НБА

1. generalizacija i banalni primeri, ništa gore.

Pa šta da ti kažem kada si rekao da čovek iz godine u godinu poboljšava svoj procenat šuta iz igre, a nisi uzeo u obzir da sve manje šutira sa poludistance i za tri, a da sve više ulazi pod koš. I posle ja dao glup primer lololol.

2. Neko je već to rekao. Ali poenta je da on nije popravio šut zbog toga, već je jednostavno radio i popravio preciznost. Šutira i za 3 i za 2 i daje, rešio je tekmu pre neki dan kad je 4-14 šutirao što je odlika velikih igrača, uzeti loptu i
    rešiti kad ti ne ide. Pritom i igra leđima, prouzrokovao je poboljšanje jednog segmenta igr poboljšanjem drugog. Jednostavno je najbolji. Ja lično ne vidim potrebu da se poredi sa zvezdama iz '80, 90' i kad već, nebitno, sad ako se već mora govoriti o tome nemoguće je utvrditi. Džordan je prozvao Džejmsa zog titula, a ovaj rekao 11 je bolje nego 6, i šta sad Bil Rasel je najbolji košarkaš u istoriji? Jbg, bolje se zadržati na trenutnom stanju.

3. To mi pričamo sve vreme lolol.

4. Pre 29 minuta si branio Medžika kao da ti je sin. rofl
    Znam da je faker to napisao, ali ste nastavili.

5. Ma pročitao sam samo prvu rečenicu pa sam rekao da mi za to pričamo. Ne ni za šta ostalo.

6. Да се одмах разумемо брате Сколсе, Меџика бих узео у тим и пре Џордана, јер више волим његов начин игре.... Да разумеш оно што хоћу да кажем - одгледај Мајами-Чикаго из 2011. и гледај шта је све Џејмс покривао и шта је све радио, онда одгледај серију плеј-офа из 2009. и 2007. јер другачије ти не могу објаснити....
    Меџик је имао више асистенција јер је далеко више времена имао лопту у рукама јер је највише времена проводио на позицији плеја.... Што онда не споменеш да је Џејмс претекао Меџика још пре неку сезону по броју поена, ако већ спомињеш Меџикове асистенције? То нисам ни ја споменуо јер није поштено имајући у виду примарне позиције обојице играча. Меџик је тренутно најбољи ''ол-араунд'' играч икада, али поређењем њега до његове 28. и Џејмса до његове 28, дајем предност Џејмсу пре свега због далеко боље одбране, јер ни у прегледу игре не заостаје пуно, што је Меџикова највећа предност била у односу на остале играче.

7. Ne znam, Medžik imao skokove, asistencije, ukradene, poene. U 3 od ta 4 bolji od Džejmsa, pritom je i viši, a igrao 'nižu' poziciju i jebeno je centra odigrao u ruki sezoni, i to kako. Videćemo šta će Lebron do kraja karijere da uradi, ali Medžik neprikosnoven za sada.

EDIT: I mnogo bolji procenat bacanja ima, što je veoma bitno lolololol.

8. Mislim i Lebron je sada, kada je na vrhuncu snage gori EDIT: U POGLEDU STATISTIKA, zamisli kad krenu da mu opadaju statistike kad ostari.

9. То ти је пука статистика брате Сколсе, има Џејмс и више рампи у просеку, па је то небитно у поређењу играча.... Статистика не показује многе ствари које су битне, управо одбрану, контролу лопте, кретњу, контролисање напада и игре генерално и још штошта.... Зато ја то занемарујем.... Меџик је у гомилу наврата (додуше, нисам пуно ни гледао његових утакмица - можда 20ак целих на снимкама) могао да поентира, али је изабрао да дода и проигра некога ко би проиграо неког другог, а такве ствари не иду у статистику....
    Примера ради, Елис је статистички, док је био у Голден Стејту, био испред Ронда, али није био бољи играч....
    Управо тако, кад се заврши каријера неког играча, онда се пореди са другима (и да се поновим, као што већ имам навику, због које ме људи криво схватају - СТАРИЈЕГ ИГРАЧА ПОРЕДИМ СА ДАНАШЊИМ САМО ДО ОНОЛИКО ГОДИНА КОЛИКО ДАНАШЊИ ИМА)....
    И брате Сколсе, наши смо, јебем ли га, нећемо се љутити једни на друге и то још на нету :-)....

10. Brate, kad bi gledao samo statistiku Čembrlenu niko ne bi mogao da prismrdi.

11. Pa nisam zasnovao samo na statistikama, time sam samo potkrepio lolol. Ajde ajde, sve je kul lol.

12. Ех, Вилт.... Због њега и имам овај надимак.... Бог доминације....

13. http://www.youtube.com/watch?v=7awwwHcjQU8

http://www.youtube.com/watch?v=173M7ApCNKw

У јеку могућег враћања Џордана на паркет, једна занимљива тривија за Д Биг Дипера - Нетси су га, кад је имао 50 година, звали да се врати из пензије....

14. Статистика не показује многе ствари које су битне

O tome i pričam, Dippere. Vidim da poznaješ košarku, ali budi realan. Određeni momenti definišu veličinu igrača. NIKO DO SAD NIJE POMENUO DŽEJMSOVU NESPOSOBNOST DA RIJEŠI TIJESNE SITUACIJE. Clutch. I to je jedna velika razlika između njega i drugih igrača. Lopte se povjeravaju Vejdu, pa Allenu, pa Boschu, pa čak i Chalmersu, ali ne Džejmsu kada zagusti. To je stvar koja definiše veličinu u jednom velikom dijelu. Moraš priznati, koliko god da voliš Džejmsa i da si pristrasan.
    EDIT: Da se razumijemo, Džejms je trenutno najbolji igrač lige jer je najkompletniji, SA IZUZETKOM SPOSOBNOSTI DA IGRA U ČETVRTOJ ČETVRTINI NA MAXIMALNOM NIVOU, I NESPOSOBNOSTI DA UZME TE LATE-GAME ŠUTEVE, ali jednostavno nema ONO NEŠTO. Možda vam ovo djeluje nedovoljan razlog, ali ne može biti veličina kao Kobe, Pierce, KG (da ne navodim više Jordana i te iz ranijih generacija). Nema ni eleganciju, nema ni ljepotu igre... Nadam se da ćete me shvatiti. Nego, ovo nije tema o Lebronu, nego o NBA uopšte, daj promijenite malo temu :D Smorio je ovaj Lebron i Boga i narod.

15. Hhaahha dobra slika :) Inace, jel vidite sta Majami radi Niksima? pravi im decu :))

16. Фејкеру, одгледај те текме, које је Дипер набројао, а где је Леброн био главни актер.

Није увек блистао у последњој четвртини, то је тачно, али то није најбитније, јер Мајами може сваког да натуче и пре него што текма уђе у последњу четвртину. :Д А док је играо за Кливленд, морао је много тога сам да уради, па је зато већином важне утакмице киксао у последњој четвртини. Јеби га, противници су већином имали комплетније тимове и могли су да држе концентрацију целу текму док Леброн са друге стране није могао да покрије све недостатке својих саиграча. Али било је и одличних утакмица у том смислу. Погледај, као што рекох, те текме што је Дипер наброј'о, односно серију против Чикага 2011, па целокупан пут Кливленда до финала 2007, а у плејофу 2009. је Кливленд чистио све пред собом док није стиг'о до Орланда, који је погодио милион тројки против Кливленда, али је Кливленд добио једну текму (две укупно) тако што је Џејмс погодио тројку са звуком сирене. хехе

Истина да није толико добар клач играч каквих има, али није ни толики распад. Друга истина је да нема баш најбољи шут за два изван рекета, али 38% није ни толико лоше. Да се поправити, као и слободна бацања (сећам се кад је О'Нил на једној текми после вежбања слободњака са приватним тренером забијао неких 10/10 отприлике :Д). А Џејмсов шут за три поена је чак одличан, ако гледамо статистику. Има 41% ове сезоне док Коби на пример има 33%. Брајант забио само 22 тројке више од Џејмса, а шутир'о је 111 пута више. Ово само да упоредимо с неким врхунским шутером.

Оно што уме да иритира на овој теми је да се Џејмсу тражи и најмања мана, која се онда потенцира као велики проблем, а Коби, који ево упропаштава већ други дрим тим Лејкерса (и то овај пут неће ни у плејоф да уђу), се уздиже у небеса. Кад год Лејкерси напуне тим великим играчима, Кобију проради неки ком'лекс и он онда мора да доказује целом свету да је он главни у Лејкерсима и нико други, не обазирући се на последице. Тај играч не би успео да уђе у плејоф ни са једним тимом Кливленда са којим је Џејмс ушао. То је моје мишљење о Кобију.

17. E ovako brate, nisam ni ja lud čoek (bar tako mislim), i pratim NBA redovno, preko jebenih strimova, pa ludim zbog kurac slike, ali ne propuštam tekme koje god mogu da ulovim. Pratim i emisije, Šek, Barkli, Keni i tako to, gledam statistike redovno... Nisam sveopšti znalac, ali znam dovoljno :)
    Više je usr'o četvrtih četvrtina nego što ih je dobro odigro. Ja jesam subjektivan, jer ga ne volim, ali svejedno ne lupetam, sve pričam sa nekim razlogom. I šta sad kao to je sve sudbinski splet, što je nalijetao na "kompletnije timove" kako ti reče, ili zadržavanje koncentracije, ili je fora što je truba u četvrtoj? Ali to si u pravu, prve 3 oduvaju, i onda nemaju potrebe za zatezanje na kraju, osim ponekad.
    Što se Kobija tiče, ima i on masu mana, doći ćemo mi i do toga, ova tema se tek zahuhtava xD Ipak, dokazao se, i zbir dobrih stvari koje je uradio je 10000 puta veći nego onih što je zasrao. A ovo što kažeš za kompleks, to je dobro zapažanje. Toga se nisam ranije sjetio, good point.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.