НБА

1. Zaključak: Lebron je jaje od čoeka. Što se igre tiče, jak je ko konj, brz, i relativno mlad (znači u odnosu na ovu staru gardu, Kobija, Pirsa i njih). Zato ima toliku dominaciju. I njegov FG% nije zato što fantastično šutira sa poludistance ko što neko gore reče, nego jer razbija sve oko sebe i uvlači se pod koš. Ali on nema znanja. Jednostavno, Kobiša i Pirs su stara škola, znaju sve fore, mogu da ti prodaju fintu šuta bolje nego iko, prosto ljepota. I neće biti najviše zapamćen igrač koji je osvojio najviše prstenova, već onaj čija je igra bila najljepša, najelegantnija, koja mami čoeka da gleda. Jordan, Bryant, Pierce... Bill Russel ima najviše prstenova, ali MJ je ipak najveći svih vremena, sa čim se svi slažu. To samo potvrđuje ovo što ja govorim. Lebron ako ne stekne potrebno znanje (a kako je krenuo teško da će to uraditi) popušiće kitu posle 32-33... Treba da radi na tome da postae veliki, a ne da uzme što više titula, a to nije isto... Npr Reggie Miller, prosjek karijere je oko 18 poena, nikad uzeo prsten, ali je jedan od najvećih legendi košarke. Zašto? Zbog ovoga: http://www.youtube.com/watch?v=aSWE_Wbu80o

T-Mac nikad nije uzeo prsten, a takođe se smatra jednim od najboljih igrača koje je NBA ikada imala. Zašto? Zbog ovoga: http://www.youtube.com/watch?v=nfurCV1FDpM

Nadam se da sam bio dovoljno jasan i da ste me shvatili. Jer Džejms nikad nije napravio ništa veliko. Veliko kao ovo što sam iznad postavio.

2. Kakav šut iz igre ovog Karija usta ga jebem. Ladno može da postane najbolji trojkaš u istoriji i da zajebe šupka allena ako ovako nastavi. Plus nije samo spot-up shooter, nego je pravi playmaker, ima brdo asistencija.

3. Alen u prve 4 sezone nije dao ni 500 trojki, dok je ovaj prebacio 550, a još nije ni kraj ove lolol.

4. Ne volim ja Lebrona ni malo da se razumemo, ali ovo što pričaš nije tačno, ostaće on upamćen itekako, pošto će nažalost uzeti verovatno prsten i ove godine, jedino Indijana, ili možda Boston (doduše ovo drugo je verovatno totalno navijački gledano) po meni ima šansu da ih sjebe, ostatak lige slabo. Žao mi je Golden stejta kako su krenuli plej of im u opasnosti jer Lejkersi igraju sve bolje, a i sudije ih guraju kao u stara vremena (Portland dobili isključivo zbog sudija, protiv Denvera probali, popušili djoku). Valjda će se Bogut vratiti uskoro, onaj Biedrins je debil kompletan.

5. INDIJANA DO PRSTENA!! SAD IL NIKAD. KAD SE VRATI PRAVI ROUZ, BIĆE IM SLABIJE ŠANSE. A I BOSTON IGRA BEZ RONDE.
    JEBI POLE DŽORDŽE!!!

6. Hahahhahah al je popizdeo Greg kod ovog svršavanja Megrejdija. Kakav je car Greg.

7. Колико необјективности и пристрасности на пар страна....
    Леброн Џејмс неће остати упамћен јер није давао 15 поена за минут? Брате Факеру, претера га за светлосну годину :-)....
    3 пута МВП лиге, ближи му се и четврти пут, а тек је пре два и по месеца напунио 28 година.... Најкомплетнији играч који је икада играо кошарку (поред тренера и аналитичара са тим се чак и Скип Бејлс, човек коме је посао да тролује и пљује све што ваља, слаже), комплетнији и од Меџика због далеко боље одбране....
    Потпуно другачији тип играча и од Мекгрејдија и од Картера.... Из сезоне у сезону му се побољшава шут и офанзивно гледано постаје савршен играч са претњом из сваке могуће позиције.... На ко зна колико утакмица је био на самој ивици трипл-дабл учинка.... Најмлађи који је прешао цифру од 20 сома поена....
    Такође, наравно да је отишао из Кливленда и свако нормалан би отишао из лоше вођене франшизе (Ајверсон, којег хвалиш, је тражио трејд из Филаделфије и отишао је у Нагетсе, Коби је такође тражио трејд, али му је управа Лејкерса довела Гасола и остао је, док су Џејмсу довели Шека са 38 година). Био је СЛОБОДАН ИГРАЧ то лето и Гилберт је паметно своје лоше руковођење клубом свалио на Џејмса. Окружио га је лошим тимом (какви су му саиграчи били говори сезона кад је потписао за Мајами - други најгори рекорд лиге) у којем је једно време и Павловић имао улогу стартера. 7 година је имао да му доведе добре саиграче, да Кавалирси буду равноправан конкурент за титулу Бостону, Спарсима и Лејкерсима. Гилберт се могао потрудити, као и Пет Рајли, да доведе велику тројку у свој клуб, ал' лика је очигледно болео курац. И на крају крајева, зашто би Џејмс био једини играч који је титулу узео без свог ''Пипена''?

Но, што се тиче ове сезоне потписујем Дабов пост. Мајамију је главна конкуренција на истоку Индијана, чак бих ишао и корак даље и рекао да су Пејсерси фаворити против Хита уколико Сполстра не промени начин игре....

8. Најкомплетнији играч који је икада играо кошарку
    Lebron? Stvarno?

9. Brate nije kompletniji od Medžika pa da ga jebeš.

10. Šta mislite može li se igdje u Srbiji naći dres Redžija Milera?

11. Исто, као и Меџик, има невероватан преглед игре, разноврстан је играч, игра све од кеца до четворке, одлична му је контрола лопте, а приде је и већи атлета и бољи дефанзивац.... Као што рекох, нисам први који је то рекао, а далеко сам од најстручнијег, као и ви остали, који је то рекао....
    И опет се овде враћа она прича коју ужасно не волим - све што је старије мора бити боље од новог само јер је старије.... Не можете очекивати да се данас игра кошарка из 80их, као што се ни 80их није играла кошарка из 50их и 60их, а као што се за 20-30 година неће играти ни данашња кошарка.... Спорт еволуира, а са њим и типови играча....

12. Medžika ubacio na centra u Finalu plejofa ovaj dao 42 poena imao 15 skokova i 7 asistencija. Znači iznervirao si me sada kad si rekao da je lik kompletniji od Medžika, pizdim prosto. U JEBENOJ RUKI SEZONI, UMESTO KARIMA!

13. KOJI KURAC JEBOTE EEEE.

14. Čovek imao najviše asistencija 4 puta, dva puta vodio ligu u ukradenim, imao preko 9 skokova u sezoni jednoj, a jebenog pleja je igrao, u toku cele karijere preko 7 skokova, 11 asistencija, znači ne znam šta da kažem više, sem da sam se sad iznervirao.

15. Lebron je igrač kao i Kristiano Ronaldo, čovjek koji puno radi i koji je nevjerovatan atleta(nije brz u šprintu ko cera ali to u košarci nije toliko bitno), iz sezone u sezonu se usavršava i vjerujem da za njega ima još sigurno 5-6 sezona na vrhunskom nivou, možda čak i više, sve zavisi da li će ga povrede zaobici. Poređenje Kobija i Lebrona, nije moguće. Trenutno je Džejms bolji igrač od Kobija, ali kad sagledaš njihovu karijeru vidječeš da Džejmsu još treba pure da se približi Kobiju. To će se moći učiniti tek kad obojica završe karijeru. I da bi neko prestigo MJ, potrebno je da prođe barem još dosta vremena da se nađe takav igrač, niko od ovih današnjih neće moći postignuti što je on postigo.

16. DIPERE ISKULIRAJ, JEBAĆE TE MANČO LOLOLO

17. Da i ovo sam zaboravio da kažem, pa ima i Čendler bolji procenat šuta nego prošle sezone pa šta to znači, da je radio na šutu sa poludistance?

generalizacija i banalni primeri, ništa gore.

Teško je reći da je kompletniji. Nezahvalno je i upoređivati jer se košarka menja iz godine u godinu...

И опет се овде враћа она прича коју ужасно не волим - све што је старије мора бити боље од новог само јер је старије....

+1

18. кивати да се данас игра кошарка из 80их, као што се ни 80их није играла кошарка из 50их и 60их, а као што се за 20-30 година неће играти ни данашња кошарка.... Спорт еволуира, а са њим и типови играча....

Upravo to, tadašnja košarka se može jedino analizirati u skladu sa tim vremenom. Svi govori da bi danšnji Majami otreso bilo kojeg prvaka iz tog perioda. Bi otreso, ali bi i Nju Orleans također otreso.

19. Da, valjda se možemo složiti da nema svrhe upoređivati Medžika i LeBrona...

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.