НБА

1. Па због Кобија су Шек и Мелоун отишли.... Пејтон је у Хиту морао дузме титулу....

2. @Bandi ne favorizujem LeBrona stojim iza onog sto sam rekao za njegovu igru posle tridesete.

@Big upravo,Lejkersi su njegov tim i tako ce biti dok se ne povuce,jos 2 godine navodno.

3. Lejkersi su njegov tim i tako ce biti dok se ne povuce,jos 2 godine navodno.

Kako je krenulo igraće on dok ne umre jer mu je dupe zinulo za tom šestom titulom kako bi nahranio ego i izjednačio se sa Džordanom.

4. Dobro, dobro. Ja mislim da će manji problem biti njegovo nazadovanje nego Durantovo napredovanje :D Polako i njemu rastu asistencije po meču, postaje kompletan. A odbranu igra sasvim oK.

5. Море и да га претекне, али и даље ће бити у Џордановој сенци јер је прве три титуле узео док су Лејкерси били Шекова екипа и док је Шек био најбољи играч Језераша.... А Џордан је све своје поосвајао док је он био газда.... Укратко - Коби је био Пипен, а Шек Џордан код ''тројства''....
    Нећу ни да помињем шта је још све Џордан урадио, а овај није....

6. Nikad Lejkersi nisu bili Šekovi. Ljudi, u NBA sve se vrti oko rejtinga. Kobi je ne samo lice Lejkersa kao franšize, već i lice lige, a igranje u "big market" timu mu samo pomaže u tome. Džeri Bas je bio donekle drugačiji od ostalih vlasnika, jer je furao titule i sve to, ali čovek je primarno u poslu bio zbog para. A najviše para donosi - KOBI.

Dokle budu mogli da ga koriste kao igrača, igraće. Kasnije će u menadžment, poput Medžika, Jeri Vesta i ostalih njihovih legendi. Boston i Lejkersi, mada mnogo više LA će uvek biti u žiži javnosti, a to donosi pare. Tako da je bitan izgled kluba na svakom planu - Igrači, treneri, uprava..

Upravo zato, ove godine, liga će da uradi sve da bi ih pogurala u plejof, jer oni donose gledanost. Ponavljam ovo kao papagaj, ali izračunali su da bi jedna utakmica Majami - Lejkersi & Majami - Oklahoma bila gledanija od cele finalne serije Spurs - Pacers!

Suma sumarum : Kobi donosi Lejkersima pare, Lejkersi donose ligi rejtingse(gledanost), Rejtingsi donose reklame, reklame donose ligi pare.

Sve, sem možda Kobija, bole kobas za Džordana, Šeka i ostale.

7. Uzeće je Gonzo, ali prvo da uđu oni u plej-of. :D Jaoooooo, kako ću da se smejem ako ne doguraju do plej-ofa, bruka! :D
    Kako bi bilo odlično da GS dogura bar do plej-ofa, a iskreno se nadam da mogu...
    Oni matorci (da li treba da pišem Sparsi) deluju nestvarno. Ja se sećam kad su ljudi dobili, čini mi se Finiks, bez fazon 5-6 glavnih igrača! Ja u šoku! Mada iskreno, više bih voleo da recimo OKC uzme. Skapirao sam da Klipersi imaju samo teoretske šanse, jer protiv ovih jačih ekipa uopšte ne deluju impresivno. Štaviše, baš suprotno. Voleo bih da se varam, ali...

8. Svi ce biti u Jordanovoj senci, kao prvo on je komercijalizovao NBA na globalnom nivou, javio u pravo vreme i primat mu je bio devedesetih -udarno vreme. Sto se tice nekog poredjenja LeBron/Brajant Lebron je prvu titulu uzeo u duetu sa jednim od trojice najboljih u ligi,i cetvorkom jednom od najbolji 5 u ligi.

Sto kaze Crno,biznis i kinta!

9. Мислим да ни 5 пута у животу нисам гледао ноћну неплеј-оф утакмицу, али сам узео мало вечерас да гледам Мајами - Минесота да видим како изгледа "европска" екипа против ових коњина. Претпостављам да је још неко од вас то гледао, па бих волео да ми објасните шта су свирали Шведу оно кад је шутирао тројку. И је л' ми се чини или онај Бареин фаул није био за искључење?

10. Брате Факеру и брате Срето, брат Гонзо је спортски новинар са акцентом на кошарку и мислим да чо'ек зна шта прича и слажем се са њим.... Не служим му као адвокат сада, ал' чисто да се зна да човек не прича којештарије....

Dipperu, nisam ja rek'o da priča koješta. Štaviše, ođe nema glupi ljudi kol'ko vidim, sve su inteligentni komentari. Ali samo razmjenjujemo mišljenja, niko ne može biti 100% u pravu.
    Priča o Braunu i D'Antoniju je bespredmetna, jer nijedan od njih dvojice nije kompletan trener. Jedini koji odgovara Kobiju koji povlači sve konce u timu jeste Zen Master. On ujedno sluša Kobija, ali zna da lupi šakom o sto i da iskontroliše njegove postupke.
    Gasol je trenutno za kurac, burazer ga je pretekao za jedno svjetlosnu godinu. Mada ne osporavam ono što je radio prošlih sezona, ali sad je truba.
    Nash ne igra odbranu uopšte, većinom zbog fizičkih (ne)sposobnosti i godina. I da, nemaju klupu. Da oni imaju klupu kao Clipsi ili Suprsi npr, bila bi to sasvim drugačija priča. Ali klupa je kolateralna šteta. Da bi se dovele onolike zvijezde, klupa mora da bude truba.

Što se tiče LeBrona, niko ne spori da se on popravlja. Ali ako je već NAJKOMPLETNIJI IGRAČ kao što svi govore (pa i ja ponekad), zašto onda nema muda da uzme poslednji šut kad zagusti? Iz istog razloga zbog kojeg nije mogao da uzme titulu da prosječnim timom, nego je morao da se upari sa svim onim silnim zvijezdama? Sve se na kraju svede na njegov karakter, tj. da je pičketina u duši... Ako me shvataš. Veoma sam emotivan što se tiče košarke. Ja sam u vukojebini od Crne Gore, ali me ipak boli što je LeBron prešao iz Klivlenda u Majami. I to mi nikad neće bit' svejedno.

11. Ja sam u vukojebini od Crne Gore, ali me ipak boli što je LeBron prešao iz Klivlenda u Majami. I to mi nikad neće bit' svejedno.

+1 (za to da mi neće biti svejedno, ne da živim u CG lololo)

Ali kontam da je bio žrtva lige, jer nakon toga, nikada veća gledanost Majamija i lige uopšte nije bila. Ona njegova "decision" je prenošena na nacionalnoj tv uživo jebote. Ali svejedno ga ne volim, ni njega ni Vejda, jer imaju oOoOogromnu pomoć sudija, što je ujedno i odgovor na Stivenovo pitanje za Bareu. Kakvo isključenje, kakvi bakrači.

12. Клупа Лејкерса је сасвим довољна са обзиром каква им је прва постава. Јеби га, и Бостон је им'о крш играче око велике тројке и младог Ронда, па се није мучио да уђе у плејоф и освојио титулу лагано. Пар година касније, Мајами исто око велике тројке није имао ништа, па је након помало тежег старта сезоне завршио са скоро 60 победа и уш'о у финале. Гасол игра лоше, али сви знамо ко је Гасол и питање је зашто игра лоше. У ствари, сви осим Брајанта играју лошије него што могу. Не верујем да је толико до тренера, више ми се чини да је лоша атмосфера међу играчима. Истина је да овај није Фил Џексон, ал' сваки тренер чека прилику да води неки јак тим, јер је то и његова прилика да се прослави. Није ни Споелстрa много бољи тренер... Уосталом, Д'Ентони је Кобијев добар другар још одавно, могуће је и да је Коби лично предложио да дође овај, а да се не врати Џексон као што се причало...

13. Ja sam ipak pobornik mišljenja da imaju dovoljnu dobru klupu(ne najbolju u ligi al' ono dobri su) ali da Majk ne rotira dovoljno. Da se nisu ispovređivali svi, on ne bi ni provalio kako Klark jebe.

14. Ali kontam da je bio žrtva lige, jer nakon toga, nikada veća gledanost Majamija i lige uopšte nije bila.

Stern nije Bog, ne može on tebe da naćera da pređeš iz jednog tima u drugi ako ti to nećeš. Može da pogura to, ali ne može da donese odluku umjesto Džejmsa. To je 99% njegova krivica, i ne želim da čujem ništa osim toga, jer ništa osim toga nije tačno. Ispao je pizda, svaki pokušaj pravdanja je neosnovan.

Ja sam ipak pobornik mišljenja da imaju dovoljnu dobru klupu(ne najbolju u ligi al' ono dobri su) ali da Majk ne rotira dovoljno. Da se nisu ispovređivali svi, on ne bi ni provalio kako Klark jebe.

Njima je bre trebao neki dobar ruki, da im da malo energije. Kontam da ne bi mogao da se dokaže odma', al pošto su se svi ispovređivali došao bi do izražaja. Neka četvorka koja dobro igra odbranu, jer Gasol nije ni pola onoga što je bio, a odbrana ih najviše jebe. Al kurac, snila baba što joj milo bilo. Možda zabodu nekog solidnog sledeće godine, jer Nash ide 100%, Kobiša ide ubrzo, a tim ne može da se zasniva na Howardu, koji nema sposobnost da bude vođa tima. Moraju dugoročno da razmišljaju. Bili su u vrhu godinama bez (drastično) loših sezona i oscilacija, ali su sad pali. Moraju da gledaju u budućnost i da dovode nove talente i da grade tim za naredne sezone.

15. E u pravu si potpuno za rukija, al' nisu ni imali neki visok pik, pa nikako da dovedu dobrog. Mada uvek može da se iskopa talentovan igrač. Ispaštaće oni zbog smene generacija tek, osim ako ne izvedu neki opasan trejd.

16. Crno
    Nikad Lejkersi nisu bili Šekovi. Ljudi, u NBA sve se vrti oko rejtinga. Kobi je ne samo lice Lejkersa kao franšize, već i lice lige, a igranje u "big market" timu mu samo pomaže u tome. Džeri Bas je bio donekle drugačiji od ostalih vlasnika, jer je furao titule i sve to, ali čovek je primarno u poslu bio zbog para. A najviše para donosi - KOBI.

Тада јесу.... Шек је тада био икона не само Лејкерса већ и целе НБА лиге (сећам се добро јер сам у том периоду обожавао Шека и Лејкерсе).... Тек од кад је он отишао, Коби је постао главни баја.... А и са пуним правом - пред Кобијем је, као што видимо данас, било минимум 10 добрих сезона, а пред Шеком није ни упола толико било....
    Нису Бостон и Лејкерси најпопуларније франшизе што се тиче маркетинга брате Црно, већ Лејкерси и Никси и то убедљиво (чак и испред Мајамија).... Селтикси су постали атрактивни од како су окупили ову велику тројку јер су пре тога нису били популарни на оволиком нивоу још од времена Б'рда, Мекхејла и Периша....
    Лебронова ''Десижн'' је била највећа популарна глупост у историји НБА лиге....

Стеван
    Мислим да ни 5 пута у животу нисам гледао ноћну неплеј-оф утакмицу, али сам узео мало вечерас да гледам Мајами - Минесота да видим како изгледа "европска" екипа против ових коњина. Претпостављам да је још неко од вас то гледао, па бих волео да ми објасните шта су свирали Шведу оно кад је шутирао тројку. И је л' ми се чини или онај Бареин фаул није био за искључење?

Шведов фаул прошле сезоне не би био фаул, ал' пошто су ове увели ''Реџи Милер правило'' онда јесте.... Не сме се намерно млатарати ногама да се иницира контакт....
    А Бареа јесте заслужио техничку, али не искључење и то јесте било имбецилно....

faker00
    Što se tiče LeBrona, niko ne spori da se on popravlja. Ali ako je već NAJKOMPLETNIJI IGRAČ kao što svi govore (pa i ja ponekad), zašto onda nema muda da uzme poslednji šut kad zagusti? Iz istog razloga zbog kojeg nije mogao da uzme titulu da prosječnim timom, nego je morao da se upari sa svim onim silnim zvijezdama? Sve se na kraju svede na njegov karakter, tj. da je pičketina u duši... Ako me shvataš. Veoma sam emotivan što se tiče košarke. Ja sam u vukojebini od Crne Gore, ali me ipak boli što je LeBron prešao iz Klivlenda u Majami. I to mi nikad neće bit' svejedno.

Брате Факеру, наравно да размењујемо мишљења само и да нико није 100% у праву.... ;-)
    Као што рекох, Џејмс јесте најкомплетнији играч данашњице и један од најкомплетнијих икада, али без обзира на то - у тиму има три, четири боља шутера од њега и због чега би он онда узимао задњи шут?
    Онај тим Кавалирса није био чак ни просечан, већ лош. Погледај сезону кад је овај отишао у Мајами - најгори тим истока су били и други најгори тим лиге (чисто да се разуме колико човек доприноси тиму - са њим су били најбољи тим, не само истока, већ и лиге само сезону раније).... И зашто би он једини у историји лиге морао исту да освоји без подршке квалитетних саиграча?
    Као што рекох - Гилберт је паметно своју кривицу (његова неспособност тачније) пребацио на њега и овај је одмах постао омражен....

17. Barea je isključen zbog kasnijeg verbalnog prepucavanja.

18. у тиму има три, четири боља шутера од њега и због чега би он онда узимао задњи шут?

Ma nije u tome stvar. Neka nekad kaže "JA ĆU TO DA URADIM" i da uradi. On ima strah od uzimanja zadnjeg šuta, jer ako to uradi i promaši, čitava liga će da bruji o tome kako on "sucks" i kako nema pojma i ovo i ono. Al' ko ne riskira, ne profitira. Samo 'oću da kažem da bi bilo fino da preuzme neki poslednji šut na sebe, tu odgovornost da prihvati... Patrick Ewing je uzimao zadnje šuteve, a sigurno je imalo boljih šutera od njega (Starks npr.). Plus je on centar, to dovoljno govori. LaMarcus Aldridge vazda uzima poslednji šut, a takođe ima boljih šutera od njega... Tako da, nije to mjerilo.
    EDIT: A i ono što ste govorili prethodno kako mu se povećao FG%, potvrdio si moju konstataciju i ne znam ko je to još primijetio da ne šutira toliko spolja nego na snagu izgura igrače i da koš u reketu, samim tim što si rekao da u timu ima 3-4 bolja šutera od njega. On je krilo, najbolji igrač u timu, a ima 3-4 boljih šutera od njega? To samo govori o njegovom šutu.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.