НБА

  1. sad je i zvanično, kuću na finix
    melky kiss of death

  2. Čovek da 53 poena sa brutalnih 67% šuta iz igre, podeli 11 asistencija i opet se neko nađe da ga okrivi za poraz... A šta je trebao da uradi još da bi "sprečio poraz", da možda da 78 poena i podeli 26 asistencija? Bojim se da je vreme Vilta Čemberlena prošlo pre 50 godina. Jokić je primarni skorer i primarni kreator u Denveru, apsolutno ceo napad kreće od njega i on isporučuje. Sad još očekivati od njega da igra odbranu kao Dejvis, Adebajo, Janis ili Robert Vilijams bilo bi jako neumesno jer prosto nema takve fizikalije. U redu je ako neko ne voli nekoga ali dajte malo objektivnosti, zamera se nešto čoveku koji da 50 poena i podeli 11 asistencija...

  3. Ok, nema fizikalije, da li mu sad to neko zamera ili ne je manje bitno, ono što jeste bitno je da nikad neće osvojiti nba titulu kao primarni igrač neke ekipe, jer taj nedostatak fizikalija kako ga zovete vi dikrajderi je prevelika mana u jednom timskom sportu kao što je košarka, pogotovo današnja nba košarka sa toliko prostora za koji se od defanzivnih igrača očekuje da ga pokriju.
    Druga stvar, kad neko tako napiše da on 'nema fizikalije', ono što je meni jasno jeste da ili taj neko ne gleda utakmice u kojima igra konjušar, ili ih gleda ali samo vidi ono što želi da vidi. Igranje odbrane je pitanje volje, svako može da je igra, konjušar čak ume da je odigra na vrlo dobrom nivou kad hoće, koristi to što neverovatno čita igru i predoseća kad treba da krene na neki pas ili da izbije neku loptu. Problem je što se to vrlo retko dešava, jer se 'štedi za napad' šta god to koji kurac značilo. Ako se ti 50% jedne košarkaške utakmice štediš i ne igraš do maksimuma da bi dominirao u drugih 50% dok si na parketu, prosta matematika nalaže da nećeš dovoljno ćesto izlaziti iz tih utakmica kao pobednik, definitivno ne onoliko često koliko je potrebno da postaneš šampion u takvoj jednoj ligi prepunoj talenta.

  4. Slažem se ja da je odbrana pre svega pitanje zalaganja ali ako misliš da Jokić može da brani pik preuzimanjem na nekom Kariju, Džejlenu Braunu, Morentu itd na čistu borbenost... Ne znam šta bih ti rekao. Jokić je spor, ima spore bočne kretnje, okretan je ko kombajn, a nije ni skočan. Ima visinu, dužinu i snagu i to bi bilo dovoljno za odličnog defanzivca ali osamdesetih. Imaš primer Gobera koji je 3x bio najbolji defanzivac godine (nezasluženo) a koji ne može da preuzme beka, čim izađe iz reketa postaje topovsko meso upravo zbog nedostatka brzine i sporih bočnih kretnji (pogledati seriju Juta Dalas prošle sezone).
    I Boban je sila u reketu i u odbrani niskog posta ali ne igra jer pik može da brani samo u dropu a braniti pik u dropu protiv šutera kakvi su danas u NBA je besmisleno.

  5. Slažem se u potpunosti, ne možeš da braniš pikenrol, stesaj se onda baki, dajte nađite mu nekog defanzivnog trenera, neka fokus treninga bude više na odbrani, radu nogu, lateralnoj kretnji. Ali nema od toga ništa, ne voli batica košarku dovoljno tako da šta mu je to mu je.

  6. tako brt, baci vracke na sanse, da gledamo konjusara protiv lejkersa

  7. jokic i kosarku voli, a i da pobedjuje isto voli. jbt, ceo zivot to radi, jeste autistican al nije ni on glup da ce sa 150 kila da jase konje uspesno, dok mu se noge vuku po zemlji.

    to je prica za njega kao sto ja jedem govna, uvatim se nekog hobija i sad se mislim kako bi svet bio mnogo bolje mesto da radim to a ne ovo sto radim, iako taj hobi nemam pojma, a da zapnem smorio bi me ko i poso koji radim za pare, jer ono sto radis za pare dan za danom te naravno smori, pa makar bilo jebanje ili drogiranje, a ne nesto sto zahteva napor, pri cemu jokic to uzme pa kaze a ne prodaje price kako je kosarka zivot i slicno.
    stvarno mora budes debil mehanicki da se ubedis da ono sto svaki dan grajndujes nesto sto je super zanimljivo. ne moze dugo to.

    voli brate da pobedjuje. mozda ne voli da igra dan za danom, sto je normalno, al voli da pobedjuje, kao i svaki sportista.

  8. tako da jedina analiza sto se moz da da ima nekog smisla je da su zapeli da igraju najbolje sto mogu, al sansi zapeli malo vise kod kuce, pa nije bilo dovoljno.

    strucna analiza je da ako zele da prodju seriju moraju da zapnu malo vise.

  9. Čuj odbrana, pa ne brani on Bukera, Durenta i Šemeta. Nevolja je ta što ova dvojica znaju šta im je činiti i grizu ko besni, što im je i posao. Ovi Denverovi su vazda u kežual fazonu, ako krene super, ako ne jbg nešto ćemo već iskombinovati. Jokiću treba ubiica tipa Dejm Lilard.

  10. Jokiću treba ubiica tipa Dejm Lilard

    da, vrlo orginalna ideja je da kad bi imali bolje kosarkaske igrace, da bi bolje igrali kosarku

  11. Ovo me je inače jako obradovalo

    https://www.youtube.com/shorts/yjoHabAluxs

    što je prso i izdramio na sve kompletno. Mislim da će biti ozbiljnih razgovora sad danas i sutra, u fazonu - ubacim 53 poena i svejedno izgubimo, da se nosite u kurac svi kompletno. Treba im tako nešto da ih trgne malo, skontali su da mogu da dobiju sve i svakoga, i laganica. U drugoj pogotovo, stopirali su Sanse bili skroz. Ovo sad je postalo jako neozbiljno, ono, nije problem što ti Buker ubaci 80+ poena u dve utakmice, desi se, vanserijski je igrač - problem je, i to jako velik, što je omašio svega osam šuteva. Znači da praktično i ne igraš odbranu na njemu. Ako možeš da mu pariraš poenima, ok, ako ne možeš, jebi se, igraj odbranu kako treba ili sedi na klupi.

  12. Mislio sam Celt na mentalnom planu, čovek koji gleda da pobedi po svaku cenu i ne stegne mu se ruka kad je najvažnije. Mari mi je u ko ga jebe dobićemo sledeći put fazonu.

  13. zajebavam se inace, slazem se sa svim sto pricate ovde, nageci su ocigledno jak tim koji mentalno mora neko malo da prisredi da nemaju ovolike padove. nekako se ubedili da ce sad da stanu i gledaju jokica i da je to u redu tako.

    trener recimo kad bi radio svoj posao.

    mada verovatno je i do igraca, treba budes karakter da priznas sebi kad ti ne ide, da te ne izbaci iz ritma 5 utakmice nego mozda jednu cetvrtinu pustis malo ili kako god.

  14. trener recimo kad bi radio svoj posao

    Koji trener LOL što bi rekli klinci. Juče su ih ubili na trčanje, od linije za slobodnjake do druge i brzi šut. I ovaj to nije uspeo da prepozna. Mada realno i sudije su bile blaga katastrofa, Toni Bradersa kad vidim želudac mi se okrene iz momenta. Sviraju previše nepostojećih faulova na Durentu, ono skakanje za loptu je takodje bilo užasno. Ali dobro, i pored svega, i pored toga što su ova dvojica pakovali ko besni, obe utakmice bile baš tesne i igralo se do samog kraja. Jači je denver realno, ako se uozbilje dobiće ih sa 15+ obe naredne.

  15. Ma normalno bre ljudi da ne očekujem od njega da zaključava Karija i stavlja Bukera u džep. Očekujem trud, zalaganje, taj njihov HUSTLE jebeni, ali čitajte mu samo govor tela kad je u odbrani.

  16. Hahhahh izaziva gađenje bukv true

  17. ajde šmokljo ti bi govor tijela od somborca
    jesi bio kad u somboru, oni voze kao da ih magarac vuče a ne šta drugo

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.