могло на доста профила да стоји, џанки, сале и остали недекларисани 91+ годиште

Ако се сетим још дописаћу, пресушио ми мозак сад јебему матер.