Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
па у бонусу су. ишао би на бацања.
Pa to je i poenta.
4 sekunde do kraja, fauliraš ga i on ide na liniju bacanja. Ti vodiš 3 razlike, neka da oba, opet vodiš pola koša i imaš loptu. A ne ovako, otvaraš mu put za izjednačenje.
Ne rade to tamo. Sparsi su titulu izgubili zbog toga. Pitali Popoviča zašto nije pravio faul na Bošu i on jednostavno rekao: to se ovdje ne radi.
loool
Kapiram da je to sve zbog spektakla, tj. pogodaka u zadnjim stotinkama.
To nije Evropska košarka, u NBA se poslednji napad brani, ne prave faul skoro nikad.
EDIT: E to Šalabe.
баш напротив, дајеш му шансу да погоди прво и промаши друго бацање, па да се бори за скок. да не причам о ситуацији да се дигне на шут са пола баш у тренутку кад кренеш да га фаулираш. врло реална ситуација, хемофарм је једном изгубио од цибоне тако што су пробали да фаулирају куса на центру на +3, а он се дигао на шут и после погодио сва три бацања. бамберг је исто против партизана на +3 на крају пробао исто то, само су имали среће да милосављевић није погодио сва три бацања.
елементарна логика је да су ти веће шансе да браниш шут са центра него офанзивни скок. у нба постоје озбиљни тимови које се баве тиме и тачно знају за коју опцију је мања, а за коју већа вероватноћа успеха. у европи је та наука на нивоу инцидента, тј. зависи од тренера.
ово је други случај, поповић је бранио задњи напад, а ово је шут са центра. овде је апсолутно оправдано играти без фаула. а чак је и за задњи напад врло дискутабилно, поготову што те анализе показују да проценат шута у последњим секундама значајно пада у односу на остатак утакмице.
pa što mu onda bar nisu otežali put to centra, no se povukli svi na svoju polovinu kao da dva poena brane?
pa ni branili nisu kako valja
još pustili da ide lopta bez trošenja vremena, bukvalno do centra je mogao da čuva vrijeme
ne znam, biće da je ovo što oni kažu, drugačije od evropske košarke, za spektakl, jebeni cirkus
Ma ovo sa Vestbrukom je smijurija, ako su i mislili praviti faul, trebali su odmah po prijemu lopte, da nema šansu da pokuša šut, ili jednostavno staviti ruku na rame rendom igraču ( sjećate se onih scena sa Hauardom), odvesti ga na slobodna bacanja i ćao. Vestbru je imao sreće da ubode, napravljen spektakl, svi zadovoljni, meč nebitan.
па то како бране, то није одлука тренера. то зависи од играча и његове свести колико је остало до краја, да ли ће да се повуче мислећи да играч има више времена да приђе. углавном се тад одбрана игра тако што се играч повуче више него што треба, пошто неће да ризикује да буде претрчан и да након тога неко остане без чувара, а при том није сигуран колико је тачно до краја. погледај нпр. како се богдановић повлачио против цедевите кад је нолан дао тројку и тако му омогућио више простора.
наравно да није циркус, погледај нашу одбрану против шпанаца на три секунде до краја на СП 2010 након теодосићеве тројке. што тад ивковић није тражио фаул?
Ma ovo sa Vestbrukom je smijurija, ako su i mislili praviti faul, trebali su odmah po prijemu lopte, da nema šansu da pokuša šut, ili jednostavno staviti ruku na rame rendom igraču ( sjećate se onih scena sa Hauardom), odvesti ga na slobodna bacanja i ćao. Vestbru je imao sreće da ubode, napravljen spektakl, svi zadovoljni, meč nebitan.
Ne može da se stavi rendom igraču ruka na rame tj ne sme da se faulira igrač bez lopte u poslednja dva minuta utakmice (ako se ne varam), zabranjeno je al ne znam koje su konsekvence
Ajde ne serite jebeni Bosanci, jebote ko da postoji fabrika tamo negde u kojoj vas prave, joo jarane glupi amjeri, spjektakl štaš jaro moj nije ti to ko kod nas u Evropi zna se šta je trener, Dudo i Željko i Salo, nema tu taj Micov da se nešto buni marš bre iz tima prijatelju pa se ti buni kući materi svojoj
puši ga jarane
Slažem se sa Trućom oko ove situacije. A kada ima nešto više vremena, recimo kao u slučaju San Antonia i Majamija, i tu se slažem sa politikom NBA timova da se brani šut ako imaš obezbeđen produžetak. I tu kao što je truć rekao može da ti se desi da pošalješ čoveka na tri bacanja, možeš da uđeš u penal završnicu gde je dovoljno jedno da promašiš a oni da daju pa da ti možda izvode loptu sa pola i sekund, dve tri vremena ali ovaj put sa 2 razlike, i takođe dolaziš u poziciju da izvodiš loptu ispod svog koša a protivnički tim kada to frenetično brani, kao što će sigurno braniti u takvoj situaciji, dosta čsto može da napravi problem. Pogotovu što mislim da tada i sudije puste malo neke stvari, a pogotovu što je to bilo na Majamijevom terenu i za Majamijev opstanak.
I da, San Antonio je odigrao dobru odbranu na postavljen napad ali jbg, desilo se šta se desilo sa Bošom i Alenom. Mislim, jebote ne znam ni šta se raspravljam, kao da prvi put vidim bosanske glavudže kakko seru po forumima.
Pa tako napiši, svako ima svoje mišljenje. A ne da napušavaš tu ko neki debil, jer neko nema isto mišljenje kao ti. Da si mi pri ruci, nabo bih te.
da, da predstavljaj ti to kao da moj post nije reakcija na vaš govnarski, kafanski, nipodoštavajući, arogantni ton.
Nabo bi i ja tebe! Osim ako me tvoj nabod ne bi nokautirao inicijalno
ваљда техничка. бацања и лопта са стране.
Gvozden Bog nam reko. Zaključavaj temu.