U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Pravda za posterdžije..
Pošto je sama reč posterdžija nakaradna i postala uvreda vremenom i glupo bi bilo da pored npr celta piše posterdžija Haj level, al opet mora neka nagrada za ljude koji imaju preko 15 odabranih (ili više) postera..
Zazleni, fatal error, celt, zoom, Jurodivi, Facafaca, Lord Sarma .. :)
Nije loš fazon. Milsim da bi bilo dobro da veliki broj članova dobije neki renking.
Činovi, kolajne, bedževi ili kako god se ovdašnja inteligencija dogovori bi trebali da najveće pravo ili benificije daju stvarima vezanim za kreaciju - dakle definicije, postere i reakcije. Isto tako treba rangirati i pisanje po forumu i komentarima, ali sa manje ozbiljnim značajem. Evo daću samo jedan prijedlog vezan za forum, broj postova i otvorenih tema, odgovora na teme.
Bilo bi baš kul da likovi koji imaju najviše postova na forumu imaju titulu Dark Lord Forum Mega Car.
Za nagrađivanje definicja i postera je bitan prosek a ne količina, da bi se izbeglo štancanje idiotskih definicja +2 glasa i nadom da će posle 500 napisanih da dobije 1000 poena.
Šta god da radite, dobro razmislite da li ta odluka može da izazove spam i najezdu idiota.
ma kakvi prosjek, uopšte se ne slažem. to bi dovelo da autori ne pišu ništa već da čekaju inspiraciju za nešto genijalno. moderatori su tu da brišu ono što nije dovoljno dobro, a sve ostalo je na javnom mnjenju.
slažem se da za čitanje i komentarisanje nije potrebno davati nagrade, ali opet, čitanje i komentarisanje su nešto što čini sajt življim.
i da dobijem bedž "počasni vodeničar" za doprinos navođenju vode na svoju vodenicu!
šerif gile objasnio i moje sumnje i strahove:
Za nagrađivanje definicja i postera je bitan prosek a ne količina, da bi se izbeglo štancanje idiotskih definicja +2 glasa i nadom da će posle 500 napisanih da dobije 1000 poena.
Šta god da radite, dobro razmislite da li ta odluka može da izazove spam i najezdu idiota.
a i ovo potpisujem:
elem, hajde da se sad malo organizujemo pa da dajemo konkretne prijedloge kao što su oni kaizenovi primjeri u prvom postu. i sa nazivima tih bedževa, ili kako god.
naravno, ne znači da se ne može i dalje diskutovati, ali samo da bar malo konkretizujemo tu diskusiju :)
EDIT:
kad biste samo znali koliko MALO ocijenjenih definicija (a i komentara) imaju neki od najboljih autora na sajtu... :)
EDIT2:
paninaro, upravo prosjek govori o kvalitetu, a ne kvantitet, tj broj definicija i ukupan zbir. a ono što nama treba je upravo kvalitet. :)
Ne mora značiti da si najbolji ako imaš najviše odabranih definicija. Ne kažem ja za sebe( daleko bilo da sam ja neki dobar autor) nego za neke ovde na sajtu koji imaju malo odabranih a odlični su.
Ako ti moderator odabere, ne znači da ti je defka dobra.
Zato, nemoj sa ovim količinama u odabranim da se dobija neki orden...
paninaro, upravo prosjek govori o kvalitetu, a ne kvantitet, tj broj definicija i ukupan zbir. a ono što nama treba je upravo kvalitet. :)
važi, obrisaću devedeset posto mojih definicija i eto kvaliteta. a sve su to izrazi koji se koriste ili sleng. a da ne govorim o slengu koji se malo i nikako ne čita i ocjenjuje.
nego, dosta sam pisao na ovoj temi. kao što ranije rekoh, podržavam što god odlučite.
obriši brate, ko ti brani :)
i ne spemuj više. :p
Ја сам против овога јер мислим да ће да изазове најезду Локсија који ће да нуде кнопр у замену за некакве титуле и пичке материне, што ће да изазове мрштење код чланова који су као ја па ће вероватно да настане прозивка и пичкарање на све стране и тиме бановање. То ће опет да смањи број чланова који су активни и пишу и све у свему чини ми се као лоша идеја. Писање треба да је основна дисциплина а не јебене еполете и срања.
Slazem se sa Pacovom.
odlično, pacov i jebač, ali ovo će da se uvede.
samo je pitanje koji će to bedževi biti i koje nagrade.
ne trebaju nam sad ovdje dakle mišljenja za i protiv (kao što rekoh u prvom postu), nego konkretni prijedlozi. ako ih nemate - e pa jebiga, mojne spemujete. :)
Цовпа ко буде нудио прдару у замену за трофеј биће окачен на стуб срама, врло једноставно.
Ајде да дам предлог пошто видим да нема смисла да се борим против ветрењача.
Овако, мислим да би од кључног значаја било увести негативне беџеве, ко се штема моду за одабрану, ко камчи одабране, ко шаље пвтове на којима пријављује друге чланове, ко преноси шта се прича по фејзбуцима и осталим говнима.
И то да буду типа: Плачипичка (са линком Курајберове дефке) за ове што стално кукају да им се одабере, Пичкица (са линком оне фрст врлд проблем цаве) за оне што пријављују на кварно и подмећу ногу и на пример Куртон за трачаре и остале фегете што не гледају своја посла.
А што се позитивних тиче, јебем ли га, могли би неки подстицајни за младе чланове, то би било кул. Као Млада нада или Руки месеца, тако нешто, Да се људима да подстицај да пишу. За коментаре је глупо давати било шта јер коментарисање није поента сајта, него писање дефиниција а коментари ми дођу као нуспродукт.
Који Брендон, јеб'о те? Ако то уведете, мораћу неком да јебем маму да би' добио бан, само да немам тај геј чин. Брендон, е! :Д
Ја сам за то да се направи неко ордење и да стоји испод аватара, ал' да то личи на прави орден, а не нешто као слова у неком правоуганику било које боје. А кад ставиш миш на орден, да пише на пример који је то орден, ако се можда не види добро, јер има мало простора испод слике, па не може бити велик. Тако ће се онда видети да је аутор, који је напис'о коментар/пост, одликован (може да има и више ордења) и зашто.
А што се тиче награда типа "неограничен број дефки/постера дневно", за то сам против. Чак кад видим како се неки форсирају, чини ми се да је и три превише. Исто ми је глупо да можеш да онемогућиш коментарисање. Чему то? Овај сајт треба да има што мање забрана и блокада. Једино, наравно, нешто што прелази границе нормалног треба да се кажњава и брише.
Ктитора не треба укидати и његове привилегије. Мис'им, мени је свеједно, али мислим да се не треба одрицати тог дела прихода. Ко 'оће да има привилегије, нека плаћа. :Д
За неки вид одликовања јесам, али за привилегије нисам. Тако да мислим да треба све да стоји како јесте, што се тиче привилегија, а да уведете чинове, који би били ту само да се виде.
Ма какав стуб срама, треба да добије неки беџ који ће да стоји да је чмар макар месец дана, стуб срама је глупост. И да се нормално објаве сви докази, принтови и све што треба да се јасно види зашто је добио беџ, да не буде да се неком моду диго курац да некога товари.
За коментаре је глупо давати било шта јер коментарисање није поента сајта, него писање дефиниција а коментари ми дођу као нуспродукт.
ovo za novajlije je dobro, covpas, mućo lajkam! :)
a i za komentare se slažem, ali vidjećemo još šta će na kraju da bude.
pa samobanuj se, jbt. ja sam se brendonovske muke tako već riješila :)
pa gleaj... ako kaizen hoće da se odrekne tih prihoda, šta ti to govori? :)
Е да, још нешто, мислим да неки чланови треба да добију кастм беџеве. На пример Курајбер, њему би могли да одрадите нешто као Мајстор сленга или тако нешто, да само он има. То би било кул. И Луксу на пример, Про Прелџија на пример. Да не баш сви по дифолту.
Па мис'им, ваљда треба ови, који још нису бановани, да имају неко лепше признање.
Да је добио на лоту. :Д
Dva puta sam se samobanovao šaljući Marijani na PVT svoje stare definicije na servis( ošišana latinica, razmak, itd...). Da li time gubim pravo na Brendon-a?
Sasvim fina ideja za podsticanje pisanja. Ako bi se u razumnoj meri sprovodila, normalno.
Što se tiče samog imena, nekako mi kolajne deluje zanimljivo, kao što je i ktitor bilo, da kažem, retko.
Svakog meseca npr, najbolje ocenjeni novajlija- defindžija, posterdžija i štatijaznam, da dobije bonus za pravljenje toga gde je najbolje ocenjen, i ako išta valja to, nešto obdareno.
Sad provaljujem koji sam Brendon. Koliko gej zvuči.
Mislim da treba gledati po proseku autore, ali opet treba gledati i razmeru broj defki:prosek. Jer neko ima dve defke i jednu odabranu, prosek 500. Nije isto kao i neko ko ima 500 defki i prosek 100.
Само што се тиче места на профилу. Има ова црта која се наставља после ника, између ника и "измена профила", односно, "прати" и "пошаљи поруку" кад гледаш неког другог. Мислим да је то добро место за беџеве, на пример, да се договорите да буде подељено у 3 или 4 сегмента - дефке, постери, реакције, коментари (лупам), и онда на интерфејсу само те 4 категорије, а можеш да уђеш да видиш подкатегорије тих главних беџева. На пример. Штекање места лвл: Асиан.
ЕДИТ: Прочито сам целу тему и видео да се предлаже као 4. коцкица поред реакција, али коко знам, идеја о есејима још није умрла, а нема бољег места за есеје него то, тако да не заузимамо.