U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Kao što rekoh, to su priče a ne povest, a kao drugo u bibliji nigde ne piše da Bog nije stvorio još ljudi sem Adama i Eve, tako da ne razumem zašto se iščuđavate.
A ako smo svi braća, onda to komplikuje i onako komplikovan slučaj homoseksualnosti: pederi ne samo da su pederi, već guze svoju braću! O, strašno...
E da, sad sam se setio da je trebalo još nekome da odgovorim osim ovom nesrećnom Warner von Latinsche-u.
Naš fellow-Vukajlijaš: ne'amnadimak. Omiljeni hobi mu je da zvuči ignorantno.
Da, jer ne možeš logički da dokažeš negativ i breme dokaza je na onima koji tvrde pozitiv. Aaaaaaaaaaaaaa, i mene je smorilo da ponavljam to.
Naprotiv. Moguće je. Međutim, nikome do sada to nije pošlo za rukom. Hmmm, baš suuumnjivo. Znaš šta, počinjem da zevam, reci nešto originalno, nešto što će da me zabavi.
Vera, fantazija, šta god... U svakom slučaju je produkt ljudskog uma. Recimo da su ljudi stvorili koncept boga da bi mogli da "tumače" božansku promisao i tako daju sebi moć.
Pretpostavljam da si taj neko – ti. LOL. Evo, ne ignorišem te. I što se tiče ovog dela za hrišćane, errrrhm, samo sam analizirao diskurs koji je opšte prisutan kod te populacije. Excuse me for being pronicljiv.
Moje neverovanje u Boga se zasniva na tome što on ne postoji. Ne znam kako je kod drugih ljudi, ali kod mene je to verovatno glavni razlog: odsustvo boga. Ili makar, ODSUSTVO DOKAZA da bog postoji. 'Mkay?
Bla, bla, bla, neko nekoherentno brbljanje... Uzgred, nauči šta znače reči "faktički" i "teorija" (ovo drugo sam donekle objasnio dve strane unazad).
OMILJENI DEO. To je čest momenat da teisti i deisti optužuju ateiste kako imaju usko shvatanje boga. Kao, mi nemamo maštu. NE, vi ste ti koji ste uskogrudni i bez mašte.
Razmisli malo zašto.
Ne znam zašto uopšte i iznosiš, a uz to i lažeš. Ajnštajn je bio de facto ateista.
A sa ću da pročitam i tvoj post, mada unapred znam da tu nema ničeg pametnog, jer u svakom tvom postu od hiljadu strana nisam našao jedan jebeni dobar argument. Samo prazna kenjanja.
Oh, ja sam nula poredeći se, na primer, s tobom. Zauvek ću živeti u senci tvog intelekta, anonimni klevetniče. Šmrc. :(
ima li ovde koja sestra u kristu voljna za teološki incest?
Oćeš ja da se preobučem?
KAKAV KONTRA ARGUMENT! Je l' branislave, je l' se ide u posebnu školu za to tvoje kenjanje ili može neki kurs da se završi?
То што се не може доказати постојање Бога, не значи да он не постоји. Тј, то не можеш узети као аргумент, грешка у логици. Да се разумемо, ни ја не верујем у бога, условно речено, али не упадам у овакве глупости.
А иронија из коментара је толико јефтина. Превазиђена.
Ali jebeno implicira nešto. Dokle god postoji odsustvo dokaza da bog postoji, svoj život treba zasnivati na toj pretpostavci. Kapiš? Vrlo jednostavno.
ima i drugih pretpostavki, logičnijih od boga.
ima i pretpostavki da postoji prijateljstvo posle seksa, ali ja nešto ne verujem u to :)
kako ne vjeruješ? misliš da ćeš moći da upireš i u devedesetoj? :)
ne mora da upire, al neće ni drugar da bude...
što da upirem - za to je dragi Bog izmislio artritis pa kad se prsti pokoče u pravoj poziciji...
a ima i pomagala...do tvoje devedesete će i osiguranje da pokriva...
Tako je, u tim godinama čovek se okruži neprijateljima kako bi trenirao vijuge smišljajući kako da im doskoči, prijateljstvo zaglupljuje. Nemaš pojma koliko je zabavno i stimulativno bdenje pred špijunkom kako bi uhvatio na delu komšinicu za koju sumnjaš da ti prosipa mačju mokraću na otirač.
paaa, može i tako :)
Слажем се са првим. Не и са другим, иако, да кажемо, не верујем. Капирам ја шта ти хоћеш. Али не може. Мислим, не може логички, а ми можемо да не верујемо и верујемо у шта хоћемо.
Tačno, dokle god se religija i religijske institucije se ne mešaju u držvana pitanja; veronauku iz škole, boga iz himne, gradovi da ne slave slave, crkva da plaća porez, popovi da ne budu zaštićeni pred sudom, itd. jer ovo je prokleto SEKULARNA DRŽAVA po Ustavu.
Slobodan si da veruješ u šta god hoćeš privatno, ali zakon mora da se poštuje!! To je tzv. legalni pozitivizam.
(Warner von Latinsche, legalni POZITIVIZAM, :namig-namig:, je l' ti se dig'o?)
Pa dobro, po zakonu se uči veronauka, po zakonu je himna takva, crkva ne plaća porez. I šta sad? A zakon je zakon...
Кад се покрене то питање изговор је да већина подржава веру, иако то нема много везе са постојањем тих институција. Дакле, држава да уради нешто, опет се враћамо на то. Јак је то лоби, џаба нам све.