Prijava

Što je najcrnje od svega, Lebron čovek sa 37 igra košarku na nenormalno dobrom nivou - skače, bije se, asistira, gadja odlično; ono, koeficijent kontam da mu nikad nije bio bolji. Hoće taj još jedan prsten poštopoto, ali obija mu se o glavu trejd politika i maltretiranje igrača čim malo zakažu. Kajlkuzma, Koldvelpoup, Šruder - svi razbijaju otkad su se makli iz tog otrova u koji su se lejkersi pretvorili. Ne znam stvarno koja je ideja bila sa pravljenjem sigurne kuće za oldtajmere i politikom "Treba nam Vesbruk da bude Vesbruk"; čak i ne igraju loše ni on ni Karmelo, mada je ovaj prvi baš kritično loš u nekim ključnim situacijama. Žao mi Dejvisa, jer je igračina i ljudina i čini mi se da mu je muka više od svega toga i jedva čeka da ga trejduju bilo gde. S obzirom na to da liga mora naći način da ih nekako ugura u plej of, sva je prilika da ćemo se do kraja sezone nagledati kojekakvog sramoćenja.

У Лејкерсима би требало само оставити Леброна, Дејвиса и Кармела, све остале трејдовати. Вестбруково дивљање је неподношљиво за гледање. Он и Харден су највеће штеточине у НБА, набијају само своју статистику, а за тим ништа не ураде. Не би била штета да га пошаљу у Филаделфију у замену за Симонса. Лејкерси не знају за одбрану ове сезоне, центре немају, Џордан и Хауард потпуно ван форме. A и успели су да испусте Де Роузана који им се нудио. Невероватно да су сви играчи олако пуштени напредовали: Рендл, Кларксон, Лонзо, Инграм...

Zubac...Taj bi im sad trebao više nego iko. Lebrona treba prvog da se reše, Vesbruka naravno, Džordana, Hauarda, Karmela...Sa Dejvisom treba videti da li glumi povrede kako bi se spasao maltretiranja, ili je stvarno toliko sklon povredama - u tom slučaju treba ga se rešiti što pre, jer nije više 25. Ne možeš tim praviti oko Lebrona, jedno isključuje drugo. Uzeli su prsten i to im je max. domet, treba im remont kompletan, ovo je samo mučenje. Imaju par solidnih klinaca doduše, ali u ovakvomm timu nema diskusije o tome da će se razviti u normalne igrače.

Čikago je presimpatična ekipa, radost za oči. Mislim da će Tander sledeće godine biti sasvim solidan, rade dobar posao sa ovim klincima. Ne znam kako stoje sa budućim pikovima.

Лејкерси грувају причу са грађењем тима око Леброна да би освојио шесту титулу и изједначио се са Џорданом, што је погрешно. Јер колико год да игра игра добро, он не може сам да изнесе целу сезону играјући 40+ минута. Можеш ти да груваш разноразне суплементе, да пазиш на исхрану, да добро тренираш, онај полет и ниво игре са 25 или чак 30 година не можеш да вратиш. Боље да су градили тим око Дејвиса, а Леброн и Кармело да ту буду да премосте игру кад су млађи играчи на клупи него Леброн и његов егоизам, мора он за све да се пита.

Чикаго је направио добар посао са довођењем Дероузана и Вучевића, ту је Лавин и уз Лонза који се сетио да је добар кошаркаш, могу да догурају до финала Истока. И овај Карузо који изгледа као да је пао с Марса и да су му руке и ноге ван контроле је заправо веома користан играч и то је још један пропуст Лејкерса.

Ovo što sad Kampazzo radi hjustonu, tako nešto sam ja zamišljao da će da radi Teodosić kad je otišo u klipperse. Krosoveri slanje po bureci, pikenrol pasevi kroz noge, iza leđa, bez gledanja itd itd. Šteta što je prevarčina od igrača bio. Kepecco > Theo

Na Tea su se žalili jako što se tiče pušenja, pristupa košarci i još koječega. Ne znam kome je uopšte palo na pamet da će taj da igra odbranu i ostala smaranja :)

Melkijades
Na Tea su se žalili jako što se tiče pušenja,

šta bre? :)

Dečko je pušač, nikotinski zavisnik da ne kažem

nisu se zalili sto je pusac, boli ih kurac sto je pusac, 90% igraca tamo se truje travom i jos ponecim.
zalili su se sto ne ume da igra kosarku dovoljno dobro, dzaba tebi madjije i dodavanja kroz noge ako si doso tamo sa 30 god i prodajes neke evroliga mvp fore, to sto znas tamo ne radi.

svi koji su dosli tamo kasno nisu umeli da se snadju. tj vise nisu bili dovoljno mladi da nauce da igraju, a nisu bili dovoljno dobri za nba.

teo: pas iza ledja.
kari: 150 trojke zaredom na treningu

Ovo što sad Kampazzo radi hjustonu, tako nešto sam ja zamišljao da će da radi Teodosić kad je otišo u klipperse.

znaci, to je radio 1:1, svake 20. utakmice napravi nekolko atraktivnih dodavanja i skupi 14 poena, inace da 5 poena i napravi 2 asistencije.
kampaco = teodosic + trcanje

njemu jos i davali da igra

svi koji su dosli tamo kasno nisu umeli da se snadju. tj vise nisu bili dovoljno mladi da nauce da igraju, a nisu bili dovoljno dobri za nba.

Odlazili su tamo kasno i Priđoni i Marselinjo i Garbahosa, i Kampaco sada, pa su shvatali u čemu mogu da budu korisni a u čemu ne i postali relativno korisni rotacioni igrači. Teodosić jednostavno nije hteo da se pocima, prošo je više kao Navaro ili Jasikevičius ili Spanulis kad su otišli tamo, sva trojica su bili bogovi u evropi i onda kad su otišli u embiej i videli da neće da može baš tako, da bi možda morali da prihvate neku smanjenu ulogu zbog nekih atletskih ili motivacionih limitiranosti, stavili na papir i rekli ma vraćam se ja tamo gde sam legenda boli me kurac da se smaram ovde. Stvarno je velika retkost da takvi neki evropski plejmejkeri što igraju više na glavu nego na atletiku uspeju tamo preko bare da naprave neku malo uspešniju karijeru vrednu pomena, pretpostavljam da se zato neki evropski bogovi košarke kao što je Dijamantidis tipa nikad nisu ni oprobali tamo.

to je taj rad, "provereni" treneri koji su ucili jako talentovane igrace na foru "neka, dokazi se malo u evropi ima vreme za nba", su te igrace kostali dosta novca i karijere/popularnosti/kosarkaskog znanja, u zavisnosti sta je igracu cilj. vidi se to sad bas jasno, do skoro su mogli da ih lazu.

ovaj mali ziljavi pokusevski ce napraviti 5x karijeru bjelice.

jokic bi bio maksimum rang divca da je ostao 3-4 sezone u barseloni i tamo ucio evropsku kosarku u vreme kad je trebao da se roka streroidima i uci kako se igra u nba, u pripremi da postane ovo sto je danas.

al teodosic i nije neki bas tolko dobar igrac madjija koliko mi mislimo da jeste jebi ga. moze i "na glavu" da se igra, sto i dokazuje debeli tamo. jednostavno, ako si bas tolko dobar, poklopice ti se nesto.
cinjenica je da ni jedan od tih sto navodis, nije mogao da igra igru tamo.
ne kazem da nisu talentovani, da su igrali od ranije tamo, verovatno bi bili pri vrhu, ali jednostavno, ucili su nesto drugo kad se uci.

od njegove pozicije trenutno u nba, mozda bio sredina. donja polovina cak sa ovom igrom pucanja 3 poena odakle stignes.

Teo najprecenjeniji kosarkas posle Drazena

mozemo da seremo do sutra o subjektivnom kvalitetu, al cinjenica je da otpaci iz nba igraju najbolje po evropi.

umesto treneri da im pricaju, pali u nba cim stignes, uvek mozes da se vratis u evroligu da budes starter Efesa, ili najbolji strelac Olimpijakosa, oni obrnuto.

Evropska košarka je smešna. A košarka generalno komedija u odnosu na 90-te i rane 00-te. Kao hjumani iz trećeg doba LOTR u poreďenju s grdosije iz prva dva doba